Reisverhaal «Paramaribo (3)»

Zuid Amerika 1 | Suriname | 0 Reacties 02 Augustus 2008 - Laatste Aanpassing 21 April 2011

Na een 3-daagse fietstocht naar Boxel komen we terug aan te Paramaribo, waar we Bernadette en Linda uit Belgie verwachten. Bernadette en Herlinde leerden elkaar kennen tijdens een groepsreis naar Ecuador in 1991. Kort nadien zagen zij elkaar nog enkele keren terug, er bleef wel steeds contact via postkaartjes. Het is dan ook een blij weerzien in Suriname.

Zondagochtend bezoeken we de vogeltjes-zang-wedstrijd op het centrale plein. Overal op het plein hangen vogelkooitjes aan palen omhoog, op ruime afstand van elkaar. De mannen praten met elkaar aan de rand van het plein. We hebben meer ambiance verwacht.

We brengen een bezoek aan het museum van Fort Zeelandia, waar we een boeiende rondleiding van een ervaren gids krijgen. Deze geeft meer informatie over de geschiedenis van het fort en zijn omgeving. 

Omdat het fietsen in Suriname ons zo goed is meegevallen, huren we nogmaals een fiets om ditmaal Plantage Peperpot te bezoeken. Deze voormalige koffie- en cacaoplantage werd na stopzetting nog gebruikt voor citrusvruchten tot ze in 1998 volledig gesloten werd. De gebouwen zijn nog intact maar hebben dringend onderhoud nodig, de natuur komt oprukken. Het opzichtershuis wordt momenteel nog bewoond door de huidige beheerder. De werkmanshuisjes, waar voorheen Javaanse en Hindoestaanse contractarbeiders woonden, zijn nog steeds bewoond door hun nakomelingen.
Weerom worden we vriendelijk toegewuifd en aangesproken tijdens onze rit, wat dit land zo leuk maakt.

Omdat we het zo aangenaam toeven vonden in de botanische tuin 'Little Paradise', stellen we voor aan Bernadette en Linda om er samen een avondje door te brengen met Erik en Neeta, voor een heerlijke maaltijd en interessante rondleiding. Het wordt weerom een leuke leerrijke, gezellige en lekkere avond.   

Vrijdag 08/08/2008 is ook hier een populaire huwelijksdatum. We zien veel paartjes hun foto's nemen op het centrale plein. Een limousinechauffeur vertelt ons van 14 gewone en 34 Hindoestaanse huwelijken vandaag.

We wandelen door de Palmentuin waar de feestdag van de 'inheemse bevolking' wordt gevierd (9 augustus). Aan de vele kraampjes worden er voedingswaren en handwerken verkocht, mannen maken traditionele muziek waarbij ze zingen en dansen.  

Ernaartoe :
fiets Boxel - Paramaribo, zie Boxel

Hotel : 
Guesthouse Albergo Alberga, zie Paramaribo (1)

Excursies :
Fort Zeelandia, inkom 10 SRD per persoon, inclusief gratis rondleiding van 1 1/2 uur (enkel op zondag om 10.30 u en 12.00 u)

Plantage Peperpot : 
inkom gratis
ernaartoe en terug : huur fietsen, 2,5 EUR voor 1/2 dag (5 uren), fietstas 1 EUR, Zus & Zo (zie Boxel, ernaartoe)

Botanische tuin 'Little Paradise' :
gastronomisch menu, 10 EUR pp, zie rubriek 'favoriete restaurants'
rondleiding, 1 1/2 uur, vrije bijdrage
reserveren op voorhand, zie Boxel 
ernaartoe en terug : vervoer geregeld bij reservatie, 15 EUR enkele rit 

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking