Reisverhaal «Kandy»

Azië - deel 2 | Sri Lanka | 0 Reacties 01 Februari 2012 - Laatste Aanpassing 11 Maart 2012

Kandy (112.000 inwoners) is gelegen op 500 meter hoogte, rondom een meer en omringd door groene heuvels. Hierdoor kent men er een ietwat koeler en relax klimaat.

Eenmaal geïnstalleerd in ons hotelletje, maken we een wandeling langs het meer, naar het drukke centrum van Kandy. Bij een bakkertje drinken we koffie met iets zoets en nemen nadien de stijgende weg naar een uitzichtpunt over het stadje, het meer en de Tooth Relic tempel. Op terugweg bezoeken we de Malwathu Viharaya tempel waar juist een ceremonie aan de gang is. We willen niet storen. Een oude man neemt ons mee naar het klooster achteraan op het terrein en toont hoe dit is ingericht met antiek meubilair, hij wijst ons op de zeer oude dikke boeken in de bibliotheekkast. We voelen ons hier niet zo goed bij, zomaar in de slaapkamers van de monniken binnen te gaan … maar de monnik die naast de deur van de woning zit, spreekt ons vriendelijk aan en vindt dit duidelijk geen probleem.

De botanische tuin te Peradeniya wordt niet zomaar een van de mooiste ter wereld genoemd. Een zeer uitgebreide selectie van tropische vegetatie werd hier verzameld, aangeplant per thema. Toch vloeit alles mooi in elkaar over, zodat men geen afgelijnde perken creëert. Niettegenstaande de tuin prachtig onderhouden en uiterst proper is, zien we er weinig mensen aan het werk. We genieten 3 ¾ uren van al deze natuurpracht … zouden het nog langer hebben volgehouden maar willen vandaag ook ons bezoek aan Kandy zelf afronden om morgen verder te reizen.

In de late namiddag wandelen we naar de Dalada Maligawa of Tooth Relic tempel. Eerst wandelen we rond op het grote plein, om het tempelcomplex aan de buitenkant te bewonderen. Daarna kopen we een ticket om deze zeer speciale oude tempel te bezoeken.
Het is een schitterende tempel, met muurschilderingen, houtsnijwerk, beelden, ... overal worden lotusbloemen geofferd. We bezoeken het ganse complex en nemen foto’s voor het donker wordt. Daarna gaan we naar boven en wachten met de gelovigen op het begin van de ceremonie.
Duizenden lotusbloemen worden geofferd … Het deurtje van de schrijn met de ‘tand van Boeddha’ wordt geopend, we kunnen een blik naar binnen werpen … zelfs van vlakbij, want er is geen bezwaar dat ook toeristen aanschuiven en langs het deurtje passeren. Daarna gaan we naar beneden, waar nog enkele deurtjes werden geopend die tijdens de dag gesloten waren ... ook deze kleine ruimtes zijn een bezoekje waard.
Voor we terugkeren, bewonderen we nogmaals het tempelcomplex aan de buitenkant … nu prachtig verlicht tegen de donkere hemel !

 

Ernaartoe:
bus n° 101 Colombo hotel – treinstation, 7 LKR pp., 5 min.
trein Colombo – Kandy, 220 LKR pp., 2de klasse, 2 ¾ uren onderweg, de trein rijdt zeer stipt, we kochten dit ticket enkele dagen op voorhand, de plaatsen zijn genummerd en vlug uitverkocht, een prachtige rit brengt ons langs theeplantages en doorheen het gebergte naar onze bestemming.
tuk-tuk centrum – hotel Kandy, 150 LKR (vraagprijs 250 tot 400 LKR), we nemen de tuk-tuk een stukje voorbij het station, om een eerlijke prijs te kunnen bedingen, toch betalen we nog veel voor deze zeer korte rit !

Overnachtingen:
The Glen Guest House, 2.300 LKR per nacht (normaal gezien 2.500 LKR voor de 1ste nacht), voor een propere en fris ruikende 2 persoonskamer met sanitair (warm water), ventilator, muskietennet, bovenlakens op aanvraag, zitruimte in het huis, rustige familiale sfeer in het huis van een bejaard koppel die 3 kamers verhuren, internet tegen betaling (50 LKR per uur, 3 uren voor 100 LKR), wassen mogelijk tegen eerlijke prijs, eenvoudig ontbijt 300 LKR pp. (normaal gezien 350 LKR, duur voor wat men biedt), zeer behulpzaam, geven wat informatie over de streek en de vervoersmogelijkheden, toen we de rekening gepresenteerd kregen, bleek men minder aan te rekenen dan gevraagd (we veronderstellen dat vele toeristen de prijzen proberen te drukken, waardoor men deze ietwat hoger opgeeft), tel. +94 7 1610 6997, 58 Saranankara road, Kandy, www.glen58.com, beoordeling: 5/5. Aanrader !

Excursies:
wandeling uitzichtpunt over het meer van Kandy en de Tooth Relic tempel

botanische tuin Peradeniya:
inkom: 1.100 LKR pp.
ernaartoe en terug: bus Kandy – Peradeniya, 13 LKR pp., 45 min.

Dalada Maligawa of Tooth Relic tempel:
inkom: 1.000 LKR pp.
We bezoeken de tempel in de late namiddag, om er nog aanwezig te zijn tijdens de dagelijkse ceremonie die plaatsvindt vanaf 18.30 u. Dit geeft een meerwaarde aan het bezoek, behalve dat men kan deelnemen aan de ceremonie, worden enkele deuren geopend waarbij kamers kunnen betreden worden die tijdens de dag gesloten blijven. Na ons bezoek kunnen we de tempel nogmaals bewonderen, nu prachtig verlicht in het donker van de nacht.
Voor men het grote plein aan het tempelcomplex mag betreden, moet men langs een strenge veiligheidscontrole. In 1998 werd hier een aanslag gepleegd door LTTE. Pas bij het binnengaan van de tempel zelf, moet men een ticket kopen.
We willen ook het aan de tempel verbonden museum over het boeddhisme bezoeken, maar daarvoor vraagt men een extra toegangsprijs van 500 LKR pp. Dit vinden we echt te veel worden … en laten het over.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Kandy»

Kandy (17)

01 Februari 2012 | Azië - deel 2 | Sri Lanka | Laatste Aanpassing 11 Maart 2012

  • kanonballenboom in de royal botanic gardens te Per
  • in de tooth relic temple
  • hoog in een boom van de royal botanic gardens te P
  • vleermuizen in de royal botanic gardens te Peraden
  • de schrijn met de tand, tooth relic temple

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking