Reisverhaal «Nong Khai»

Azië - deel 1 | Thailand | 0 Reacties 19 Januari 2010 - Laatste Aanpassing 28 April 2011

Nong Khai is een grensstadje met 61.500 inwoners, gelegen aan de rechteroever van de Mekong rivier, schuin tegenover Vientiane, de hoofdstad van Laos. De ‘friendship bridge’ over de Mekong verbindt hier beide landen. Vele westerlingen komen hiernaartoe om aan de grens hun visum te laten verlengen.

Gezien het gebrek aan goede medische zorgen in Laos, komen we hierheen om de voet van Herlinde te laten nazien in het ziekenhuis. Na haar val met de fiets in Vang Vieng, kan ze er amper op lopen. We begeven ons onmiddellijk naar het Nonk Khia ziekenhuis waar wordt vastgesteld dat de voet gebroken is. Met een open plaaster en 2 krukken mag ze naar het hotel terugkeren.
Nong Khai is een rustig en vrij modern stadje, vooral na een maandje in Laos te hebben rondgereisd. Aan de rand van de Mekong is een aangename wandelpromenade met terrasjes en restaurantjes. Het drukke overdekte marktje doet denken aan de andere Thaise grensstadjes waar we reeds passeerden en de sfeer op de marktjes gingen opsnuiven.
Tijdens de enkele dagen die we hier moeten wachten vooraleer terug te keren naar België, valt ons op hoeveel westerse mannen hier hun tijd doorbrengen in het gezelschap van jonge Thaise meisjes. De muziek speelt elke avond luid in de bars waar zij elkaar ontmoeten tot de vroege uurtjes.
 
Ernaartoe:
mini van hotel – busterminal, inbegrepen in de prijs van het busticket
internationale bus Vientiane – Nong Khai, 40.000 LAK pp., 2 uren onderweg, oude versleten bus, we kochten dit busticket bij het reisbureautje van ons hotel (de vele reisbureautjes in de straten van Vientiane bieden deze tickets aan dezelfde prijs aan), hierin is de verplaatsing van het hotel naar de busterminal begrepen
tuk tuk busterminal – hotel Nong Khai, 40 THB, na onderhandelen
Tip :
wanneer we bij de internationale bus aankomen, merken we dat onze tickets hiervoor slechts 15.000 LAK pp. kosten. We veronderstellen dat je dit ticket ook rechtstreeks kan kopen in de busterminal. Dit dient wel op voorhand te gebeuren want de bussen zijn regelmatig volgeboekt.
Hotel:
Pantawee Hotel, 700 THB per nacht voor een kleine basis 2 persoonskamer zonder ramen, ontbijt inbegrepen, met sanitair (warm water), TV, DVD speler, airco, koelkast, pc met internetverbinding en Wifi op de kamer, klein zwembad, restaurant beschikbaar, 1049 Haisoke Rd., tel. ++66 (0) 81 471 38 45, www.pantawee.com, pantawee@pantawee.com, ongezellig hotel, prijs/kwaliteit geen goede keuze
Khiang Khong Guesthouse, 400 THB per nacht voor een kleine propere 2 persoonskamer met sanitair (warm water), airco, TV, aangename zithoeken voor de gasten met zicht op de Mekong rivier, zeer vriendelijk familiaal onthaal, 541 Rimkhong Rd., tel. ++66 (0) 422 870, aanrader !
 
 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Nong Khai»

Nong Khai (1)

23 Januari 2010 | Azië - deel 1 | Thailand | Laatste Aanpassing 27 April 2011

  • lunch op straat vóór de winkel om de klanten te

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking