Reisverhaal «Krabi»

Azië - deel 2 | Thailand | 0 Reacties 29 Mei 2011 - Laatste Aanpassing 01 Juni 2011

Het kuststadje Krabi is gelegen aan de Andaman Zee en telt 27.500 inwoners, een bevolking bestaande uit Taoisten en Moslims. Rotsformaties van karststeen reizen vlak voor zijn kust uit zee op als eilanden, omringd door mangroves en begroeid met een dichte groene tropische jungle. Behalve dat het stadje zelf aangenaam toeven is door zijn pittoreske omgeving, is het ook een hub voor toeristen die de boot nemen naar één van de verderop gelegen eilanden, met hun witte zandstranden, groene baaien, maar vooral bekend als paradijs voor duikers met mooie koralen en kleurrijke vissen.

 Wanneer we in Krabi na onze aankomst de buurt gaan verkennen, krijgen we langs de kade volop aanbiedingen om gedurende een uurtje per longtailboot de eilanden voor de kust te gaan verkennen. Veel wordt hiervoor niet aangerekend, maar we zouden graag een daguitstap maken naar wat verderop gelegen eilanden. Hiervoor worden een 3-tal verschillende mogelijkheden aangeboden, per speedboot, of voor de 2 kortere opties kan dit ook per longtailboot (wat trager gaat, bijgevolg blijft er minder tijd over op de eilanden).
Uiteindelijk kiezen we voor een daguitstap naar de welbekende Phi Phi eilanden, die zeer populair zijn. Een speedboot brengt ons naar verschillende eilanden rondom.
Op het witte zandstrand van Bamboo eiland pauzeren we even, met de mogelijkheid een verfrissende duik in zee te nemen. We kuieren wat rond en genieten van de prachtige omgeving, omringd door groen en andere eilanden.
Aan Viking cave wordt er even stilgelegd, we kunnen hier niet aan land, maar bewonderen de enorme grot. Hierin leven zwaluwen, hun uitwerpselen worden verzameld en verkocht voor zo’n 3.000 THB/kg (ongeveer gelijk aan onze oude BEF). De geur komt ons tegemoet …
We bewonderen o.a. ook Maya Bay, een grote groene inham met witte zandstranden, omringd door hoge rotsbergen die begroeid zijn met diepgroene tropische jungle. Deze plaats werd gebruikt als decor voor de bekende film ‘Tha beach’.
Op het kleine strandje ‘Monkey beach’ komen de aapjes ons tegemoet. Niet echt verantwoord, maar de toeristen voeden de aapjes overvloedig … de reden dat deze dieren hier niet wegvluchten voor de drukte. Een aapje komt het Coca Cola blikje van een man uit ons gezelschap afnemen, bestudeert het eerst even … en begint het uit te drinken. Ondertussen kijkt hij rond of er nog meer te krijgen valt …
Op Phi Phi Don eiland krijgen we een lunch voorgeschoteld. We wilden dit echt wel zien … maar zijn blij dat we niet hier kwamen logeren, zo’n drukte … echt een omgeving voor liefhebbers van fuiven.
Na de middag mogen we op 2 plaatsen in zee snorkelen. De boot gooit zijn anker uit in de buurt van Hin Klang en Lohsamah Bay. Op de eerste plaats krioelt het van de kleurrijke vissen, bij de 2de stop zijn er meer kleurrijke koralen te bewonderen.
Op terugweg is de zee zeer woelig en dat mogen we voelen. Maar gelukkig … geen zeezieken …
We zouden graag nog een wandeling gaan maken in het Phanom nationaal park, een junglegebied met watervallen, warmwaterbronnen en grotten. Er is echter geen mogelijkheid om daar te geraken met openbaar vervoer. Een taxi voor een ganse dag vraagt ons 900 THB (wat niet veel is op zich), daarbij de inkom van het park van 400 THB pp. opgeteld … dit vinden we te duur, immers we zullen de wandeling op eigen houtje maken.
 
Ernaartoe:
minibus Khao Sok NP – Krabi, 300 THB pp., 2 ½ uren onderweg, nogmaals worden we overtuigd liever met een gewone bus te reizen, de busjes zitten propvol, de chauffeurs rijden wild terwijl ze de ganse tijd telefoneren of met andere zaken bezig zijn, onderweg moeten we overstappen … maar in dit geval was het de beste optie, want de lijnbus volgt een ander traject, via Phuket, wat de reis meer dan dubbel zo lang maakt.
sörng-täa-ou (locaal openbaar vervoer per open pick-up) Krabi minibus stop – centrum, 20 THB pp., men probeert ons hier eerst een rit voor 50 THB pp. aan te bieden.
Overnachtingen:
Chan Cha Lay guesthouse, 400 THB per nacht voor een luchtige, rustige en ruime 2-persoonskamer achteraan het binnentuintje (N° 1), met ventilator (650 THB p.n. voor airco), sanitair, gratis WIFI (of 20 min. op de hotelcomputer), prachtig blauw/wit interieur met Middellandse Zee sfeer, gezellig hotelletje met vriendelijk en behulpzaam onthaal, 55 Uttarakit rd., Tel. 075 620 952, e-mail: chanchalay_krabi@hotmail.com, www.chanchalay-krabi.com Beoordeling: 4/5
Excursies:
Phi Phi eilanden daguitstap, 900 THB pp. (hoogseizoen: 1.800 THB pp.), met speedboot, incl. lunch, fruitsnack en drinkwater, mogelijkheid tot zonnen, wandelen, zwemmen, snorkelen, bewonderen van grot, … deze excursie wordt door verschillende operators aangeboden, ze hebben allen hetzelfde programma, de deelnemers worden uiteindelijk samengevoegd tot de boten vol zitten (+/- 30 personen), de laagste prijs werd ons geboden in het ticketbureautje naast ons hotel, aanrader !

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Krabi»

Krabi (5)

29 Mei 2011 | Azië - deel 2 | Thailand | Laatste Aanpassing 30 Augustus 2011

  • uitstap naar Phi Phi eilanden - Bamboo eiland
  • uitstap naar Phi Phi eilanden - Phi Phi don
  • uitstap naar Phi Phi eilanden - Viking cave
  • uitstap naar Phi Phi eilanden - Monkey beach
  • uitstap naar Phi Phi eilanden - Maya Bay

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking