Reisverhaal «Trang»

Azië - deel 2 | Thailand | 0 Reacties 31 Mei 2011 - Laatste Aanpassing 06 Juni 2011

Trang is een provinciehoofdstad met 65.000 inwoners, wordt gebruikt als hub voor toeristen om naar de nabijgelegen eilanden te reizen. Men wil het toerisme opwakkeren … maar zo te zien is er nog veel werk. In een toerismekantoor vragen we wat informatie, maar men moet ons een antwoord schuldig blijven … bovendien spreekt men er amper enkele woorden Engels. We krijgen plannetjes met toeristische informatie aangeboden van nabijgelegen plaatsen, maar deze van Trang zelf heeft men niet …

Reeds bij onze aankomst in dit stadje, valt onmiddellijk op dat we hier niet in een toeristische omgeving vertoeven. We bevinden ons in een eerder druk zakenstadje, waar weinigen Engels spreken. Op straat worden we vriendelijk aangesproken door de bewoners, die hun beperkte kennis van de Engelse taal even met ons willen testen. Anderen lachen verlegen en durven niets te zeggen, of kunnen zich helemaal niet uiten. Hier zien we langs de straatkant enkel aanwijzingen of borden in het Thais, de Engelse vertalingen, die het ons anders toch wat gemakkelijker maken, zijn niet aanwezig.  Hoe meer we naar het zuiden reizen … hoe meer moslims (gesluierde vrouwen) we zien.
Het is wel boeiend om eens in zo’n niet toeristische omgeving te vertoeven en zo kennis te maken met het echte Thaise leven. Wel grappig dat we hier mannen op straat zien lopen met een zangvogel in een kooitje. Ze hangen de vogelkooi op aan de gevel van hun huis, werk of plaats waar ze vertoeven ... hun geliefde vogel gaat overal met hen mee. Dit fenomeen kwamen we reeds eerder tegen, aan de andere kant van de wereld … in Suriname en Guyana.
Het Khao Chong nature & wildlife study center is een natuurgebied dat we individueel kunnen bezoeken. Met het openbaar vervoer kunnen we ons verplaatsen tot 1 kilometer voor de ingang. In het natuurgebied genieten we volop van de totale rust, toeristen of andere bezoekers zien we hier niet. Enkele mensen en studenten zijn bezig met het onderhoud van het park. We worden overal weer zeer vriendelijk begroet, blij dat men eens een toerist op bezoek krijgt. Dieren zien we hier niet, behalve vlinders, speciale insecten, kikkers en hagedissen … vogels fluiten hun lied , verborgen in het groen van de bomen. Dit park is nog een echt natuurgebied, met zeer hoge bomen, dichte onderbegroeiing, … Twee watervallen zijn de moeite van een bezoek waard. Bij deze aan het einde van het park stroomt het water van zeer hoog over de rotsen in meerdere etages, omringd door diepgroen …
Wanneer we aan de wegkant staan te wachten op een sörng-täa-ou, die hier niet zo frequent rijden, krijgen we een welkome lift aangeboden door een vriendelijke werknemer van het park, die richting Trang rijdt.
 
Ernaartoe:
sörng-täa-ou hotel – busterminal, 20 THB pp
airco bus Krabi – Trang, 115 THB pp., 2 uren onderweg
tuk-tuk busterminal – hotel, 30 THB pp.
Overnachtingen:
hotel My Friend, 550 THB per nacht, voor een ruime 2 persoonskamer met sanitair (warm water), airco, TV, koelkast, gratis WIFI, ’s ochtends koffie met cake, centraal gelegen, vlakbij het station, tel. 075 225 447, e-mail: myfriend_trang@yahoo.co.th Beoordeling: 4/5
Excursies:
Khao Chong nature & wildlife study center: wanneer de asfaltweg in 2 splitst, rechtsaf om op het einde bij een pad naar een prachtige waterval uit te komen (+/- 3 kilometer van de grote weg)
inkom: gratis (de dames aan de receptie gebaren dat we zo door mogen, op een bord staan nochtans bedragen vermeld van 10 THB – 200 THB, we kunnen de Thaise tekens die erbij staan niet lezen en weten dus niet of er normaal gezien inkom moet betaald worden, misschien indien men met een vervoermiddel in het park rijdt)
ernaartoe: sörng-täa-ou Trang centrum – afslag Khao Chong nature & wildlife study center, 25 THB pp., 45 min. onderweg (wat vrij lang is, want de radiator van ons overjarig vervoermiddel vroeg halfweg enkele liters water)

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Trang»

Trang (4)

31 Mei 2011 | Azië - deel 2 | Thailand | Laatste Aanpassing 30 Augustus 2011

  • Khao Chong NP
  • loterijverkopers op straat
  • boekentassen, achtergelaten door de schooljeugd ti
  • schattige tuktuk

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking