Reisverhaal «Volcan Mombacho»

Midden Amerika | Nicaragua | 0 Reacties 08 Augustus 2007 - Laatste Aanpassing 06 Mei 2011

De vulkaan Mombacho is een 1.345 meter hoge, niet actieve vulkaan, gelegen in het Reserva Natural Volcan Mombacho.

Na een vroege koffie met gastheer Carl in Granada, nemen we de bus richting vulkaan. De laatste 3 km voor de ingang van het park, nemen we een grappige collectieve 3-wieler-taxi, waarin we met 3 op het achterbankje als sardienen in een blikje zitten.

Aan de ingang van het park regelen we de transportmogelijkheid om de 8 km lange asfaltweg naar de 1.000 meter hoger gelegen top af te leggen. We mogen plaatsnemen in de achterbak van de 4x4 pick-up die de medewerkers van het biologisch centrum op de top vervoert.

Boven maken we de wandeling rond een krater die begroeid is met nevelwoud. Wanneer de wolken eventjes opentrekken, hebben we een mooi uitzicht op Granada en de eilanden op het Nicaragua meer.  De bewolking rond de hoger gelegen vulkaantop doet ons beslissen deze niet met de verplichte gids verder te beklimmen. Het uitzicht is er toch niet vandaag.

Wanneer we ons informeren om de terugweg aan te vangen, blijkt er geen transport voorzien te zijn. De enige optie is wachten tot 16.00 u en terugkeren met de pick-up van het personeel. Het is pas middag, dus beslissen we te voet af te dalen over de steile gladde weg.

Ernaartoe en terug :
bus Granada - Volcan Mombacho, 7 cord. pp (alle bussen in zuidelijke richting zijn goed)
3-wieler-taxi naar de ingang van het park, 10 cord. pp

Inkom :
Reserva Natural Volcan Mombacho, 50 cord. pp
Vervoer naar de top en terug, 130 cord. pp
Let wel : vervoer is enkel geregeld van donderdag tot zondag, de andere dagen kan er met het personeel worden meegereden om 8.00 u en terug om 16.00 u
Mogelijkheid 4 uren durende wandeling bovenop de vulkaan, enkel met gids toegelaten, ter plaatse te regelen, 15 USD te delen door het aantal deelnemers (deze is niet inbegrepen bij de aanbiedingen van de tour-operators te Granada)
 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Vulkaan Mombacho»

vulkaan Mombacho (3)

08 Augustus 2007 | Midden Amerika | Nicaragua | Laatste Aanpassing 06 Mei 2011

  • rotskloof in het nevelwoud
  • nevelwoud
  • zicht op de krater

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking