Reisverhaal «Maracay»

Zuid Amerika 1 | Venezuela | 0 Reacties 31 Augustus 2008 - Laatste Aanpassing 28 April 2011

Maracay is een aangename en veilige groene stad, niet ver van Caracas, met 700.000 inwoners. Met zijn vele parken, pleintjes en een aantal niet alledaagse historische gebouwen is deze stad ook een centrum van landbouw en industrie. Het is tevens de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nationale Park Henri Pittier. 

Nationaal Park Henri Pittier is 1.078 kmª groot en bestaat uit een bergketen die zich uitstrekt tot aan de kust, waar zich mooie stranden vormen in baaitjes omringd door de tropisch groene bergen. In het park leven 580 vogelsoorten. Met zijn wandelpaden en koloniale dorpjes is het een bezoekje waard.

Met de bus vanuit Maracay rijden we door het mooie groene berglandschap tot over een hoogte van 1.830 meter, om af te dalen naar de kust. We bezoeken het mooie goudgele strand van Puerto Colombia dat omzoomd is door vele kleurrijke parasols en palmbomen. Het is hier zeer druk. 
Bootjes liggen uitnodigend te wachten om toeristen naar de nabijgelegen stranden en baaien te varen.
Nadien wandelen we naar het kleine koloniale dorpje Choroní. Dit dorpje ligt er slaperig bij, met zijn mooi geschilderde kleine koloniale huisjes aan de zeer nauwe straatjes. Hier vinden we, in tegenstelling tot het 2 km verderop gelegen Puerto Colombia, geen cafeetjes of restaurantjes, maar wel een aangename rust op het groene kerkpleintje.

Ernaartoe :
bus Puerto de la Cruz - Maracay, 48 VEB pp., 8 1/4 uren onderweg, met Expresos del Mar
taxi Maracay busterminal - hotel, 15 VEB

Hotel :
Hotel Mar del Plata, 80 VEB per nacht voor een mooie 2 persoonskamer met privé sanitair (warm water), airco, TV, vriendelijke ontvangst, tel. (58) 0243 246 43 13, Av. Santos Michelena Este 23

Excursie : 
Henri Pittier NP - Choroní :
ernaartoe : 
bus Maracay centrum - busterminal, 1 VEB pp.
bus Maracay - Choroní, 9 VEB pp., 2 1/4 uren onderweg

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Maracay»

Puerto Colombia (3)

31 Augustus 2008 | Zuid Amerika 1 | Venezuela | Laatste Aanpassing 28 April 2011

  • bootjes liggen te wachten om toeristen naar mooie
  • Choroní : straatbeeld
  • het drukke maar mooie strand van Puerto Colombia

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking