Reisverhaal «San Juan del Sur»

Midden Amerika | Nicaragua | 0 Reacties 28 Juli 2007 - Laatste Aanpassing 23 April 2011

San Juan del Sur is een vissershaventje met 6.500 inwoners, waarrond het stranddtoerisme zich heeft ontwikkeld. Dit is het eerste stadje van betekenis voorbij de grens met Costa Rica. Het is gelegen aan een grote baai met mooi zandstrand aan de Pacific Ocean. Van hieruit kunnen verschillende mooie stranden worden bezocht per taxiboot of via de weg. 

's Middags bezoeken we het locale marktje waar groenten, fruit en locale maaltijden aangeboden worden. 's Avonds genieten we op het strand van de prachtige zonsondergang die de lucht fel-oranje kleurt. 

De volgende dag bezoeken we de kerk, die uitgebreid versierd wordt voor een huwelijk 's avonds. Hier gaan we naartoe kijken, een zeer traditionele trouwmis, waarna een vuurwerk losbarst. 

In San Juan del Sur maken we voor het eerst kennis met de electriciteitsproblemen van Nicaragua. Om de tekorten op te vangen, wordt hier 's avonds, 5 avonden per week, tussen 19.00 u en 21.00 u de electriciteit afgesloten. Het stadje is dan pikdonker en alle activiteiten vallen stil. Enkele restaurants aan het strand behelpen zich met een eigen generator.

Ernaartoe :
bus La Cruz (Costa Rica) - Penas Blancas (grenspost Costa Rica met Nicaragua), 300 col. pp
bus grens Nicaragua - Palme, 1 USD pp
taxi collectivo Palme - San Juan del Sur, 2 USD pp

Hotel El Puerto, 20 USD per nacht, mooie ruime kamer met sanitair (koud water), zeer proper, gelegen aan een terras rond een binnentuintje, gelegen aan de rand van het centrum, zeer rustig, 's ochtends koffie met koekjes aangeboden door de zeer vriendelijke Duits-Nicaraguaanse uitbaters, de electriciteitsproblemen worden opgevangen met kaarsjes (voor ons het geschikte moment om te gaan eten)
 

 

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking