Reisverhaal «Negombo»

Azië - deel 2 | Sri Lanka | 0 Reacties 19 Januari 2012 - Laatste Aanpassing 10 Maart 2012

Kust- en vissersstadje Negombo is gelegen aan de gelijknamig lagune, met zijn vele vogels. In de haven komen ’s ochtends in alle vroegte de vissers binnen, om hun vangst van de ‘nacht’ aan de man te brengen. Vaak kanjers van vissen ...

Vanuit Negombo verplaatsen we ons naar de uiterst drukke hoofdstad Colombo, waar we terechtkomen in een heksenketel … zoveel bussen en mensen krioelen er door elkaar in de overladen markt- en stationsbuurt. Al vlug en met wat hulp van enkele vriendelijke mensen, vinden we de juiste stadsbus. Het doel van ons bezoek aan de stad is enkel een visum voor India aan te vragen. Dit houdt ons de ganse dag bezig, tot zo’n 14.00 u in de namiddag … wat een soep. We houden Colombo voor bekeken en beslissen onmiddellijk terug te keren naar ons rustig hotelletje in Negombo, 37 km verderop. Dit kost ons zo’n 2 uren bus … avondspits !

Omdat we reeds binnen 10 dagen moeten terugkeren naar Colombo voor de vervolgprocedure rond onze visumaanvraag, beslissen we geen tijd te verliezen en zo vlug mogelijk te vertrekken. We zullen tijdens deze wachtperiode reeds een stuk van het land bezoeken: de oude steden.

Een bezoek aan de omgeving van Negombo houden we te goed.

 

Ernaartoe:
- luchthavenvervoer per minibus vanuit de Khao San buurt, 120 THB pp., 1 uur onderweg, we worden opgepikt aan het hotel, ticket geboekt in klein kantoortje/boekhandel langs de straatkant Soi Rambutry, elders vraagt men 130 THB pp.
- vlucht Air Malaysia, 7.415 THB pp., 20 kg bagage toegestaan
Bangkok – Kuala Lumpur, 2 ¼ uren onderweg, warme maaltijd voorzien
Kuala Lumpur – Katunayake, 3 ¼ uren onderweg, warme maaltijd voorzien
- luchthaven Katanayake – hotel Negombo, 1.700 LKR, privé minibus geregeld door het hotel, omdat we rond middernacht aankwamen

Overnachtingen:
Hotel Silver Sands,
3.300 LKR per nacht voor een zeer ruime 2 persoonskamer met sanitair (warm water), airco, ventilator, muggengaas (toch zitten er veel muggen in de kamer), muskietennet, ventilator, airco, groot aangehecht terras met zitplaats, beperkt uitzicht op zee.
2.200 LKR per nacht voor een ruime kamer met sanitair (warm water), ventilator, klein balkon met zitplaats en uitzicht op zee, 1 van de 2 bedjes heeft een doorgelegen matras wat we aan de receptie melden bij vertrek.
De kamers in dit oude koloniale gebouw zijn vrij proper, onderhoud kan ietwat beter, gratis WIFI in receptieruimte en restaurant, vriendelijk, goed restaurant, omdat het hotel overvol zit en we niet reserveerden, moeten we de tweede nacht een andere kamer nemen, prijs/kwaliteit is dit een zeer goede keuze, in dit land waar de hotels allemaal vrij duur uitvallen. Negombo bleek ons een zeer goede keuze voor de eerste nacht van een verblijf in Sri Lanka, dit door zijn ligging in de nabijheid van de luchthaven. Tel. 031 2222 880, silversands@sltnet.LK, www.silversands.go2lk.com, beoordeling: 4/5.

Excursie:
Colombo: visumbureau India
- ernaartoe:
tuktuk hotel – busterminal Negombo, 200 LKR (vraagprijs 250 LKR), 15 min. onderweg
locale aircobus n° 240 Negombo – Colombo, 80 LKR pp., 1 ¼ uren onderweg
locale stadsbus 101, 102, 103 of, 400 busterminal – ver uiteinde einde Galle road, 13 LKR pp., 15 min.
De busterminal in Colombo is gelegen in de nabijheid van het station Fort. Van daaruit wordt de ganse stad bediend door talrijke stadsbussen die continu rijden.
- terug:
locale stadsbus naar busterminal, 11 LKR pp., 15 min.
locale bus (zonder airco) n° 240 Colombo – Negombo, 44 LKR pp., 1 ¾ uren onderweg (37 km)
locale bus n° 905 Negombo busstation – hotel, 15 LKR pp., 15 min.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Negombo»

Negombo (1)

19 Januari 2012 | Azië - deel 2 | Sri Lanka | Laatste Aanpassing 10 Maart 2012

  • uitzicht van het hotelterras

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking