Reisverhaal «Grensovergang Frans Guyana - Suriname»

Zuid Amerika 1 | Suriname | 0 Reacties 18 Juli 2008 - Laatste Aanpassing 06 Mei 2011

Je hebt een Visum nodig om Suriname binnen de mogen via de officiele weg. Het Visum kan je aanvragen in Cayenne (Frans Guyana) bij de ambassade van Suriname, gelegen in de Avenue Leopold Heder. De ambassade is open op werkdagen vanaf 9.00 u, er worden 75 mensen per dag bediend, het is dus noodzakelijk er vroeg aanwezig te zijn. Je paspoort met Visum mag je 2 dagen nadien in de namiddag komen ophalen.
Voor de aanvraag heb je een pasfoto nodig, die moet voldoen aan bepaalde voorwaarden : geen juwelen en piercings, ernstig kijken, een hemd of gesloten kledij noodzakelijk, max. 6 maanden oude foto. Je paspoort moet nog minstens 6 maanden geldig zijn. 
Je moet een document invullen met je persoonlijke gegevens en plannen in Suriname.
Het Visum kost 30 EUR voor 60 dagen maximum, waarbij je slechts 1 maal het land mag binnenkomen.   

Formaliteiten Frans-Guyaanse grens : paspoort laten afstempelen aan de BAC, dit is waar de ferry de Marowijne rivier kruist naar Suriname.
Overzet : kan met de ferry voor 4 EUR pp (slechts enkele ferry's per dag) of met een piroque, deze bootjes vertrekken van zodra ze enkele passagiers hebben, dit voor 3 EUR pp. 

Formaliteiten Suriname : opnieuw een document invullen met je persoonlijke gegevens en je plannen in Suriname + je paspoort laten afstempelen. 
Je krijgt een stempel voor een verblijf van 30 dagen, wanneer je je visum van 60 dagen wil opgebruiken, dan moet je een extra stempel afhalen bij de vreemdelingenpolitie in Paramaribo, dit binnen de week van aankomst in het land.

Aan het douanekantoor spreken collectieve taxi-chauffeurs je aan om je naar Paramaribo te brengen. Vergelijk de prijzen, het kan vanaf 10 EUR pp.

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking