Reisverhaal «Caripe»

Zuid Amerika 1 | Venezuela | 0 Reacties 27 Augustus 2008 - Laatste Aanpassing 28 April 2011

Caripe is een bergdorpje met 12.000 inwoners. Het is gelegen tussen vele koffie- en citrusplantages. Een rustig dorpje met een goede sfeer, waar stedelingen uit de omtrek tijdens het weekend naartoe komen voor de kalmte en het koele klimaat. De groene bergomgeving met watervallen nodigt uit om een wandeling te maken. 
In Caripe worden 'aardbeien met slagroom' verkocht.

Van hieruit bezoeken we de 'Cueva del Guacharo', grotten waarin olievogels leven. In de namiddag gaan we de kalksteen-grotten binnenin bekijken. In het donker worden we op een concert van gekrijs getracteerd. Bang voor vallende vogelpoep stappen we achter de gids aan, die in het Spaans vertelt over de vorm van stalagtieten en -mieten en het leven van de vogels. 
Daarna wachten we op de zonsondergang, in de schemering (tussen 18.15 u - 18.30 u) komen de 18.000 nachtvogels allemaal naar buiten om 's nachts naar voeding te zoeken. Ze eten voornamelijk fruit. Om 04.00 u keren ze terug naar de bescherming van hun grot, alvorens ze door het licht van de opkomende zon verblind zouden worden.

De taxi waarmee we hebben afgesproken aan de ingang van de grot om 19.00 u, komt niet opdagen. Daar staan we dan in het pikdonker ... op de verlaten bergweg. 12 km stappen zien we hier niet zitten. De concierge van de grot komt een praatje maken, zegt dat we moeten liften. Er zullen zeker auto's komen, want in het verderopgelegen dorpje is een feest aan de gang. Samen met Ilona en Frank (een jong Nederlands paar waar we een 8-tal dagen mee optrekken) houden we een open vrachtwagen van 'Polar' (populaire biersoort in Venezuela) tegen. We mogen mee in de laadbak en worden afgezet aan de deur van ons hotel. Eind goed al goed !

Ernaartoe :
taxi Puerto Ordaz hotel - busterminal, 25 BRL 
taxi Puerto Ordaz - Maturin, 40 VEB pp., 2 3/4 uren onderweg
taxi Maturin - Caripe, 30 VEB pp., 2 3/4 uren onderweg

Hotel :
Hotel Samán, 110 VEB per nacht voor een mooie 2 persoonskamer, met privé sanitair (warm water), TV, airco, mooi gezellig hotel met binnentuin en leuke zitjes, tel. (58) 0294 545 11 83, Av. Chaumer 29

Excursie :
Cueva del Guacharo :
inkom : 10 VEB pp.
huur rubberen laarzen : 5 VEB pp.
met begeleiding van Spaanssprekende gids
ernaartoe : taxi vanuit Caripe, 8 VEB

 

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Caripe»

Caripe (3)

27 Augustus 2008 | Zuid Amerika 1 | Venezuela | Laatste Aanpassing 28 April 2011

  • Cueva del Guacharo : jonge olievogel op de bodem v
  • Cueva del Guacharo : Marc zoekt zijn weg in het do
  • Cueva del Guacharo

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking