Reisverhaal «Taichung»

Azië - deel 3 | Taiwan | 0 Reacties 18 April 2014 - Laatste Aanpassing 28 Juni 2014

Taichung is een drukke stad met 1.020.000 inwoners. Op toeristische vlak heeft deze locatie niet veel te bieden, het is eerder een woonstad die vlot bereikbaar is met openbaar vervoer. Hier maakt de hoge snelheidstrein deel van uit, een troef voor de locale bevolking.

We zullen hier enkel overnachten en van het uitgebreide transportnetwerk gebruik maken om een stadje in de omgeving te verkennen.

Lukang
Dit stadje met zijn 85.000 inwoners en 60 tempels, wordt in ons reishandboek omschreven als een levend museum. Hier is een van de oudste en meest indrukwekkende tempels van het land te vinden, alsook enkele belangrijke historische gebouwen.

Ook hier treffen we massa’s toeristen, waarbij ons vooral de busladingen Chinezen opvallen. Net als steeds wanneer ze op reis zijn, vrij druk en uitgelaten, lawaaierig.

Zelf vinden we niet echt wat we verwachten van een oude stad. Er zijn wel een aantal mooie oude panden, zoals het Folk Art museum en het Yi woonhuis. Jammer dat de meeste hiervan niet opvallen tussen de omringende gebouwen, in eerder nietszeggende stijl. Eigenlijk vinden we de ganse stad vrij oud, nogal druk en eerder ongezellig.

Toch is het leuk om de belangrijkste tempels te bezoeken. Gelukkig hebben die elk hun eigen stijl, dit maakt ze uiteindelijk wel interessant. De unieke Longshan tempel vinden we prachtig.
Op het terrein van de Wenkai Academy, de Wenkai Shrine en Martial temple, herkennen we de typische bouwstijl van de dorpen op Kinmen Island, onze eerste plaats die we bezochten op Taiwanees grondgebied.
Rond de oude Mazu tempel is het een overrompeling van het volk. Terwijl we er rondkijken, horen we plots muziek, vuurwerk wordt afgeschoten, op het binnenpleintje wordt gedanst. Stilaan loopt de tempel vol. Gelovigen brengen in een soort draagstoelen hun relikwieën, die worden gezegend. Een groepje mannen in bloot bovenlijf, doen boete. Ze slaan zichzelf met ijzeren knots op de rug, tot bloedens toe. Het is een kleurrijk geheel. Later vernemen we dat deze week de verjaardag van Mazu wordt gevierd.

Enkele smalle straatjes zijn leuk om eens door te wandelen. Zoals de 9 bochten laan, al is de stijl van de huizen echter niet zo bijzonder.
Ook het grappige Mo-Lu laantje trekt de aandacht. Het is amper een 60-tal cm breed, of noemen we het XX-smal. Elkaar passeren is moeilijk. Mooi is dit echter niet te noemen, het bevindt zich tussen zogenaamde ‘blinde’ muren.
Old Market street is niet het ‘oude’ straatjes zoals we verwachten. We treffen hier vooral toeristische winkeltjes, waar veel ambachtelijk vervaardigde producten worden aangeboden. Van voeding, drank, … tot sier- en gebruiksvoorwerpen. Voor de Chinese en locale toeristen is dit blijkbaar ‘het’ summum van een bezoek aan dit stadje.

ACCOMMODATIE:
CROWN HOTEL
n° 184 Jianguo rd., central district, Taichung.
PRIJS: 1.100 TWD per nacht, 2 persoonskamer, sanitair (warm water)
SCORE: 3/5
E-MAIL: /
WEBSITE: /
TEL: +886 42 229 2176
COMMENTAAR: Tweepersoonskamer met een smal dubbel bed, badkamer open douche, haardroger, centraal A/C systeem, ventilator, enkel de kracht is te regelen in 3 standen, TV, koelkast, gratis drinkwater, thermos die water opwarmt met stroom, gratis WIFI op de kamer, telefoon, bureautje, zithoek.
Proper, wordt dagelijks gepoetst.
Raam kan worden geopend, geen muggengaas, wel muggen.
Vriendelijk en behulpzaam, enkel een jongeman aan de receptie spreekt Engels, hij is niet steeds aanwezig.
Gelegen aan het station van Taichung.
Minpunten: Oud. Na een tijdje druipt er water uit het plafond, waarin de A/C is verwerkt. Vasttapijt.
BOEKING: via Agoda, www.agoda.nl

ERNAARTOE:
Tour bus Shuishe (Sun Moon Lake) – Taichung station, 190 TWD pp., 1 u 55 min.
Deze witte kleine bus vertrekt om 13.00 u en om 14.00 u, op de parking aan de 7Eleven winkel. Men moet de tickets kopen in een klein winkeltje/kantoortje in de hoek van de parking, tussen de 7Eleven en de trap omhoog naar de straat. Er hangt een document uit op de parking, dat de bustickets aan de chauffeur moeten betaald worden, maar dan loopt men het risico dat de bus vol zit en men niet mee kan.

EXCURSIES:
LUKANG
Vrij druk stadje met 60 tempels in verschillende stijlen, smalle oude straatjes, hier en daar een historisch pand.
SCORE: 4/5
INKOM: n.v.t.
Alle bezienswaardigheden bevinden zich verspreid in de straten van het drukke stadje en zijn gratis te bezoeken. Enkel voor een bezoek van het Folk Art museum moet worden betaald: 130 TWD pp.
ERNAARTOE EN TERUG:
Heenweg:
Trein Taichung station – HSR station, 15 TWD pp., 10 min.
Tourbus n° 6936 Taipei HSR – Lukang, 87 TWD pp., 55 min., rijdt om de 2 uren.
Terugweg:
Bus n° 6933 rijdt op dit traject om het uur en is dus ook geschikt. Deze nemen we op terugweg. We zijn verwonderd dat ze duurder is, 110 TWD pp. Maar wanneer we willen afstappen in het HSR station, gebaart de chauffeur dat we mogen blijven zitten. Na 1.30 min. komen we aan de eindhalte, 10 min. stappen van Taicheng station. We mogen opnieuw in de bus blijven zitten, na 5 minuten vertrekt deze opnieuw, de eerste halte is aan het station.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Taichung»

Taichung (18)

18 April 2014 | Azië - deel 3 | Taiwan | Laatste Aanpassing 28 Juni 2014

  • Lukang, Matsu tempel
  • Lukang, Matsu tempel
  • Lukang, Nine turns lane
  • Lukang, Wenkai academy, shrine en martial tempel
  • Lukang, Longshan tempel, plafond

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking