Reisverhaal «Arizona – Tumacacori NHM »

Noord Amerika 2 | Verenigde Staten | 0 Reacties 21 Januari 2017 - Laatste Aanpassing 27 Februari 2017

21 januari 2017     

Traject: Tucson, West Valencia – Tumacacori – Nogales – Patagonia     

Grenscontroles     
Vanuit Tucson rijden we in zuidelijke richting, waar we nog enkele plaatsen zullen bezoeken. Stilaan naderen we Mexico, dit merken we aan de bebouwing in zuiderse stijl. Overal om ons heen horen we Spaans spreken, door mensen met een donkerder uiterlijk.

Ook zien we op de autoweg een grote overdekte controlepost, richting binnenland. Hier moeten alle voertuigen stoppen, men controleert op illegalen en/of drugs. Daaraan moeten we ons verwachten op terugweg.

Tumacacori NHP
Niet ver van de Mexicaanse grens, bevindt zich Tumacacori National Historical Park. In een grote ommuurde tuin, bevinden zich de overblijfselen van een oude Franciscaanse missiepost, uit de periode 1572 – 1848. Hierin speelde de Jesuïet, Vader Eusebio Francisco Kino, een belangrijke rol. Ook al waren er reeds jarenlang missionarissen aanwezig, hij was het die zich hier als eerste permanent vestigde in 1687. Zijn naam kwamen we ook tegen bij ons bezoek aan Casa Grande, dat hij tijdens zijn zwerftochten door de woestijn heeft ontdekt.

Eerst nemen we een kijkje in het museum, altijd goed om wat over de achtergrond te weten, vooraleer een bezoek aan te vangen. Er wordt een korte film getoond, over het leven in deze historische plaats.

In Tumacacori leefden Indiaanse stammen vreedzaam samen met de Spaanse en Mexicaanse missionarissen, die trachtten de primitieve bevolking te bekeren. Ze werden regelmatig aangevallen door andere groeperingen, hun bezittingen vernield. Hierbij vielen steeds slachtoffers, zowel van de locale bevolking als missionarissen. Tot ze in 1848 uiteindelijk de strijd opgaven en de missiepost definitief werd verlaten.

Een mooi onderhouden tuin met fontein nodigt uit om even te relaxen in deze rustige omgeving. Men verzorgt hier nog steeds dezelfde planten als tijdens de missieperiode. Zure sinaasappels groeien aan de bomen, een sapje kan worden geproefd.

Verder komen we op het ommuurde zandterrein, waar de missiepost was opgericht. Hier bevinden zich nog ruïnes van meerdere gebouwen, die een goed beeld scheppen van hoe het ooit is geweest.

Vooral het kerkje met zijn sneeuwwitte ronde koepeltje is zeer mooi. Op enkele plaatsen is nog iets te merken van de kleurrijke versieringen die op de muren waren aangebracht, zowel binnen als buiten.
In 1800 begon men aan de bouw hiervan. Tijdens het eerste jaar werden de funderingen gelegd. Toen was het budget op, men stopte de werken. Gedurende de volgende jaren kon men de muren beetje bij beetje optrekken tot 2,1 meter hoogte. Daarna werd de bouw stilgelegd.
Er werden niet langer fondsen ter beschikking gesteld om de initiële, ambitieuze plannen te kunnen realiseren. Een eenvoudiger model werd uitgewerkt, in 1823 hervatte men het project. Enkele jaren nadien was het gebouw klaar. Doch de vierkante klokkentoren werd nooit volledig afgewerkt, zijn koepel ontbrak alsnog.

Van het huis waarin de missionarissen leefden, staan enkel nog de muren recht. Ook het ronde kapelletje op het kerkhof geeft een goed idee hoe mooi het hier ooit geweest is.

OVERNACHTINGEN:
PATAGONIA – HARSHAW FOREST ROAD (BLM)
Coördinaten: 31.499284 – 110.702382
PRIJS: Gratis.
SCORE: 5/5
COMMENTAAR:
Een van de kampplaatsen die zich langs deze rustige Forest Road bevinden, in een mooie natuur. In National Forest gebieden mag gratis worden overnacht, wanneer niet anders vermeld. Vuurringen. Geen voorzieningen.
Minpunten: /

GEREDEN TRAJECT:
Tucson, West Valencia (Casino del Sol) – Tumacacori – Nogales – Patagonia, 146 km.
West Valencia Rd – Highway I19 – North Grand Avenue – Patagonia Hwy, AZ82 – Harshaw Rd
Zeer rustige wegen door woestijnlandschap. De kleinere wegen liggen af en toe ietsje minder goed.

EXCURSIES:
TUMACACORI NATIONAL HISTORICAL PARK
Tumacacori is een grote ommuurde tuin, met overblijfselen van een oude missiepost, periode 1572 – 1848. Vooral het kerkje is nog vrij goed bewaard en geeft een idee hoe het ooit is geweest. Een museum geeft wat meer uitleg over de geschiedenis van deze plaats, de gebruiken van de bewoners. Er is ook een film van 14 min. te zien, echt informatief vinden we die niet. Een bezoek waard.
SCORE: 4/5
INKOM: 5 USD per persoon.
Gratis voor wie een jaarpas heeft voor de nationale parken ‘Amerika the beautifull’ (80 USD per jaar).
INFORMATIE:
Aan de ingang is een winkeltje en een kassa waar de inkom moet betaald worden. Hierbij krijgt men een mooie informatiebrochure, met een beschrijving van deze historische site.
Mooie displays met informatie over domein en zijn verleden. Een informatieve film (14 min.). Ranger rondleiding door de tuin, demonstratie over het maken van tortilla’s.
PARKING:
Aan de ingang van het historische domein. 
Coördinaten: 31.568146 – 111.050065

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Tucson (1)»

Arizona – Tumacacori NHM (16)

21 Januari 2017 | Noord Amerika 2 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 27 Februari 2017

  • Tumacacori NHP, ronde kapel op het kerkhof
  • Tumacacori NHP, goed bewaarde details in de kerk
  • Tumacacori NHP, oud kerkhof in de missiepost
  • Tumacacori NHP, goed bewaarde details in de kerk
  • Tumacacori NHP, binnenzicht in de kerk

Arizona – Saguaro NP, TMD (deel 1) (13)

11 Januari 2017 | Noord Amerika 2 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 24 Februari 2017

  • Saguaro NP - Tucson Mountain District
  • Saguaro NP - TMD
  • Tucson, Saguaro NP, wandeling King Canyon
  • Saguaro NP - TMD
  • Tucson, Saguaro NP, wandeling King Canyon

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking