Reisverhaal «Bangkok (5)»

Azië - deel 2 | Thailand | 1 Reacties 19 Mei 2011 - Laatste Aanpassing 10 Maart 2012

Vanuit België reisden we weerom naar Bangkok, een van de beste uitvalsbases om Azië te verkennen. Ditmaal zullen we naar het zuiden reizen, het noorden van Thailand hebben we reeds grondig verkend bij ons vorige bezoek aan Azië van midden oktober 2009 tot eind januari 2010, dat voortijdig werd afgebroken naar aanleiding van Herlindes voetbreuk.

Het weerzien met Bangkok voelt zeer vertrouwd aan, hier is weinig veranderd. We kiezen voor hetzelfde hotel als bij onze vorige verblijven in deze wereldstad, waar we graag wat verkoeling zoeken aan het zwembad op het dak.
Onmiddellijk na onze aankomst, begeven we ons met de bus naar Pantip Plaza, ook ‘IT city’ genoemd (zie ook ons eerste bezoek aan Bangkok). Hier zullen we een herstelling laten uitvoeren aan ons netboekje, dat ondertussen onmisbaar is geworden. Het is jammer genoeg vrijdag … we zullen tot maandag moeten wachten voor de levering van een nieuw beeldscherm. Maar dan wordt dat ook onmiddellijk bevestigd, we moeten ons netboekje amper een uurtje missen … wat in België onmogelijk is. Hersteldiensten zijn gecentraliseerd in Europa, computers moeten worden opgehaald, daarbij loop je het risico je materiaal 2 weken tot een maand te moeten missen … zo lang wilden wij hier niet op wachten.
Eigenlijk hebben we al heel veel van deze schitterende stad gezien, maar toch zijn er nog hoekjes te verkennen. Op zondag begeven we ons naar de drijvende weekendmarkt Taling Chan. Dit is eerder een markt die zich richt naar de locale bevolking, men komt hier op zondagmiddag lunchen. We nemen de locale bus hiernaartoe en begeven ons tussen wat kraampjes met bloemen, planten, kruiden, … door naar het ‘drijvende restaurant’, want meer is het eigenlijk niet. Op een lang drijvend ponton zit men op de grond aan lage tafeltjes te eten. Verse etenswaren worden tentoongespreid op kleine bootjes die langs het ponton aanmeren, het maal van je keuze wordt ter plaatse op het bootje bereid … verser kan het niet zijn. Het is leuk om zien hoe deze traditie verloopt. Een drukte van jewelste, toeristen komen we hier amper tegen.
 
Ernaartoe:
Brugge – Bangkok:
trein van Brugge naar Düsseldorf luchthaven, 29 EUR pp
vlucht Düsseldorf – Bangkok (rechtstreeks), 259 EUR pp (enkel heenvlucht)

Bangkok luchthaven – backpackers buurt Khao San:
luchthavenvervoer met airco bus, 150 THB pp.
Overnachtingen:
Rambutry Village Inn, 780 THB voor een kleine 2-persoonskamer ‘junior’ met sanitair (warm water), airco, TV, proper, vriendelijk onthaal, groot zwembad op het dak, centraal gelegen in de backpackers buurt Khao San. Beoordeling: 4/5
Excursies:
Pantip Plaza of IT City, hier kan je alle denkbare elektronica en toebehoren vinden, o.a. computers, printers, camera’s, … Vergelijk goed de prijzen, er zijn koopjes te doen, maar vaak betaal je Europese prijzen !
ernaartoe: bus 59 of 60 / 60 airco, 7 / 12 THB pp.
Taling Chan, authentieke drijvende markt die (nog) niet naar het toerisme is gericht, voornamelijk bezocht door de locale bevolking in het weekend.
ernaartoe: airco bus 79, 16 THB pp.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Bangkok»

Bangkok (2)

20 Mei 2011 | Azië - deel 2 | Thailand | Laatste Aanpassing 30 Augustus 2011

  • Taling Chan drijvende markt
  • Taling Chan  drijvende markt

 

Plaats een Reactie

caroline vanderbrugghen hallo, zijn jullie naar die markt geweest van uit de buurt van Khao san Road? Waar is die markt gelegen? in welke buurt? Nog nooit gezien. wij willen er dit jaar in november wel eens naartoe. groetjes en dank bij voorbaat. Geplaatst op 13 Juli 2011

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking