Reisverhaal «Colombo»

Azië - deel 2 | Sri Lanka | 0 Reacties 29 Januari 2012 - Laatste Aanpassing 10 Maart 2012

Colombo (2,2 miljoen inwoners) is de hoofdstad van Sri Lanka en ligt aan de Indische oceaan. De stad is opgedeeld in 15 districten, in een aantal wijken vindt men nog duidelijk een aantal koloniale overblijfselen uit de periode van de Nederlandse bezetting. Men komt zich hier vestigen vanuit plaatsen op gans het eiland, denkende dat hier rijkdom te verzamelen is.

We nemen de intercity trein van Anuradhapura naar Colombo. Een oude versleten trein, waarin we gewiegd en geschud worden. Wanneer hij wat te snel rijdt, beginnen we allemaal op onze banken te wippen, een grappig zicht. Al bij al is de trein toch wat comfortabeler dan de locale bussen die we totnogtoe namen.
Onderweg genieten we van de prachtig groene omgeving, we passeren rijstvelden, meren met waterlelies en lotusbloemen, zien prachtige vogels in mooie kleuren, …

Colombo heeft niet echt iets aantrekkelijks. We zoeken hier toch een hotel, omdat we ons morgen om 8 u reeds moeten aanmelden bij het Indische visumbureau. Pas om 17.30 u mogen we onze paspoorten daar terug ophalen. Ergens anders overnachten zou niet handig zijn, omdat het openbaar vervoer zeer langzaam verloopt. Toen we hier de eerste keer naartoe kwamen om onze visa aan te vragen, een 10 tal dagen geleden, deden we dit vanuit Negombo, een aangenamer koloniaal badplaatsje. De bus deed 2 uren over de verplaatsing.

Het is zondag en zeer rustig in de stad. In de Fort buurt zien we wat oude panden in Nederlandse koloniale stijl, dit heeft wel iets.

Door perikelen met de visumuitreiking blijven we hier uiteindelijk nog 2 dagen noodgedwongen. Deze vullen we grotendeels met het rondlopen tussen ambassades en het Indische visumbureau en vooral ‘wachten’ op onze beurt (zie ook grensovergang Sri Lanka – India). We informeren ons hier reeds voor de visum formaliteiten voor enkele van onze volgende te bezoeken landen, Bangladesh en China.

 

Ernaartoe:
trein Anuradhapura – Colombo, 390 LKR pp. 2de klasse (1ste klasse is niet beschikbaar), we nemen de intercity trein om 6.40 u, die stopt onderweg slechts 2 maal, 4 ¼ onderweg, de banken zitten vrij goed, er is veel meer ruimte dan in de locale bussen. De sporen liggen niet effen, waardoor we de ganse weg door elkaar worden geschud, een boek lezen is er niet bij.

Overnachtingen:
Hotel Nippon, 2.250 LKR per nacht (incl. taksen), voor een ruime verouderde 2 persoonskamer met sanitair (warm water), ventilator, lakens zijn proper, vies vasttapijt, donker kader, vriendelijk onthaal, men is druk bezig met een opfrissing van het hotel, gelegen in een minder leuke buurt, Slave Island, tussen Fort en Kollupitiya, tel. 243 18 87, 123 Kumaran Ratnam road, Colombo 2, geen WIFI / internet, beoordeling: 2/5.

Excursies:
We verplaatsen ons in de stad vooral met de locale versleten stadsbussen, die allen een nummer dragen. Dit maakt het gemakkelijk de juiste bus te kiezen, want vaak zijn de bestemmingen enkel in het locale krulletjesschrift, het Sinhala schrift beschikbaar. Cijfers zijn steeds leesbaar.
Kostprijs busrit: 7 – 16 LKR pp. afhankelijk van de afstand binnen de stad.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Colombo»

Colombo (1)

29 Januari 2012 | Azië - deel 2 | Sri Lanka | Laatste Aanpassing 10 Maart 2012

  • straatbeeld

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking