Reisverhaal «Bratislava»

Europa | Slovakije | 0 Reacties 21 Juli 2009 - Laatste Aanpassing 01 Mei 2011

Bratislava is de hoofdstad van Slowakije, telt 425.000 inwoners en is gelegen aan de Donau. Deze onverwacht mooi stad ligt vlakbij de Oostenrijkse en de Hongaarse grens. 

De rand van de stad telt vele flatgebouwen, allen opgetrokken uit beton en zeer eenvoudig van stijl. Waar deze voorheen grijs en grauw oogden, zien we nu veel nieuwe gebouwen opduiken, met vrolijke kleuren geaccentueerd.
 
Ook in het centrum van Bratislava zien we een sterke ontwikkeling, overal worden hypermoderne gebouwen opgetrokken, vb. het nieuwe theatergebouw, dit mede dankzij de omschakeling naar de Euro sinds januari 2009. Niettemin blijft het nog steeds een zeer goedkope hoofdstad om te bezoeken.
 
Het is een zeer propere en geordende stad. Er is bijvoorbeeld geen wildgroei van straatkraampjes zoals op vele andere plaatsen, hier zijn deze allemaal gelijkvormig en staan op 1 rij op een plein.
 
We bezoeken het eerder kleine, zeer rustige, maar gezellige stadscentrum te voet. De meeste gebouwen zijn mooi onderhouden en de straten liggen er zeer netjes bij. In de oude stadskern vinden we speelse kunst op straat, o.a. een hoofd dat uit een rioolput komt kijken, het deksel ligt ernaast. Een aantal mooie historische gebouwen werden mooi gerestaureerd. Zeer bijzonder is de blauwe kerk, die fel afsteekt tegen zijn omgeving.
 
Spijtig dat de burcht, die op een heuvel aan de rand van het centrum prijkt, gans in de stellingen zit voor onderhoud. Dit immens bouwwerk domineert gans het beeld van de stad. 
 
Velen bezoeken deze stad als daguitstap met de boot vanuit Wenen, je hebt immers slechts een halve dag nodig om de stad te verkennen.
 
Logies :
Camping Autocamp Zlaté Piesky Intercamp s.r.o., 14,8 EUR per nacht voor 2 personen met tent + auto, Senecká Cesta 2, tel. 0042 12 44 25 73 73, www.intercamp.sk, kempi@netax.sk, gelegen aan de rand van een groot meer met watersportfaciliteiten (ook gebruikt door de locale bevolking), schaduwplaatsen voorzien, verouderd sanitair in slechte staat (wordt aan gewerkt), niet altijd proper, restaurant, zeer klein winkeltje, zeer vriendelijk, ijsblokken worden gratis ingevroren, dag en nacht bewaking op de camping, tramverbinding naar het centrum van de stad met halte voor de camping, de betere plaatsen zijn rondom de camping, deze zijn afgebakend en hebben meer schaduw, het middenplein kan soms vollopen 's avonds
 
Excursies :
tram camping – centrum Bratislava, 0,80 EUR pp.  

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Bratislava»

Bratislava (14)

21 Juli 2009 | Europa | Slovakije | Laatste Aanpassing 01 Mei 2011

  • grappige beelden sieren de straten van Bratislava
  • Reduta, gebouw van het Slowaakse Philarmonisch Ork
  • typisch beeld in de straten van deze kleurrijke st
  • Grassalkovich paleis, het presidentieel paleis
  • St. Michaels poort

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking