Reisverhaal «Reuzengebergte»

Tsjechië | Tsjechië | 1 Reacties 27 Juni 2010 - Laatste Aanpassing 23 April 2011

Als laatste regio bezoeken we in Tsjechië het Reuzengebergte. We vinden een rustige camping in Cista, aan de voet van het gebergte, van waaruit we dit gebied zullen verkennen.

Een sportieve wandeling brengt ons tussen de rotspartijen van Teplice nad Metují, die midden de hoge groene bomen uitsteken. Blij met de schaduw en koelte, genieten we van het klauteren tussen en over de hoge rotspieken. Een bizar natuurfenomeen !
Een serie gelijkaardige rotspieken zijn te bewonderen een 12-tal km verderop in Adrspach, waar we op terugweg even stoppen. We kijken op een wand van rotspieken die plots uittorent tussen de vlakke weilanden.
In de buurt van Jicin bezoeken we het natuurreservaat, de ‘Prachov rotsen’. Een gelijkaardig klein rotsmassief dat uittorent boven het landschap.
Het centrale plein van het stadje Jicin zelf is de moeite waard om even rond te kuieren.
Wandelen in het Reuzengebergte zelf is niet zo spectaculair. We waren hier enkele jaren geleden tijdens een wintervakantie en maakten prachtige tochten doorheen het dik besneeuwde landschap met onze sneeuwraketten. In de zomer is de sfeer echter verschillend, de brede paden, meestal verhard, lenen zich beter voor fietsers dan voor wandelaars. De kleine skigebieden liggen er eerder ingeslapen bij.


Overnachting:
Autocamp Slunecná, 200 CZK per nacht voor 2 personen + tent + auto (hoogseizoen 300 CZK), douche 10 CZK, grote groene camping met voldoende schaduwplaatsen, gelegen aan een grote zwemvijver, zicht op het Reuzengebergte, geen afgebakende plaatsen, voldoende goed onderhouden sanitair, shelter met kookvuren en afwasbakken, mogelijkheid tot invriezen van ijsblokken in het restaurant (Duits gesproken), gratis WIFI, vriendelijk, aan de receptie spreekt men Engels, Cistá v Krkonosích, Cerný Dul, tel. +420 499 435 101, info@EBT.CZ, www.autocampslunecna.com
 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Reuzengebergte»

Reuzengebergte (10)

01 Juli 2010 | Tsjechië | Tsjechië | Laatste Aanpassing 23 April 2011

  • Prachov rotsen  natuur reservaat
  • Prachov rotsen natuur reservaat
  • Prachov  rotsen natuur reservaat
  • rotspartijen  Teplice nad Metuji
  • Prachov rotsen  natuur  reservaat

 

Plaats een Reactie

moniek en chris

Hallo Marc en Herlinde,

Ik heb vandaag jullie bericht ontvangen, wil je het nogmaals sturen. Ik heb het gewist te samen met een andere ongewenste mail.

Zo weet ik niet precies waar jullie nu vertoeven. Weet ik niet hoe het gaat met de voet van Herlinde en wat de verdere plannen zijn.

We zijn terug van de Cotentin, La Hague. Als je een stuk wilde natuur wil zien, beschermde natuur, dan moeten jullie daarheen.

We zijn net terug van Dresden, Sachsen rondgetoerd, km gewandeld wat daar aan kunst te zien is sedert de val van de muur is niet te beschrijven. In Freiberg en verzameling mineralen .... kunststukken, 3500 van de 35000 zijn tentoongesteld.... je hebt 8 dagen nodig om deze juwelen te bekijken.

Eind van de maand noch een gaan fietsen in Millstatersee Oostenrijk en dan opnieuw rustig aan.

Opvang nog te doen, met mijn vriendinnen eens een stapje in de wereld zetten en mijn hobby uitoefenen.

Zo, dat was een kortje want straks komen de kids van Lien en morgen komt Birgit met de kids brunchen .... ambiance bij de vleet.

Wensen jullie mooie tijd en dikke kus.

Moniek en Chris

Geplaatst op 10 Juli 2010

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking