Reisverhaal «Mariánské Lázne »

Tsjechië | Tsjechië | 0 Reacties 07 Juni 2010 - Laatste Aanpassing 23 April 2011

We starten onze rondreis doorheen Tsjechië in de streek rond Mariánské Lásne, bekend om de vele kuuroorden die zijn gebouwd rond een aantal natuurlijke bronnen met heilzaam water, dat goed zou zijn voor nieren, lever en maag.

Het parkachtige kuuroord Mariánské Lásne is gelegen midden in het Keizerswoud. We wandelen door de hoofdstraat Hlavni Trida, en bewonderen de prachtige gebouwen uit de 19° en 20° eeuw. Op het einde van de straat, aan de rand van het park, bevindt zich de schitterende uit smeedijzer opgetrokken Kolonáda. In de buurt van deze gaanderij doen de vele kuurgasten zich tegoed aan het heilzame water uit meerdere bronnen.
Karlovy Vary is het grootste kuuroord van de streek, genoemd naar keizer Karel IV, de ontdekker van de bronnen. Hier komen we terecht in een eerder grote stad, waar we op zoek gaan naar de wandelpromenade langsheen de slingerende Tepla rivier. Toeristen worden er verleid een beker met drinktuitje te kopen, die ze volgens de traditie aan de 12 bronnen vullen om het heilzame zout- en ijzerhoudende water te drinken. De krachtigste bron, Vridlo, levert 2.000 liter heet water per minuut. We bewonderen weerom de vele oude gebouwen, vaak geschilderd in pasteltinten.
In Frantiskovy Lázne maken we een rondwandeling (11 km) naar een oude vulkaankrater, Komorní Hurka, die bestaat uit zwarte basaltsteen. Van de kraterrand is niet veel meer te zien, hij is volledig door de natuur overwoekerd. De wandeling op zich is eerder een teleurstelling omdat het traject bijna volledig over verharde autowegen gaat. Aan het Amerika meer krioelt het van de vogels.
We wandelen van Havlovice naar Klenci Pod Cerchovem (10,5 km), waar we de auto parkeren om ons met de trein naar het beginpunt van de wandeling te begeven. Het oude 2 wagons korte treintje puft met een slakkengangetje over de sporen naar zijn bestemming, aan elke overweg wordt gretig getoeterd, we wanen ons in de tijd van toen. Wanneer we op het perron van onze bestemming staan, worden we vriendelijk nagewuifd door de passagiers die verder treinen. De wandeling zelf gaat door het land van de Choden, vlakbij de Duitse grens, voorheen een zeer ontoegankelijk gebied langsheen het ijzeren gordijn. Het traject gaat door bossen, langs weilanden en via kleine dorpjes naar een uitzichtpunt.

Overnachting:
Autocamping Luxor, 180 CZK per nacht voor 2 personen + tent + auto, douche 10 CZK per 3 minuten, ruim grasplein midden in een naaldwoud aan de rand van een meer, rustig, handige keuken met kookplaten en zitplaats, sanitair met warm water, mogelijkheid om ijsblokken in te vriezen aan de receptie, restaurant, houten hutjes, vriendelijke ontvangst, men spreekt Engels, Valy 99, Velká Hledsebe, tel. 0042 (0) 732 34 66 92

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Mariánské Lázne»

Marianske Lasne (3)

10 Juni 2010 | Tsjechië | Tsjechië | Laatste Aanpassing 23 April 2011

  • kuuroord Marianske Lasne
  • kuuroord Marianske Lasne, smeedijzeren kolonada
  • kuuroord Marianske Lasne, de smeedijzeren kolonada

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking