Reisverhaal «Maryland, Concord Point Lighthouse»

Noord Amerika 3 | Verenigde Staten | 0 Reacties 16 November 2017 - Laatste Aanpassing 20 December 2017

16 november 2017     

Traject: Philadelphia – staatsgrens Pennsylvania / Maryland – Havre de Grace – Elkton     

Maryland    
Eén van de kleinere staten is Maryland, gelegen aan de oostkust van de USA. Met 32.160 km² oppervlakte (waarvan 6.822 km² water), vergelijkbaar in grootte met België. Zijn inwonersaantal is echter niet veel meer dan de helft, met 5,83 milljoen inwoners. Het hoogste punt in deze staat is gelegen op 1.024 meter boven zeeniveau.

De hoofdstad van Maryland is Annapolis, doch de grootste stad is Baltimore, een belangrijke zeehaven. Rondom grenzen de staten Pennsylvania, West Virginia, Virginia, Delaware, alsook Washington D.C., de Shesapeake Bay en de Atlantische Oceaan. Voor deze staat met als bijnaam Old Line State, gebruikt men de afkorting MD. Maryland heeft van alle staten het hoogste gemiddelde inkomen per gezin.

Op dit gebied is in 1634 een Engelse kolonie ontstaan. Hier werd de eerste mobiele bibliotheek opgericht, in 1905 werden boeken met paard en wagen in de staat rondgevoerd.

Concord Point Lighthouse
In het rustige kustplaatsje Havre de Grace, dat gelegen is aan de monding van de Susquehanna River, bezoeken we Concord Point Lighthouse. Dit eenvoudige kleine vuurtorentje bevindt zich in een parkje aan de waterkant. Het werd gebouwd in 1827 en diende de schepen in de Chesapeake baai te beschermen tot 1975. Voor het lichtbaken werd geautomatiseerd in 1920, moest de wachter drie keer per nacht de 27 traptreden beklimmen om de olielamp bij te vullen.

Enkel tijdens het zomerseizoen zijn de vuurtoren en zijn wachtershuis, aan de overkant van de straat, te bezoeken. Omdat vuurtorens ons zo boeien, nemen we er toch een kijkje.

In het haventje wat verderop liggen een groot aantal plezierboten. We maken een wandeling over het plankenpad langs de waterkant, waarbij we een aantal verschillende watervogels zien. In de zomer zijn hier ook schildpadden te bewonderen.

OVERNACHTINGEN:
ELKTON – WALMART PARKING
Coördinaten: 39.603314 – 75.790139
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Ruime Walmart Supercenter winkelparking. We parkeren op het uiteinde van de parking, langs de kant van het Garden Center. Toiletten en WIFI in de winkel. Het is een voordeel dat vrachtwagens niet zijn toegelaten op de parking, zo blijft het een stuk stiller ’s nachts.
Minpunten: /

GEREDEN TRAJECT:
Philadelphia – staatsgrens Pennsylvania / Maryland – Thomas J. Hatem Memorial Bridge – Havre de Grace: Concord Point Lighthouse – Conowingo Dam – Elkton, 180 km
We kiezen voor tolvrije, hoofdzakelijk locale wegen. Eerst rijden we een stuk op de superdrukke I95, waarop verder tol moet betaald worden. We volgen daarom route n° 322 naar route n° 1. Op heenweg, steken we de Susquehanna River over via de Thomas J. Hatem Memorial Bridge (coördinaten: 39.560140 – 76.091231). Op terugweg kiezen we voor de tolvrije brug over de Conowingo Dam (coördinaten: 39.660112 – 76.173788) om opnieuw een stuk van route n° 1 te volgen.
Tol Thomas J. Hatem Memorial Bridge: 8 USD, enkel te betalen bij gebruik van de brug in noordelijke richting.

EXCURSIES:
HAVRE DE GRACE – CONCORD POINT LIGHTHOUSE NATIONAL HISTORIC MONUMENT
SCORE: 3/5
INKOM: Gratis.
Open van mei tot oktober, op zaterdag en zondag, van 1 PM tot 5 PM.
PARKING:
Langs de straatkant.
Coördinaten: 39.540757 – 76.085421

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Philadelphia»

Maryland, Concord Point Lighthouse (5)

16 November 2017 | Noord Amerika 3 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 20 December 2017

  • Havre de Grace, aan Concord Point Lighthouse
  • Havre de Grace, Concord Point Lighthouse
  • Havre de Grace, aan Concord Point Lighthouse
  • Havre de Grace, aan Concord Point Lighthouse
  • Havre de Grace, aan Concord Point Lighthouse

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking