Reisverhaal «Arizona – Sabino Canyon »

Noord Amerika 2 | Verenigde Staten | 0 Reacties 03 Februari 2017 - Laatste Aanpassing 23 Maart 2017

3 februari 2017     

Traject: Saguaro NP, RMD, Douglas Springs Trailhead – Sabino Canyon – Tucson     

Sabino Canyon     
Op aanraden van de rangers in beide Visitor Centers van Saguaro NP, bezoeken we Sabino Canyon Recreation Area. Dit is een wandelgebied rond de Sabino kloof.

Bij aankomst gaan we eerst naar het Visitor Center voor wat meer informatie. Aan de hand van een handig wandelkaartje, toont men ons de wandelmogelijkheden. Door de smeltende sneeuw, hoger in de bergen, is er momenteel veel water in de rivieren. Enerzijds maakt dit de omgeving mooier, maar hierdoor moet er bij meerdere wandelingen, door het water van kruisende kreken worden gewaad. De Bear Canyon Trail, naar Seven Falls, kruist 7 keer het water, op enkele plaatsen tot 70 cm diep.

Onze keuze is vlug gemaakt, we zullen de Phoneline Trail wandelen. Deze volgt op een hoogte de vallei van de Sabino Creek. Beneden langs de rivier rijdt een open treintje, waarmee men tot het einde van de kloof kan geraken, gelegen onder het eindpunt van onze wandeling.

Aan het begin van het wandelpad, moet een kreek worden gekruist. Schoenen en sokken gaan uit, we waden door het kniediepe (althans voor Herlinde), ijskoude water. Er zit redelijk veel stroming op. Al vlug klimt het pad langs de helling omhoog, geen natte voeten meer.

De omgeving lijkt sterk op deze van Saguaro NP, overal staan de grote cactussen met hun verticale armen te pronken. Pas aan het einde krijgt de wandeling wat meer karakter, door rotspiekjes die hier en daar opsteken. Ook hebben we uitzicht op de woestijnvlakte in de verte. Dit populaire wandelgebied is zeer druk bezocht, we wandelen geen moment alleen.

OVERNACHTINGEN:
TUCSON – WALMART PARKING
Coördinaten: 32.086067 – 110.775714
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Ruime Walmart winkelparking. Er hangen verbodsborden om te overnachten, doch vaak worden die enkel geplaatst op vraag van de locale overheid. Bij aankomst enkele dagen geleden, vragen onze vrienden Magda en Fred of we op de parking mogen slapen. Ze krijgen een negatief antwoord, men raadt het onverharde terrein aan, gelegen aan de overkant van een doodlopende straat. Van daaruit zien we andere campers toch op de Walmart parking overnachten. Dus doen we hetzelfde, zonder probleem. Toiletten en WIFI in de winkel.
Minpunten: Geluid van treinen die vlakbij passeren.

GEREDEN TRAJECT:
Saguaro NP, RMD, Douglas Springs trailhead – Sabino Canyon Recreation Area – Tucson, 54 km.
East Speedway Bld – North Harrisson Rd – East Wrightstown Rd – East Tanque Verde Rd – North Sabino Canyon Rd – East Tanque Verde Rd – North/South Kolb Rd – East Valencia Rd – East Old Vail Rd
Rustige rit door de buitenwijken van Tucson. Vrij goede geasfalteerde wegen.

EXCURSIES:
SABINO CANYON RECREATION AREA
Wandelgebied met een natuur die zeer goed lijkt op deze van Saguaro NP. De kloof maakt het verschil.
We vinden het Sabino Canyon park nogal commercieel uitgebaat. Er rijdt een treintje naar het eindpunt van de Sabino kloof (5 km), alsook naar het beginpunt van de Seven Falls wandeling (2,3 km). Hiervoor vraagt men 10 USD pp., overdreven duur vinden we.
Wandelingen kunnen gecombineerd worden met een rit per treintje. Op zich is dit interessant, zo kan men verder het gebied gaan verkennen. Het is meer dan 1 km gaan tot het begin van Telephone Trail.
Phoneline Trail:
wandeling over een smal stenig zandpad, dat langzaam opklimt lans de helling. Mooie uitzichten op de omgeving, doch vrij eentonig, vooral wanneer men al in Saguaro NP heeft gewandeld. De kloof zelf is een beetje teleurstellend, we hebben de ganse tijd uitzicht op een riviertje (met een asfaltbaan ernaast) dat tussen de cactushellingen stroomt. Op zich een mooie wandeling.
Lengte: 15 km (retour), hoogteverschil: 400 m. We wandelen hierover 3 ¾ u, inclusief picknick.
Aan het begin van de wandeling moet een kreek worden gekruist, met ijskoud water.
SCORE: 4/5
INKOM: 5 USD per voertuig, (7 dagen geldig, voor beide parkdelen).
Gratis voor wie een jaarpas heeft voor de nationale parken ‘Amerika the beautifull’ (80 USD per jaar).
INFORMATIE:
In het Visitor Center is een plannetje met beschrijving van de wandelmogelijkheden te krijgen.
PARKING:

Aan de parkingang en het Visitor Center.
Coördinaten: 32.310086 – 110.822340

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Saguaro national park»

Arizona – Sabino Canyon (6)

03 Februari 2017 | Noord Amerika 2 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 23 Maart 2017

  • Sabino Canyon, Phoneline Trail
  • Sabino Canyon, Phoneline Trail
  • Sabino Canyon, Phoneline Trail
  • Sabino Canyon, Phoneline Trail
  • Sabino Canyon, Phoneline Trail

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking