Reisverhaal «Ceský Krumlov »

Tsjechië | Tsjechië | 0 Reacties 10 Juni 2010 - Laatste Aanpassing 23 April 2011

Nadat we de streek van Mariánské Lázne hebben gezien, vertrekken we richting Ceský Krumlov.

Onderweg stoppen we in Klatovy op het markplein, waar zich een apotheek bevindt in barokstijl uit de 17de eeuw. Spijtig genoeg hebben we niet de tijd om deze te bezoeken, een rondleiding wordt enkel om 16.00 u gedaan, wat ons te laat op onze bestemming zou brengen. We moeten daar immers nog een camping zoeken en onze tent opslaan. We kijken even rond in de omgeving van de markt, met toch wel een aantal bijzondere gebouwen.

De campings rondom Ceský Krumlov zijn allemaal overvol, we beslissen ons geluk iets verderop te wagen en komen uiteindelijk aan het Lipno meer waar we een aangenaam rustige camping vinden. Eén probleempje, bij het verplaatsen van de auto naar het schaduwplaatsje waar we onze tent willen opzetten, rijden we serieus vast. Door de vele regen van de laatste tijd blijkt het grasveld niet overal even betrouwbaar. We moeten wachten tot ’s anderdaags om hulp te vragen want de camping is ondertussen gesloten. ’s Namiddags trommelt de zoon van de camping 6 sterke mannen op om ons autootje uit de modder te komen ‘heffen’.
Ceský Krumlov is een prachtig stadje met een Unesco erkenning, gebouwd op de heuvels tussen 2 meanders van de Moldau rivier. We worden verwelkomd door een reusachtige overdekte boogbrug die het dal overspant, hier wandelen we onderdoor om zo in het historisch stadscentrum uit te komen. In het stadje genieten we van de mooi beschilderde en pastelkleurige huizen, afgewerkt met fraai gebeeldhouwde ornamenten. We kuieren door de straten met de vele terrasjes en kleurrijke winkeltjes, waarna we het immense slot van de Rosenbergs bezoeken. Boven in de slottoren (50 CZK inkom) hebben we een uitzicht over het stadje en zijn omgeving. De muren van het slot en zijn toren geven de indruk te zijn opgetrokken uit grote natuurstenen. Eigenlijk is het pleisterwerk beschilderd met een steen motief wat resulteert in gezichtsbedrog. We komen uit boven in de gaanderij van de immense brug waar we eerst onderdoor zijn gewandeld. Via de kasteeltuinen kunnen we terugkeren.
Van Zlatá Koruna, met zijn mooie klooster, nemen we de trein naar Ceský Krumlov. Een 16 km lange wandeling brengt ons door mooie naaldbossen via het uitzichtpunt Klet, 550 meter hoger, terug naar Zlatá Koruna, waar we onze auto recupereren. Het is een zeer warme dag en na een uitputtende klim over de boomwortels van het steile pad, zijn we blij boven een frisdrank te kunnen kopen. We zijn hier niet alleen, een kabelbaan brengt jong en oud naar boven.
Trebon heeft een leuk marktplein met schilderachtige huizen in renaissance- en barok stijl, gelegen binnen de stadsomwalling. Het gelijknamige kunstmatige merengebied is ontstaan in de middeleeuwen. Vanuit Chlum maken we een rondwandeling (13,5 km) in deze mooie omgeving van karpervijvers. Jammer genoeg gaat ons traject over te veel verharde wegen. Ook aan muggen ontbreekt het hier niet.
Na even zoeken vinden we uiteindelijk het afgelegen station van Záton, van waar we de trein nemen naar Kubova Hut. Via het oerbos van Boubin wandelen we terug naar ons vertrekpunt en passeren het hoogste punt (1.362 meter hoog) van het Boheemse woud. Daar staat een recente uitkijktoren, maar het is een miezerige dag, we kunnen ons het uitzicht enkel inbeelden. 13,5 km, 365 meter klimmen en 550 meter dalen brengen ons terug naar het station van Záton, ondanks het slechte weer hebben we genoten van deze prachtige natuurwandeling.
 

Overnachting:
Karlovy Dvory II, 310 CZK per nacht voor 2 personen + tent + auto, douche 20 CZK per 5 minuten, ruime grasveld in terrasvorm met een aantal schaduwplaatsen, rustig, gelegen aan de rand van het Lipno meer, verouderd maar goed onderhouden en proper sanitair, warm water, afwasbakken, mogelijkheid om ijsblokken in te vriezen op vraag, restaurant en winkeltje enkel open in juli en augustus, vriendelijke ontvangst, zoon spreekt Engels, vader spreekt Duits, tel./fax 0042 (0) 380 738 052,
info@campingkarlovydvory.wz.cz, www.campingkarlovydvory.wz.cz

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Ceský Krumlov»

Cesky Krumlov (10)

15 Juni 2010 | Tsjechië | Tsjechië | Laatste Aanpassing 23 April 2011

  • Cesky Krumlov, slot van de Rosenbergs, kajakkers o
  • Cesky Krumlov, zicht van de slottuinen
  • Cesky Krumlov, aan de Moldau
  • station Zaton
  • Cesky Krumlov, aquaductachtige stenen brug

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking