Reisverhaal «Isla Boca Brava»

Midden Amerika | Panama | 0 Reacties 07 Juni 2007 - Laatste Aanpassing 20 April 2011

Isla Boca Brava is een 3.000 ha groot eiland op 200 meter van de kustlijn in de Pacific Oceaan. Het is volledig begroeid met tropisch woud, waar o.a. 3 soorten apen, 4 soorten zeeschildpadden, 280 soorten vogels, ... vertoeven. Je vindt er mooie stranden en kleine baaitjes, ook op de eilanden rondom.

We verkennen het eiland te voet via de trails die door de hoteleigenaar Frank werden aangelegd. Zo komen we op enkele leuke strandjes vol krabbetjes terecht. Wij wandelen voortdurend in gezelschap van apen die door de bomen slingeren en van de blaadjes eten. 

We huren een zeekajak en verkennen hiermee de naburige eilanden. Peddelen op zee is voor ons een nieuwe ervaring, tegen de golven in soms wel vermoeiend. 

's Avonds genieten we van de heerlijke kookkunsten in het hotel en kiezen telkens een andere vis, vers uit de zee, zoals snoek, haai, zeebaars, kreeft, ... De laatste avond waait er een felle wind, een staartje van een orkaan in de Caraiben. Het is spectaculair onder de grote luifel te kunnen kijken en luisteren naar het geweld van de natuur. 

's Ochtends zien we vanuit ons bed de apen in de bomen passeren, een waar paradijs.

Ernaartoe : 
David - Horconcitos, bus 1,5 USD pp, enkel om 11.00 u en 17.00 u, andere bussen die stoppen op de Pan American Highway aan de afslag Horconcitos zijn ook mogelijk, zoals El Felix, Tole, ...  
Horconcitos - Boca Chica, minibusje 2 USD pp
Boca Chica - Isla Boca Brava, vissersbootje 2 USD pp

Hotel : 
Restaurante y Cabañas Boca Brava, 24,2 USD per nacht, kamers beschikbaar vanaf 11 USD tot 50 USD, kinderen < 10 j. 1 USD per nacht, reserveren is niet mogelijk, behalve dit hotel woont er ook een Nederlander aan de andere kant van het eiland, tussenin zijn er enkel nog een paar vakantiehuisjes.
Kajakhuur 4,5 USD / uur of 15 USD voor 4 uren.
Organisatie van uitstappen per boot is mogelijk.
Restaurant is zeer goed, lage prijzen, 4 USD voor een volwaardige visschotel, 8,8 USD voor een ganse kreeft.

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Isla Boca Brava»

isla Boca Brava (3)

07 Juni 2007 | Midden Amerika | Panama | Laatste Aanpassing 20 April 2011

  • zicht vanuit het restaurant
  • vruchten etende aap
  • een krab op het strand

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking