Reisverhaal «California – Fossil Falls »

Noord Amerika 1 | Verenigde Staten | 1 Reacties 25 Februari 2016 - Laatste Aanpassing 18 Maart 2016

Traject: 25 – 28 februari 2016     

Traject: Ridgecrest – Fossil Falls – Ridgecrest – Bakersfield – Ducor     

Fossil Falls     
Ten noorden van het stadje Ridgecrest bezoeken we de Fossil Falls. We vonden hierover informatie in het toerismekantoor, doch weten niet goed wat ons erbij voor te stellen. Een waterval, zoals de naam doet uitschijnen, verwachten we zeker niet.

Eenmaal van de grote weg, komen we al vlug in een bizarre omgeving terecht. Dit landschap werd zo’n 440.000 jaren geleden gevormd door vulkanische activiteit. De onverharde weg bestaat uit dikke roodbruine lavakorrels. Midden in de vlakte bevindt zich een enorme donkere, kegelvormige berg, een oude vulkaankrater. Eromheen bevonden zich tot 12.000 jaren geleden een aantal grote meren, gevoed door smeltwater van de gletsjers in de omgeving. Ze zijn nog herkenbaar aan de witte uitgedroogde moddervlaktes.

Bij een splitsing staan geen aanduidingen, we rijden in de richting van de vulkaan. Op roestbruine zandduinen groeien struikjes lange gele grassen, met hier en daar fijne bloemetjes ertussen. Wat is het hier weer prachtig, weerom een totaal ander landschap.

Er zou een kampeerplaats moeten zijn, met een droge toilet en drinkwater. Doch de vele splitsingen van de onverharde weggetjes, maken het moeilijk deze te vinden. Het gebied ligt er zeer verlaten bij, we zoeken niet langer en overnachten langs een droog meer aan de voet van de rode kegelberg. Weerom een plaatsje om ‘U’ tegen te zeggen !

Vooraleer we deze plaats verlaten, rijden we verder de zandweggetjes in. Het is leuk om in de vlakte rond te toeren, dwars over droge meren. De bodem hiervan bestaat uit een dikke laag opgedroogde witte modder. Bij regen kan dit zacht worden, ook glad. Verderop vinden we een leuk kampeerplekje, dat er verlaten bij ligt, herkenbaar aan de zo typische stenen ring, de vuurplaats.

Na de middag willen we het gebied verlaten, doch aan de splitsing helemaal in het begin, rijden we eerst nog even de andere kant op. En hier vinden we de camping en de Fossil Falls. Dit blijkt een diepe donkere rotskloof te zijn. De grillige vormen zijn uitgesleten door enkele watervallen, toen hier tienduizenden jaren geleden nog rivieren stroomden en de meren gevuld waren.

Het is mooi, maar we zijn blij dat we deze plaats niet onmiddellijk hebben gevonden en daardoor ook de andere kant van dit natuurgebied hebben gezien. Die vinden we specialer.

Op naar Sequoia National Park
Vanuit Ridgecrest rijden we eerst naar Bakersfield, een grotere stad. Er is een kortere weg naar Sequoia NP, maar deze gaat door de bergen, de passen zijn ’s winters gesloten. Omdat we er toch passeren, zullen we onze laatste boodschappen doen in deze stad, voltanken, de propaanflessen vullen. In het natuurpark zijn hiertoe geen mogelijkheden en wie weet hoe lang we er zullen vertoeven. Eigenlijk denken we dat dit zal beperkt blijven, omdat de hoger gelegen delen van het park zijn gesloten in de winter vanwege de sneeuw.

Al vlug verlaten we de woestijn en komen in een heuvelachtige omgeving terecht. Tussen de diepgroene grassen op de hellingen, zien we overal grote feloranje vlakken. Eerst denken we dat dit rode aarde is, doch al vlug zien we de bloemen dichterbij de weg.

Verderop rijden we langs grote velden met boortorens, olie ? Gas ? Daarna passeren we een landbouwgebied, met wijnranken, allerhande fruit- en vooral sinaasappelbomen, groenten, …

In Ducor slapen we op de parking van een truckstop, morgen rijden we verder naar het park. Gelukkig is het zondag en staan er niet al te veel vrachtwagens op de parking, met hun koeling aan.

OVERNACHTINGEN:
FOSSIL FALLS
Coördinaten: 35.975624 – 117.913559
PRIJS: 6 USD per nacht.
SCORE: 5/5
COMMENTAAR:
Zeer mooie en rustige natuurcamping met 11 ruime plaatsen, voorzien van vuurplaatsen, tafels en banken. Droge toilet en drinkwater. Uitgebaat door BLM.
Minpunten: /

FOSSIL FALLS – ALTERNATIEVE KAMPEERPLAATSJES
Coördinaten: 35.984517 – 117.908978 (plein naast droog meer, aan de voet van rode kegelberg).
Coördinaten: 35.972520 – 117.894085 (open plek met stenenring, vuurplaats, typische BLM overnachtingplaats)
PRIJS: Gratis.
SCORE: 5/5
COMMENTAAR:
Kampeermogelijkheden in de natuur, te bereiken via smalle onverharde wegen. Mooie natuurlijke omgeving, vrij onbekend. Het BLM gebied ligt er verlaten bij. Geen voorzieningen.
Minpunten: /

DUCOR – SHELL TRUCKSTOP
Coördinaten: 35.892861 – 119.051139
PRIJS: Gratis.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Ruime parking aan een truckstop, met benzinestation, propaan, winkeltje, douches, wasserette, …
Minpunten: Geluiden van de vrachtwagens en de weg.

GEREDEN TRAJECT:
Ridgecrest – Fossil Falls, 60 km.
North China Lake Boulevard – West Inyokern Road – Blue Star Memorial Highway, US 395 – Cinder Road
Rustige wegen door een vrij eentonige, maar mooie omgeving.

Fossil Falls – Ridgecrest, 69 km.
Cinder Road – Blue Star Memorial Highway, US 395 – West Inyokern Road –North China Lake Boulevard
Rustige wegen door een vrij eentonige, maar mooie omgeving.

Ridgecrest – Bakersfield – Ducor, 248 km.
South China Lake Boulevard – Blue Star Memorial Highway, US395 – Garlock Road – Redrock Randsburg Road – Aerospace Highway, CA14 – Randsbrut Cutoff Road – Barstow-Bakersfield Highway, CA58 – Mount Vernon Avenue – Bernard Street (Walmart) – CHP Office David W. Manning Memorial Freeway, CA178 – Golden State Avenue, CA204 – Golden State Freeway, CA99 – Porterville Highway, CA65 – Road 232, CA65 – Avenue 56
Mooie rustige route met gevarieerd uitzicht: woestijngebied, groen heuvelland, landbouwstreek.

EXCURSIES:
FOSSIL FALLS
Diepe kloven die het landschap doorsnijden, ooit gevormd door rivieren en watervallen. Ze bestaan uit zwarte vulkanische rotsen, ooit uitgesneden door het stromende water. Een korte wandeling loopt van aan de parking ernaartoe. We vinden dit mooi, maar geen must see.
In Cinder Road (afslag van de Blue Star Memorial Highway), aan de eerste splitsing rechtsaf.
Coördinaten: 35.973410 – 117.911362
Wanneer men aan deze eerste splitsing naar links rijdt, komt men in een ongewoon landschap van vulkanische oorsprong, met een grote oude kegelvulkaan, bizarre rotsformaties, rotshopen, droge meren en kleine roodbruine duinen met lange grassen erop. De lage zon in de namiddag geeft er een diepe kleurenpracht aan. Zeer rustig, waarschijnlijk weinig bekend.
Een netwerk van smalle zandwegen loopt hier doorheen, steken de droge meren over. Leuk om rijden. Persoonlijk vinden we dit gedeelte van het natuurgebied mooier dan de Fossil Falls zelf.
Coördinaten: 35.984517 – 117.908978
SCORE: 4/5
INKOM: Gratis.
PARKING:
Hier en daar langs de wegkant.
LOCATIE:
Ten noorden van Ridgecrest. Cinder Road, een zijweg van Blue Star Memorial Highway, US395, loopt het gebied in.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Fossil Falls»

California – Fossil Falls (17)

25 Februari 2016 | Noord Amerika 1 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 18 Maart 2016

  • bodem droog meer, Fossil Falls
  • Fossil Falls
  • vulkanische omgeving, Fossil Falls
  • rode lavaduinen, Fossil Falls
  • eclairs in de US

 

Plaats een Reactie

Marie-Hélène en Paul Ja, Marc en Herlinde , we zullen zeker nog eens moeten teruggaan naar California, wat is het daar mooi, we hebben zeker nog vele plaatsjes te bezoeken. Heel interessant, jullie beschrijving............. Nog veel reisplezier en jullie zullen daar zeker minder stress hebben dan in Belgie op dit moment. groetjes van Marie-Hélène en Paul uit Ninove Geplaatst op 25 Maart 2016

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking