Reisverhaal «Kamphaeng Phet»

Azië - deel 1 | Thailand | 0 Reacties 23 November 2009 - Laatste Aanpassing 28 April 2011

Kamphaeng Phet is een provinciestadje met 30.000 inwoners. Kamphaeng Phet betekent ‘diamanten muur’, naar de naam van de omwalling rondom de historische stad die hier van de 14de to de 17de eeuw gevestigd was. Deze stad werd ooit opgericht ter bescherming van de steden Sukhothai en Ayuthaya tegen aanvallen van Birma en Laos.

Bij aankomst in het busstation van Kamphaeng Phet, valt ons onmiddellijk op hoe geordend de omgeving is. De stad is minder druk, minder toeristisch dan de vorige plaatsen die we bezochten in Thailand en dat valt op. Nadien blijkt dat ook uit het beperkte aanbod van restaurantjes die zich naar de Westerse toerist richten, veelal open markt- en straatrestaurantjes. We wandelen naar de Mae Nam Ping rivier om de zonsondergang te bewonderen, waarna we tussen de voedingskraampjes van het avondmarktje door stappen. Eten doen we hier niet, we nemen geen risico nadat Herlinde pas gerecupereerd is van enkele dagen last van de darmen.
We bezoeken het historisch openluchtmuseum dat door Unesco werd erkend in 1991. De site werd een 100-tal jaren geleden vanonder een dikke laag jungle blootgelegd. Vandaag een zeer goed onderhouden uitgestrekt domein, in 2 delen opgesplitst. We fietsen eerst doorheen de ‘oude stad’ en bezoeken de tempelruïnes die zich binnen de stadsmuren bevinden. Verderop zijn de stadmuren beter zichtbaar en kunnen we er mooi langsheen fietsen. Buiten de muren ligt een gracht die zichtbaar is van bovenop de ‘forten’ in de muur. Hier op het einde van het ‘oude stads’-gedeelte is verder niet zo veel te zien.
Het 2de deel van het park situeert zich een eindje verderop langs de grote weg naar Sukhothai. Hier bevinden zich de meeste tempelruïnes, die gelegen zijn midden in het groen van een ‘gekuiste’ jungle. Ook het Visitors Centre aan het einde van het domein is een bezoekje waard.
Het is een zeer rustige omgeving. We hebben de indruk dat er meer mensen het park onderhouden, dan er toeristen rondkijken.
Ernaartoe :
taxi Bangkok hotel – busterminal, 121 THB + 45 THB wegentol, geel/groen gekleurde taxi die de tolweg neemt wat de rit een stuk duurder maakt dan de vorige keer toen we met een taxi van een andere maatschappij reden (in 1 felle kleur) die geen tolwegen nam en er zelfs iets minder lang over reed ondanks enkele opstoppingen
bus Bangkok – Kamphaeng Phet, 210 THB pp., airco, 6 uren onderweg
vervoer Kamphaeng Phet busterminal – hotel, gratis opgehaald door het hotel
Hotel :
Three J Guesthouse, 350 THB per nacht voor een kleine 2-persoonskamer die uitgeeft op een mooi groen binnentuintje, met badkamer (warm water), zitplaats vóór de kamer, TV, fles drinkwater, ventilator, airco mogelijk (+ 50 THB, momenteel niet nodig, vrij koel), ontbijt mogelijk (yoghurt met vers fruit en vers sinaasappelsap zijn een aanrader !), internet gratis, kleine banaantjes van de farm van de eigenaar worden vriendelijk aangeboden zoveel men wenst, gratis vervoer van de busterminal vanaf 2 nachten verblijf (terugbrengen aan kostprijs, 40 THB), 79 Rachavitee Rd., Tumbon Naumuang, Amput Muang, tel. 055 713 129, 081 887 4189, threejguest@hotmail.com, www.threejguesthouse.com, verhuur fietsen (50 THB per dag), mogelijkheid tot verblijf in de eco-farm van de eigenaar, nabij enkele nationale parken, zeer vriendelijk onthaal, Aanrader !
Excursie :
Kamphaeng Phet Historical Park:
inkom : 150 THB pp. voor een combinatieticket, ticket kan ook per parkdeel : 2 x 100 THB pp.
huur fietsen: 50 THB per dag, in het hotel

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Kamphaeng Phet»

Kamphaeng Phet (3)

23 November 2009 | Azië - deel 1 | Thailand | Laatste Aanpassing 27 April 2011

  • kraampje langs de weg met varkenskoppen te koop
  • Wat Phra Kaeo
  • Wat Avasa Yai

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking