Reisverhaal «Florida, Canal Point»

Noord Amerika 3 | Verenigde Staten | 0 Reacties 31 Januari 2018 - Laatste Aanpassing 31 Maart 2018

31 januari – 10 februari 2018     

Traject: Immokalee – Labelle – Canal Point – Okeechobee     

Canal Point     
Na de mooie natuurgebieden Everglades National Park en Big Cypress National preserve, keren we stilaan terug noordwaarts. Doch onderweg is nog heel veel te zien, waar we ruim de tijd voor hebben. Begin april willen we opnieuw in Canada aankomen.

Eerst nemen we een weekje pauze tijdens onze reis, we noemen dit ‘vakantie’. Hiervoor keren we terug naar het Dupuis paardenkamp. Een schitterend, uiterst rustig natuurgebied, dat ons een tiental dagen geleden zeer goed is bevallen. Deze regio maakte ooit deel uit van het Everglades moerasgebied, wat vroeger veel uitgestrekter was. Het gedeelte ertussenin werd omgevormd tot landbouwgebied.

Onderweg ernaartoe blijven we nog twee nachtjes in Labelle, omdat de camping Dupuis is volgeboekt. Komt goed uit, zo hebben we tijd om boodschappen te doen, een wasserette op te zoeken en een namiddag in de bibliotheek door te brengen voor het internet. Immers, we zullen 8 dagen geen winkels zien, geen WIFI beschikbaar hebben.

Op weg naar Dupuis, zien we overal op de velden de oogst aan de gang. Grote vrachtwagens vervoeren suikerrietstengels.

Bij aankomst worden we onmiddellijk door de camping host verwelkomd, hij heeft ons herkend. Ons plaatsje van vorige keer is opnieuw vrij, het heeft onze voorkeur. Volop zon voor onze zonnepanelen, zodat we voldoende stroom beschikbaar hebben. Bovendien een prachtig uitzicht op de vijvers tussen het hoge gras. Opnieuw zien we vele grote vogels, waarvan eentje op een nest zit. Regelmatig zien we een roodschouder buizerd (Red Shouldered Hawk) en een sierlijke grote zilverreiger (Great Egret).

Ditmaal hebben we voldoende tijd voor de lenteschoonmaak in Manga, foto’s te ordenen en teksten voor de blog te schrijven. Er blijft nog tijd om buiten te zitten, te relaxen en te wandelen, een fietstocht te maken.

De eerste dagen zijn wisselvallig. De temperaturen schommelen tussen 30°C en 15°C, met veel wind af en toe, zelfs een heuse regenbui ‘s nachts. Dit vinden we prima, voor ons hoeft het niet tropisch warm te zijn.

Onze dagelijkse wandelingetjes in de buurt, wisselen we af met een leuke fietstocht. Over een witte gravelweg rijden we doorheen het mooie park. We stoppen even bij een zwarte slang, een Florida Cottonmouth. Na een poosje komen we langs verbrande stukken natuur, waaruit nog rook opstijgt op enkele plaatsen. Geplande en gecontroleerde vuren zijn goed voor het natuurbehoud. Dit verklaart de rookpluimen die we dagelijks zien opstijgen, ze verdwijnen telkens na een poosje even plots. Voor we het einde van de weg bereiken, komen we bij een kort plankenpad dat ons brengt naar een uitzicht op het moeras. Aan het einde van de weg ligt een mooi meertje, de lange steiger eindigt met een bankje boven het water. Hier springen vissen tussen de eendenkroes boven het water uit, leuk om zien.

Na een relaxte week moeten we deze paradijselijke omgeving jammer genoeg verlaten, elk verblijf hier is beperkt tot maximaal 8 nachten. Het heeft ons deugd gedaan eens even op dezelfde plaats te verblijven, te genieten van de natuur en wat achterstand met klusjes en administratie in te halen. De laatste dag rijden we pas in de late namiddag weg, naar Okeechobee, het eerstvolgende stadje met een Walmart parking om te overnachten.

OVERNACHTINGEN:
LABELLE – WALMART PARKING
Coördinaten: 26.738169 – 81.466534
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Vrij rustige winkelparking. We parkeren aan de zijkant van de grote winkel, bij het oprijden van de parking. WIFI op de parking. Toiletten in de winkel.
Minpunten: /

CANAL POINT – DUPUIS WMA CAMPGROUND
Coördinaten: 27.004349 – 80.559223
Zie ook verhaal Cape Canaveral.
PRIJS: Gratis.
Permit nodig, waarop een code voor de poort (Gate 3) wordt meegegeven.
Warme douches, toiletten, dumpstation en drinkwater beschikbaar.
RESERVATIE: www.sfwmd.gov/recreation-site/dupuis-management-area
Wandel- en fietskaart te vinden op de website.
SCORE: 5/5
COMMENTAAR:
Rustig paardenkamp, waar iedereen welkom is. Zowel zonnige als schaduwplaatsjes beschikbaar. Campers / tentjes mogen zich verspreid opstellen, op voldoende afstand van elkaar. Zeer goed georganiseerd, de host geeft richtlijnen bij aankomst. Voor de tentjes is het bos aan het einde van de camping voorbehouden. Campers met zonnepanelen plaatsen zich verspreid op de grote centrale weide, de anderen kiezen voor de schaduw van het bos. Daar horen we af en toe een generator draaien, ver genoeg om er geen hinder van te hebben.
Vuurtjes toegelaten, mits respect voor anderen. Warme douches. Het water is drinkbaar, maar heeft een gele kleur, we gebruiken voor de zekerheid onze filter.
Stille periode: 11 PM – 7 AM, wordt strikt toegepast.
Minpunten: Veel muggen in het zomerseizoen, zeker tot oktober / november, in januari hebben we er geen last van.

OKEECHOBEE – WALMART PARKING
Zie verhaal Florida – Cape Canaveral.

SANI DUMP:
Canal Point – Dupuis WMA Campground: Verzorgd dumpstation op de camping. Drinkwater beschikbaar, doch geel van kleur, we gebruiken een filter.
Prijs: Gratis, doch je hebt een permit nodig voor de camping (zie hoger).
Coördinaten: 27.006054 – 80.560380

GEREDEN TRAJECT:
Immokalee – Labelle, 58 km
Rustige landelijke route.

Labelle – Canal Point, 135 km
Rustige wegen door landbouwgebied.

Canal Point – Okeechobee, 47 km
Rustige landwegen.

EXCURSIES:
DUPUIS – MANAGEMENT CENTER
Prachtig en uiterst rustig natuurgebied, ooit gelegen in het noorden van de Everglades. Nu daarvan afgescheiden door landbouwgebied. Deze locatie richt zich vooral naar mensen met paarden, maar is voor iedereen open, paarden zien we hier vooral in het weekend, eigenlijk niet heel veel.
Activiteiten: vissen, wandelen, fietsen, kamperen, jagen, paardrijden, picknicken.
Gevaren: slangen en alligators.
We maken een aantal mooie korte wandelingetjes, alsook een leuke fietstocht.
SCORE: 5/5
INKOM: Gratis. Honden zijn niet overal toegelaten in dit gebied.
Gate 2: Wandelpaden, fiets / autoweg.
Gate 3: Camping daarvoor heb je een permit nodig (zie hoger). Ook day-use area.
Gate 5: Visitor Center en vlindertuin.
INFORMATIE:
Folder te vinden op de website: Dupuis Management Area, about Dupuis.
Website: www.sfwmd.gov
Tel.: 561-686-8800
PARKING:
Aan Visitor Center, uitzichten, picknickplaatsen en wandelpaden. 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Immokalee»

Florida, Canal Point (10)

31 Januari 2018 | Noord Amerika 3 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 31 Maart 2018

  • Canal Point - fietstocht
  • Canal Point - fietstocht, vijver op het einde van
  • Canal Point - fietstocht
  • Canal Point - fietstocht, rode mossen op de bomen
  • Canal Point - fietstocht, gecontroleerde bosbrande

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking