Reisverhaal «Maryland, Piscataway»

Noord Amerika 3 | Verenigde Staten | 0 Reacties 28 November 2017 - Laatste Aanpassing 09 Januari 2018

28 – 29 november 2017     

Traject: Landover – Clinton – Piscataway Park     

Piscataway Park     
Vanuit Washington D.C. verplaatsen we ons naar het stadje Clinton, een geschikte locatie om Piscataway Park te bezoeken.

Op de plaats waar gedurende meer dan 11.000 jaren de Piscataway Indianen woonden, werden in de jaren 1700 door Engelse kolonisten plantages opgericht. De Indianen werden elders in reservaten ondergebracht, die al even snel weer verdwenen.

Het Piscataway Park is gelegen in dit voormalige Indianengebied en bestaat uit een oude tabaksplantage, op een terrein van meer dan 2.000 ha groot. Enkele kleine donkerhouten gebouwtjes is alles wat rest, niet echt wat we ons bij een plantage of koloniale boerderij hadden voorgesteld. We maken een mooie wandeling op het domein, langs de oever van de brede Potomac Rivier, door een herfstbos op een heuvel, rondom omheinde graslanden, een vennetje en moerasgebied. Op enkele plaatsen zien we wat dieren, zoals kippen, koeien, schapen, varkens. De moestuin ligt er wat onverzorgd en dor bij, het is dan ook winter.

OVERNACHTINGEN:
CLINTON – LOWE’S PARKING
Coördinaten: 38.771122 – 76.888272
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 2/5
COMMENTAAR:
Grote parking met meerdere grote winkels en restaurantjes. Er bevindt zich een Walmart, doch deze laat overnachten niet (meer) toe. Doch wie de vraag stelt, wordt doorverwezen naar de buur, Lowe’s. Wanneer we hier parkeren, begrijpen we het probleem. Het gedeelte van de parking dat hoort bij de Walmart supermarkt, staat voortdurend propvol met voertuigen van winkelende klanten. Het is er een komen en gaan. Toiletten en WIFI in de Walmart winkel. WIFI op de parking van Lowe’s.
Minpunten: Geluiden van de vrij drukke parking.

SANI DUMP:
LP Cosca Regional Park – family camping in een bos: Dumpstation aan het begin van de camping weg. Water beschikbaar, er staat niet vermeld of het drinkwater is, we gebruiken een filter.
Prijs: gratis.
Coördinaten: 38.738281 – 76.907154

GEREDEN TRAJECT:
Landover – Clinton, 25 km
We wachten tot na de spitsuren en volgen een stukje van de zeer drukke ringweg (Capital Beltway, n° 495) rondom Washington. Al bij al valt dit goed mee.

Clinton – Piscataway Park – LP Cosca Regional Park – Clinton, 43 km
Locale straten en bochtige, vrij smalle boswegen. Hier en daar hangen de takken wat laag over de weg. Mooi traject.

EXCURSIES:
PISCATAWAY PARK – NATIONAL COLONIAL FARM
Koloniale boerderij, eigenlijk oude tabakplantage van Engelse kolonisten, op voormalige Piscataway indianengrond. We vinden het – eerder kleine – park niet echt interessant, de oude gebouwtjes zijn niet toegankelijk, de moestuin ligt er verdord bij (misschien omdat het winter is), wat dieren (kippen, koeien, schapen, varkens). Enkele korte wandelpaden, langs de rivier, over moeras, omheen een meertje, door graslanden en bossen. Aangenaam wandelen, doch weinig boeiend. Totaal: +/- 5 km wandelpaden, te koppelen.
SCORE: 3/5
INKOM: Gratis.
INFORMATIE:
Visitor Center in het park, waar een brochure met overzichtsplan en uitleg te verkrijgen is.
Dit park wordt beheerd door de dienst van de Nationale Parken.
Website: www.nps.gov/pisc
Tel.: 301-763-4600
PARKING:
Aan het einde van de weg, vlakbij het Visitor Center.
Coördinaten: 38.694431 – 77.064869

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Washington DC»

Maryland, Piscataway (5)

28 November 2017 | Noord Amerika 3 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 09 Januari 2018

  • Piscataway Park
  • Piscataway Park
  • Piscataway Park
  • Piscataway Park
  • Piscataway Park

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking