Reisverhaal «Maracaibo»

Zuid Amerika 1 | Venezuela | 0 Reacties 05 September 2008 - Laatste Aanpassing 28 April 2011

Maracaibo is de 2de grootste stad van Venezuela, met 1,5 miljoen inwoners. Het is een zakenstad met oliewinning als voornaamste bron van inkomen. De stad is gelegen aan het immense meer 'Lago de Maracaibo' waaronder 2/3 van de Venzuelaanse olievelden liggen.

We gebruiken de stad enkel als tussenstop voor onze doorreis naar Colombia. Het is een gevaarlijke stad, omwille van drugs e.d. Een jongen biedt ons vriendelijk een lift aan van de busterminal naar het hotel, omdat de taxi's ons niet willen brengen, de afstand van 3 km is te kort. Hij verwittigt ons nooit een taxi op straat te nemen, maar steeds het hotel er eentje te laten oproepen. De taxi's binnen de omheining van de busterminal zijn ook betrouwbaar. 'Je kan hier ALLES verkrijgen, ik weet het want ik ben hier opgegroeid'. 

Ernaartoe :
bus Mérida centrum - busterminal, 0,85 VEB pp.
bus Mérida - Maracaibo, 50 VEB pp., 8 uren onderweg, met Táchira Mérida

Hotel :
Hotel El Milagro, 100 VEB per nacht voor een kleine verouderde 2-persoonskamer met privé sanitair (koud water), centrale airco (staat veel te koud, 18º C), tel. (58) 0261 722 89 34, Av. El Milagro 93 - 45 final Av. Padilla  
 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking