Reisverhaal «New Hampshire»

Noord Amerika 3 | Verenigde Staten | 0 Reacties 20 Oktober 2017 - Laatste Aanpassing 16 November 2017

20 – 23 oktober 2017     

Traject: Staatsgrens Maine / New Hampshire – Portsmouth – Epping – Chesterfield – Staatsgrens New Hampshire / Massachusetts     

Chesterfield      
Vanuit Maine, rijden we de staat New Hampshire in. Nog steeds genieten we volop van de herfstkleuren, de mooie dorpjes en meertjes langs onze route.

In deze staat zal ons bezoek niet toeristische getint zijn. We zullen een camperbedrijf bezoeken, dat gespecialiseerd is in truckcampers. Dit is interessant, want onze soort camper kent een heel eigen problematiek. Reizigers die met een truckcamper op pad gaan, richten zich vooral naar het vrij kamperen in de natuur, het zogenaamde boondocken. Daarvoor moet men autonoom zijn, dat wil zeggen, een (drink)watervoorraad mee hebben, afvalwatertanks in de camper hebben, toilet aan boord, maar ook over voldoende energie beschikken.

De traditionele Amerikaan maakt zich hierover niet al te veel zorgen. Meestal reist hij met een grote mobilhome, immense caravan, 5th Wheel (grote soort caravan die in de laadbak van een truck steunt) of kampeerbus, zo mogelijk nog met meerdere uitschuifwanden om de binnenruimte nog uit te breiden. Dit waren tot voor kort vooral gebruikers van campings …
Ook zij beginnen zich te tonen op de gratis plaatsjes in de vrije natuur … tenminste als er voldoende ruimte is om te manoeuvreren met hun mastodonten. Deze mensen laten doodleuk hun (meestal ingebouwde) generator, gedurende vele uren, lawaaierig draaien om hun koffiemachine, TV of microgolfoven, zelfs wasmachine en vaatwas te gebruiken.
Zonnepanelen … waarom zouden ze die laten installeren?

Mensen die reizen zoals wij, met truckcamper of beperkte mobilhome (naar Amerikaanse normen tenminste) beginnen stilaan de zonnepanelen te waarderen. Zelf hebben we er van bij de start twee, doch tijdens de wintermaanden blijkt dit soms wat krap te zijn. Korte dagen of regenweer leveren te weinig zonne-uren, te weinig voer voor onze zonnepanelen … Met gevolg dat de batterijen van onze camper niet optimaal geladen worden. Deze dagen gaan dan meestal gepaard met koude, waarbij we de verwarming aanzetten. Een extra verbruiker van energie.

Dat is de reden van ons bezoek bij de truckcamper specialist. Hier willen we advies vragen, hoe we onze installatie kunnen optimaliseren. Terwijl we wachten mogen we kamperen op zijn parking, waar hij 3 plaatsjes met voorzieningen heeft ingericht. Wat een luxe … water, een afvalwaterput, elektriciteit à volonté. Onze camper wordt verwend. En wij ook natuurlijk ... met een heerlijke warme douche in het gebouw.

OVERNACHTINGEN:
EPPING – WALMART PARKING
Coördinaten: 43.035806 – 71.075733
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 2/5
COMMENTAAR:
Ruime Walmart Supercenter parking. Toiletten in de winkel. Zwakke WIFI op de parking. Overnachten mag, maar men moet vroeg vertrekken, volgens de dame aan de infobalie.
Minpunten: Geluiden van de parking en de weg vlakbij.

GEREDEN TRAJECT:
Epping (New Hampshire) – Chesterfield, 100 km
Via rustige wegen doorkruisen we de provincie, komen langs dorpjes en meren, rijden door kleurrijke herfstbossen. 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Epping»

New Hampshire (2)

20 Oktober 2017 | Noord Amerika 3 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 16 November 2017

  • Chesterfield - Truckcamperwarehouse, afscheid van
  • Chesterfield - Truckcamperwarehouse, camperbatteri

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking