Reisverhaal «Louisiana, New Orleans en plantages langs de Missi»

Noord Amerika 3 | Verenigde Staten | 0 Reacties 22 Februari 2018 - Laatste Aanpassing 21 Juni 2018

22 – 25 februari 2018     

Traject: Biloxi – staatsgrens Mississippi / Louisiana – New Orleans – Laplace – Gramercy – Vacherie – Dorcyville – Baton Rouge – staatsgrens Louisiana / Mississippi – Natchez     

Louisiana     
De zogenaamde Pelikan State, Louisiana (afkorting: LA), heeft als hoofdstad Baton Rouge. Zijn 4,68 mio inwoners wonen op een oppervlakte 135.382 km². In vergelijking met België, waar 11,3 mio inwoners op 30.528km² leven, een uiterst rustige regio.

Louisiana is gelegen aan de Golf van Mexico en grenst aan de staten Texas, Arkansas en Mississippi. De Mississippi Rivier vormt grotendeels de grens met de gelijknamige staat. Op het grondgebied liggen vele meren, alsook een aantal eilanden in de Golf van Mexico. In de kuststrook bevinden zich vooral moerasgebieden, met een zeer gevarieerde fauna en flora. Deze gaat over in heuvelachtig gebied met graslanden en houtgewas. Als hoogste punt heeft deze eerder vlakke staat, de 163 meter hoge Driskill Mountain.

Oorspronkelijk werd de streek bevolkt door indianenstammen, zoals de Choctaw.
In 1582 ontdekten de eerste Europese ontdekkingsreizigers onder leiding van de Spaanse Pánfilo de Narváez, de monding van de Mississippi Rivier. Pas 13 jaar later werd het gebied eromheen verkend. Fransen kwamen hier samen met Frans Canadese expedities aan in 1682 en gaven de regio zijn naam, Louisiana.

De eerste 2 slaven werden hiernaartoe gebracht in 1708, vanuit een Franse West Indische kolonie. Vanaf 1709 werd aan een Franse financier een concessie gegeven, die hem toeliet jaarlijks bootladingen Afrikaanse zwarten aan te voeren als slaven. In 1840 beschikte New Orleans over de grootste slavenmarkt in de US, welke een grote bijdrage leverde aan de economie van de stad en de staat.

Thomas Jefferson, de derde president van de US, wou New Orleans van Napoleon kopen. Hiermee zou hij de belangrijke haven in handen krijgen, een groot voordeel voor de economie van de Verenigde Staten. In 1803 betaalde hij na lange discussie uiteindelijk voor de ganse staat Louisiana, een gebied van 2,1 mio km² voor 15 mio USD.

Op 30 april 1812 werd Louisiana als 18de staat toegevoegd aan de USA. 7 % van de bevolking spreekt nog steeds Frans.

In 1860 was 47% van de totale bevolking (708.002 inw.) in Louisiana slaaf.
Tijdens de burgeroorlog van 1861 vochten zuid en noord om de invrijheidstelling van de slaven. In 1898 kregen de kleurlingen uiteindelijk stemrecht.

Belangrijkste peilers van de economie zijn vis, katoen, sojabonen, vee, suikerriet, kippen, eieren, melkproducten en rijst. Industrie vervaardigt chemische producten, petroleum en kolen, voeding en transportmiddelen, papierproducten. Ook toerisme speelt een belangrijke rol.

Er heerst een vochtig subtropisch klimaat, met lange vochtig hete zomers en korte milde winters. Dit brengt veel regen doorheen het jaar, doch met een hoogtepunt in de zomer. Van midden juni tot midden september kent men middagtemperaturen van 32°C, met uitschieters tot 38°C. ’s Nachts dalen deze tot 22°C. In de winter bereikt men gemiddeld 19°C, ’s nachts daalt de temperatuur uitzonderlijk onder de 3°C. Louisiana wordt vaak geteisterd door tropische stormen en orkanen. In de zomer onweert het frequent, met een gemiddelde van 60 dagen per jaar.

Opmerkelijk is dat Louisiana het hoogste aantal gevangenen telt van de Verenigde Staten, met 1,34 % op het totale bevolkingsaantal.

Vanuit Biloxi in Mississippi, rijden we langs de kust naar New Orleans in Louisiana.
In het stadje stoppen we eerst even bij een modern visserskerkje, St. Michael Catholic Church. De priester nodigt ons uit om binnen een kijkje te nemen.
Daarna volgen we een poosje het mooie witte zandstrand. Vervolgens rijden we door een groot moerasgebied, met vele Bayous. Dit zijn moerasachtige riviertjes of smalle baaien. Ze zorgen voor een boeiende natuur met vele vogels en waterdieren.

We genieten van dit mooie traject en stoppen tweemaal voor een kort wandelingetje met uitzichten op het water. Behalve vogels, zien we amper dieren, al zouden er volgens een oorlogsveteraan wel alligators zitten. De man is blij met een verzetje en haalt herinneringen op over zijn leven. Hoe hij tijdens de Vietnam oorlog met zijn helikopter slachtoffers oppikte, om ze naar een ziekenhuis te brengen. Zelf werd hij nooit neergeschoten. Nadien diende hij in Duitsland en Oostenrijk. Zijn vrouw en zoon stierven als jonge veertigers. Hijzelf kreeg op latere leeftijd een hartaanval, zijn linkerkant wil niet meer goed mee …

New Orleans
De grootste stad in de staat Louisiana is New Orleans, met 390.000 inwoners, 60 % daarvan is van Afrikaanse oorsprong. De stad werd gesticht in 1718 en genoemd naar Filips II de Orléans. Tot 1849 was het de hoofdstad van Louisiana.

Het is een belangrijke havenstad, met een rijke cultuur. Vooral gekend door zijn keuken (vooral vis, garnalen en oesters), muziek (geboorteplaats van de jazz muziek), zijn om Franse en Spaanse creoolse architectuur. Hier vonden de slaven- en gospelmuziek hun oorsprong. Ook gekend door zijn Mardi Gras, het jaarlijkse carnaval. In het hart van de stad bevindt zich het welbekende Franse kwartier.

New Orleans bevindt zich in de Mississippi rivierdelta, in het zuiden van de staat Louisiana, verspreid op beide rivieroevers. In het oosten liggen nog steeds een aantal ongerepte moerassen. Rondom bevinden zich katoenplantages, waar ooit de Afrikaanse slaven werden tewerkgesteld. Ondanks zijn historische rol in de slavenhandel, bereikte de stad snel de grootste populatie van vrije kleurlingen, een middenklasse bevolkingsgroep, merendeels geschoold.

In 2005 werd de regio zwaar getroffen door orkaan Katrina, waarna bijna de ganse stad onder water stond.

Een aantal bekende personen zijn hier geboren. Mahalia Jackson (1911 – 1972), bekend door het lied ‘We shall overcome’ dat zij in 1963 bracht bij het Lincoln Memorial in Washington D.C., voor een publiek van 200.000 mensen. Louis Armstrong (1901 – 1971), jazztrompettist, zanger, entertainer en filmacteur. Fats Domino (1928 – 2017), zanger en pianist. Lee Harvey Oswald (1939 – 1963), moordenaar van John F. Kennedy.

New Orleans – French Quarter
Al vroeg vertrekken we op stadsbezoek in New Orleans. Vooral het French Quarter willen we bezoeken, de oudste wijk van de stad. Om 9 u wandelen we door de straten. Wat vroeg, want men is nog volop aan het poetsen en opruimen van de vorige avond. Dat dit een typische locatie is waar ’s avonds wordt gefeest, is al vlug duidelijk, de stad moet nog ontwaken.

Al vlug gaan de meeste winkeltjes open, om geen toeristen te missen. We krijgen staaltjes artisanale zeep aangeboden, waarmee men klanten wil lokken. In andere zaken, zijn snoepjes te proeven, ter plaatse vervaardigd met nootjes, karamel en chocolade. Zeer zoet, zo typisch voor de USA …

De straten worden omzoomd door koloniale panden met grote terrassen. Aan hun balustrades van smeedijzer hangt op meerdere plaatsen nog carnaval versiering. Mardi Grass hebben we hier net gemist. Ook in winkeltjes zien we overal maskers, die ons doen denken aan Venetië. Aan de waterkant laten we ons verleiden door French Beignets, wij zouden het eerder oliebollen noemen. Dat is lang geleden, ze smaken naar ‘echte’. We gaan even naar binnen in de Kathedraal.

In het Jean Lafitte National Historic Park and Preserve Visitor Center kijken we naar een korte film over de Mississippi rivierdelta. Veel historische informatie is hier te vinden. We zien beelden over de oorspronkelijke Indiaanse bevolking, de invloeden van de kolonisatie, de slavernij, ... de Jazz muziek. Maar ook de natuur met zijn vele moerassen en Bayous komt aan bod.

Langzaamaan komen de straten wat meer tot leven. Animatie en muziek alom, daartussenin bieden waarzeggers hun diensten aan. Toch blijft het allemaal nog steeds vrij rustig, we missen een echte swingende sfeer. We zien (en ruiken …) opvallend veel daklozen, die langs de straatkant een sigaretje roken. Allen met een potje naast zich, om wat kleingeld op te strijken. Hulporganisaties zijn hun grote concurrenten, ook zij trachten een graantje mee te pikken.

Wanneer we na de middag zowat rond zijn met onze wandeling door de straten van deze bijzondere wijk, proeven we nog steeds niet echt de verwachte party spirit. We twijfelen eventjes om ’s avonds terug te keren, doch houden het uiteindelijk voor gezien. Het uitgaansleven trekt ons niet zo aan.

In het Louis Armstrong Park bewonderen we enkele mooie beelden.

We willen ook nog het St. Louis Cemetery bezoeken. Opmerkelijk zijn de grote graven, bovengronds in betonnen blokken, omdat de bodem hier zeer nat is. Het lijkt wel een wijk op zich, met smalle straatjes en mini huizenblokken. Doch de inkomprijs die men hiervoor rekent, is het ons niet waard. Door een traliepoort aan de achterkant, bekleed met plastiek, kunnen we er toch een klein stukje van zien.

Wat enorm opvalt in deze stad en zijn omgeving, is het grote aantal mensen dat rookt. Zelfs New York kan hier niet tegenop.

In het oosten van de USA hebben we al gemerkt dat het verkeer ietwat minder rustig verloopt, in vergelijking met de absolute hoffelijkheid in de rest van het land. Maar hier in de kustregio van Mississippi en Louisiana, valt ons op dat men regelmatig door het rode licht rijdt, zonder haast weliswaar. Voetgangers moeten steeds op hun hoede zijn, zelfs op zebrapaden en met groen licht. De politie staat hier vaak lusteloos op te kijken, zonder in actie te treden.

New Orleans – Garden District
Voor we de stad verlaten, rijden we door het rustige Garden District, met zijn prachtige grote huizen en tuinen uit de 19de eeuw, in plantagestijl. Deze wijk maakte initieel deel uit van de Livaudais Plantage, werd in 1833 toegewezen aan de stad Lafayette, die op zijn beurt werd toegevoegd aan de stad New Orleans in 1852. Hier maken we een rondwandeling, er is een enorme diversiteit, vooral in grootte van de woonhuizen. Sommige zijn enorm.

Bij één van de huizen horen we vertellen dat het gedurende 5 jaren te koop stond, voor 13 miljoen USD. Het werd onlangs verkocht aan 4,5 miljoen USD. Het is een pareltje, zeer groot, doch de tuin is klein in verhouding tot het gebouw. Dit zien we in het ganse land, men hecht weinig belang aan een uitgestrekte tuin, rondom een alleenstaande woning.

Midden in deze wijk bevindt zich eveneens een typisch bovengronds kerkhof, Lafayette Cemetery. Het is mooier dan het vorige, de paadjes zijn breder. Doch hier kan men vrij in en uit lopen, wat we dan ook doen. We lijken in een miniatuurstad terecht te komen, met straatjes tussen hoge betonnen graven van verschillende groottes. Indrukwekkend grote graven, waarin meerdere generaties van 1 familie zijn begraven. Lange wanden met een soort inschuifopeningen, waarvoor telkens het naamplaatje is geplaatst. Die lijken op flatgebouwen, naast de grote familiegraven, de villa’s. Een zeer mooi groot graf hoort toe aan de brandweer, we veronderstellen dat hier brandweerlui worden begraven, die tijdens hun dienst omkomen. In een ander graf zien we een recent toegevoegde persoon, het overlijden dateert van 2010.

We verlaten New Orleans en rijden richting Baton Rouge, de streek van de plantages.

Plantages langs de Mississippi River
De Mississippi River (komt van Indiaans voor ‘groot water’) is met 3.734 km de 4de langste rivier ter wereld, na de Nijl, de Amazone en de Yangtze rivieren. Haar bron is gelegen op 450 meter hoogte, vanuit het Itascameer in Minnesota. Ze doorkruist achtereenvolgens de staten Minnesota, Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Mississippi en Louisiana. Hier mondt ze uit in de Golf van Mexico. Een 27-tal sluizen en dammen maken de rivier bevaarbaar.

Langs weerszijden van de mooie Mississippi rivier bevonden zich vroeger vele plantages. We volgen een poosje zijn loop, om te stoppen op enkele interessante plaatsen. De tijd van de plantages is al lang voorbij, een aantal van deze locaties zijn nu open voor publiek. Plantagewoningen worden ook wel eens Antebellum huizen genoemd, dat klinkt mooi, maar betekent in theorie niet meer dan dat ze dateren van voor de US burgeroorlog.

Letterlijk betekent ‘Antebellum’ vooroorlogs (latijn: ante=voor, bellum=oorlog). In de architectuur staat Antebellum voor een typisch 19de-eeuwse neoklassieke stijl, uit de zuidelijke staten van de USA. Deze werd toegepast bij de bouw van plantagewoningen. Vooral herkenbaar aan hun hoge Griekse zuilen, balkons langs de ganse buitenomtrek bieden zitplaatsen in de schaduw. Grote centrale inkom hallen aan voor- en achterzijde van een meestal kubusvormig gebouw, met daarin sierlijk gebogen trappen, omringd door indrukwekkende danszalen en eetkamers, met een klassieke inrichting. Omheen de huizen meestal mooi aangelegde tuinen, met symmetrisch gesnoeide struikjes.

Onze eerste halte is Laura Plantation, in Vacherie. In deze 19de eeuwse Creoolse suikerrietplantage werd enkel Frans gesproken. We nemen deel aan een rondleiding, door het hoofdgebouw en in een kleine, dubbele slavenwoning.

Toen de familie Duparc hier kwam wonen, hadden ze 17 slaven, door de nakomelingen werd dit aantal verhoogd tot 200. Het eenvoudige woonhuis is geschilderd in meerdere kleuren, wat de Creoolse stijl vertegenwoordigt. Binnen zien we totaal geen rijkdom. Na enkele generaties, werd de plantage aan een Duitse familie verkocht.
De slaven woonden in kleine houten huisjes, met twee gezinnen van 6 – 12 personen. Elk beschikten ze over 1 kamer. Pas jaren nadien werd daar een keuken en terras aangebouwd, alsook een schouw met haard voor verwarming. Na de burgeroorlog werden de slaven vrij verklaard. Doch de meeste bleven gewoon op hun plantage werken. Ze spraken enkel Frans, wat voor problemen zou zorgen om elders werk te vinden. Ook hadden ze enkel ervaring op het veld, waardoor hun mogelijkheden sterk werden ingeperkt. Voor de slaven was de vrijheid in die tijd niet steeds een voordeel. Ze werden betaald met ‘tokens’, die enkel te gebruiken waren op hun plantage, voor aankopen in de ‘dure’ plantagewinkel. Bovendien moesten ze huur betalen, zelf kledij kopen en in alle onderhoud voorzien. Dit resulteerde in schulden aan de plantage eigenaren. Ze mochten hier niet vertrekken met openstaande rekeningen. De laatste slavenfamilie van 5 personen (de jongste was 35 jaar) vertrok hier in 1977, toen de plantage werd gesloten.

Meer naar het noorden bevinden zich de plantages in Amerikaanse stijl, deze hadden Engels sprekende eigenaren. De plantagehuizen in hun antebellum setting, zijn merkbaar groter en stralen meer rijkdom en luxe uit. Ze zijn witgeschilderd, de meeste omringd door terrassen met ronde zuilen. In de verzorgde tuinen eromheen, staan enorme oude eiken.
We nemen een kijkje bij St. Joseph plantation.
Daarna stoppen we op de parking van Oak Alley plantation, een van meest populaire plantages om te bezoeken. Op foto’s is het antebellum huis steeds te zien aan het einde van een lange laan, omringd door dikke oude eiken, waarvan de takken een tunnel vormen.
Als laatste maken we een wandeling door de tuin van Nottoway Plantation, bekend als grootste plantagehuis. Dit wordt momenteel gebruikt voor huwelijksfeesten en seminaries.

We volgen niet langer de Mississippi rivier, waarlangs verderop ‘te’ veel industrie is gevestigd. De bruggen over de brede rivier zijn indrukwekkend groot. Hun constructie is zeer typisch, met ijzeren geraamtes die in meerdere pieken omhoog buigen.

OVERNACHTINGEN:
NEW ORLEANS (1) – WALMART PARKING
Coördinaten: 30.043349 – 89.959965
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Vrij rustige, grote winkelparking. We parkeren aan de uiterste rand van de parking, nabij Wendy’s. WIFI en toiletten in de winkel.
Minpunten: /

NEW ORLEANS (2) – WALMART PARKING
Coördinaten: 29.926733 – 90.069035
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Vrij rustige, grote winkelparking. Op deze parking staan opvallend veel politiewagens geparkeerd, van het nabijgelegen politiekantoor. Veilig zal het dus wel zijn. WIFI en toiletten in de winkel.
Minpunten: /

GRAMERCY – PARKING ACHTER BENZINESTATION
Coördinaten: 30.067456 – 90.686774
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Groot gravel terrein, achter een benzinestation. Tijdens de dag blijft het rustig, het is weekend. Doch ’s avonds komen er enkele vrachtwagens aan. Toiletten in het gebouw. Geen gratis WIFI.
Minpunten: Vrachtwagens komen hier overnachten, met zeer luide generatoren.

VACHERIE – PARKING TUSSEN BENZINESTATION EN CASINO
Coördinaten: 29.967899 – 90.717846
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Groot gravel terrein, tussen een benzinestation en een klein casino. We parkeren aan de kant van het casino. Er staan enkele vrachtwagens, doch men overnacht hierin niet, dus hebben we geen last van ronkende motoren of luide generatoren. Geen WIFI.
Minpunten: Geluiden van de weg, vrij rustig.

GEREDEN TRAJECT:
Biloxi – staatsgrens Mississippi / Louisiana – New Orleans, 118 km
We volgen wegen die zo dicht mogelijk bij de kust liggen. Daarbij volgen we eerst een lange tijd het witte zandstrand, nadien rijden we door een groot moerasgebied en kruisen vele Bayous. Mooie rit, zeer rustig.

New Orleans, 32 km
We rijden van de Walmart aan de oostkant van de stad, het stadscentrum in, naar het Visitor Center, nabij het French Quarter. Daarvandaan rijden we naar een Walmart aan het Garden District.
De autoweg I10 wordt drukker naarmate we het centrum inrijden. Ook in de straten in de stad is het vrij druk, misschien door de vele stoplichten.

New Orleans – Laplace – Gramercy, 74 km
We verlaten de stad via de zeer drukke I10. Het is zaterdag, om de stad in te rijden staat er een kilometerlange file. Verder komen we op een minder drukke highway.

Gramercy – Vacherie, 19 km
Rustige weg langs de Mississippi rivier en vele plantages.

Vacherie – Donaldson Ville – Dorcyville – Baton Rouge – staatsgrens Louisiana / Mississippi – Natchez, 246 km
Rustige wegen, eerst langs de Mississippi en de plantages eromheen. Wanneer we aan industrie komen, nemen we de snellere route, n° 1. Om vanaf Baton Rouge de Scenic Highway te volgen, waar deze zijn naam heeft aan verdiend, hebben we echter niet ontdekt. De wegen in Louisiana liggen niet goed. Het verbetert een beetje, eenmaal we de staatsgrens met Mississippi over zijn.

EXCURSIES:
NEW ORLEANS – FRENCH QUARTER EN GARDEN DISTRICT
Grote drukke stad.
Het toeristische gedeelte is zeer drukbezocht tijdens de weekends en feestdagen.
French Quarter:
We richten ons vooral naar het French Quarter, waar we een rondwandeling maken. Zeer toeristisch, met ontelbare winkeltjes en restaurantjes, veelal in bar / café stijl.
Hier hadden we een meer kleurrijke en swingende sfeer verwacht, misschien zijn we te vroeg tijdens de dag om deze wijk te bezoeken. Toch leuk om rond te wandelen.
Louis Armstrong Park, het park van de Jazz muziek. Rustig park met mooie beelden.
St. Louis Cemetery, bijzonder kerkhof met bovengrondse graven. Bezoeken we niet, we vinden de prijs te duur voor een kerkhof.
De French Quarter wijk is niet al te groot, dus kan gemakkelijk te voet worden bezocht.
Er rijden treintjes, Hop-on-Hop-off bussen, paardenkoetsen, stadsbussen … ook naar andere stadsdelen, zoals bvb. Garden District.
Garden District:
We rijden naar het Garden District, waar we een rondwandeling maken door de rustige straten. Prachtige grote huizen.
Lafayette Cemetery, bijzonder kerkhof met bovengrondse graven. De moeite om te bezoeken. Voor zover we kunnen zien, lijkt dit kerkhof mooier of minstens even mooi als het St. Louis Cemetery aan het French Quarter.
SCORE: 4/5
INKOM: Gratis.
Een aantal activiteiten, musea en andere bezienswaardigheden zijn te betalen.
Jazz Museum, 6 USD pp.
Munten Museum, gratis.
Kathedraal, gratis.
Old Ursuline Convent, Museum over de rijke katholieke geschiedenis van New Orleans, oudste gebouw in Louisiana, 7 USD pp.
St. Louis Cemetery, 20 USD pp.
Lafayette Cemetery, gratis.
INFORMATIE:
- Algemeen Visitor Center, aan de buitenrand van het French Quarter.
Mooi Visitor Center, in een oud stationsgebouw. Informatieve displays en een film.
Kaarten en brochures te verkrijgen, alsook een woordje uitleg.
Niet zeer interessant, doch voldoende voor een stadsbezoek.
Coördinaten: 29.960159 – 90.070493
- Jean Lafitte National Historical Park en Preserve Visitor Center, in het French Quarter.
Mooie displays met informatie over de geschiedenis van de regio, de cultuur en zijn natuur. Korte film.
Toeristische informatie te verkrijgen over de verschillende parkdelen.
Ranger activiteiten en informatiesessies worden georganiseerd.
Website: www.fws.gov/jela
Tel.: 504-589-3882
Coördinaten: 29.954850 – 90.064801
- New Orleans Convention & Visitor Center, het belangrijkste Visitor Center in de stad. Gelegen vlakbij het Garden District, langs Saint Charles Avenue.
Coördinaten: 29.934765 – 90.079226
- New Orleans Jazz National Historical Park, een self guided walking audio tour ‘Jazz Sites in New Orleans’ is beschikbaar voor smartphone of MP3 speler.
Tel. 504-613-4062
Toets telkens het nummer van de gewenste stopplaats in, voorafgegaan door een “0”.
Website: www.nps.gov/jazz , voor downloaden MP3 versie.
PARKING:
Ideaal gelegen is de parking bij het Algemene Visitor Center, onmiddellijk aan het French Quarter. Ook vertrekken hier de Hop-on-Hop-off bussen. Mogelijks kan er ook gratis worden geparkeerd in de straten hier in de omgeving.
- Kleine parking voor het Visitor Center gebouw, gratis voor max. 20 min.
- Grotere parking ertegenover:
Gewone voertuigen, die passen op 1 parkeervak: 5 USD voor max. 10 u, 10 USD voor 24 u. (volgens de dame in het Visitor Center is onze Manga geen camper maar een pick-up truck met een lading, dus horen we bij deze categorie).
RV’s / Campers: 50 USD voor 24 u. Overnachten kan hier dus voor deze prijs, handig voor wie ’s avonds het French Quarter wil bezoeken.
Let wel: Tijdens evenementen wordt de prijs hiervoor verhoogd.
- Garden Center: Gratis parkeren in de straten is perfect mogelijk.

VACHERIE – LAURA PLANTATION
Typische Creoolse suikerrietplantage, zeer sober, zonder veel rijkdom of luxe. Het huis is in meerdere kleuren geschilderd, in tegenstelling tot de Amerikaanse plantages, die groter zijn, herkenbaar aan hun witte kleur en zuilenterrassen rondom. De gids vertelt over de 4 generaties van de familie Duparc, die op de plantage hebben gewoond, alsook over de slaven die er nog na hun in vrijheid stellen bleven wonen. Interessant om te bezoeken.
We nemen nog een kijkje bij de Amerikaanse plantages St. Joseph, Oak Alley, Nottoway. Deze stralen opmerkelijk veel meer rijkdom uit. We bezoeken ze niet.
SCORE: 5/5
INKOM: 25 USD pp., 1 u 20 min. rondleiding, naar keuze in het Frans of Engels.
Men mag niet zonder gids op het terrein van de plantage, dat enkel bereikbaar is via de winkel.
Het museum is gratis, te bereiken via de winkel, via de deur tegenover de kassa’s.
Andere plantages in de regio vragen allen dezelfde prijs, ze bieden verschillende programma’s. De luxueuze plantages in Amerikaanse stijl, bieden overnachtingsmogelijkheden en hebben restaurants.
INFORMATIE:
Laura Plantation – Vacherie:
Website: www.lauraplantation.com
E-mail: info@lauraplantation.com
Tel.: 1-225-265-7690 of tolvrij: 1-888-799-7690
Coördinaten: 30.008183 – 90.725427
Oak Alley Plantation – Vacherie:
Website: www.oakalleyplantation.com
E-mail: contactus@oakalleyplantation.com
Tel.: 1-225-265-2151
Coördinaten: 30.005101 – 90.767982
Nottoway Plantation – White Castle:
Website: www.nottoway.com
Tel.: 1-866-527-6884 of 1-225-545-2730
Coördinaten: 30.186207 – 91.167054
PARKING: Aan de plantages, gratis. 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Biloxi»

New Orleans en plantages langs de Mississippi Rive (59)

22 Februari 2018 | Noord Amerika 3 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 21 Juni 2018

  • Vacherie - Laura Plantation, Creoolse suikerrietpl
  • New Orleans, Garden District, de postbode
  • kustweg Biloxi - New Orleans
  • New Orleans, French Quarter - Louis Armstrong Park
  • New Orleans, Garden District

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking