Reisverhaal «Texas, jaarwisseling»

Noord Amerika 4 | Verenigde Staten | 0 Reacties 12 December 2018 - Laatste Aanpassing 16 Maart 2019

12 december 2018 – 25 januari 2019     

Traject: Whites City – Loving – staatsgrens New Mexico / Texas – Fort Stockton – Kerrville – San Antonio – Corpus Christi – Padre Island National Seashore – San Marcos – San Antonio – Del Rio     

Pauze in Texas      
Vanuit Whites City nemen we een binnenweg naar Route n° 285, die ons terug naar Texas zal brengen. Al onmiddellijk rijden we tussen vele vrachtwagens. Onverwacht is deze weg plots volledig afgesloten. De jongeman die bij de versperring staat, vertelt dat het vee wordt binnengehaald, hij mag niemand doorlaten. Het alternatief is een kleine omweg via het dorpje Loving. Hij verwittigt ons dat deze weg niet goed te vinden is, bezorgd omdat we niet uit de streek komen. Doch hierbij houdt hij geen rekening met de vele vrachtwagens, die dezelfde richting uitgaan.

Eenmaal op Route n° 285, wordt het nog drukker. We rijden tussen vrachtverkeer en pick-up trucks, doorheen uitgestrekte olievelden. Overal in de vlakte staan Ja-Knikkers, oliepijpen met grote oranje vlammen steken hoog boven de grond. Hier en daar zien we groepen campers staan, waar werknemers wonen. Deze weg is ook bekend als Deadly–Oil–Field–Traffic. Niet verwonderlijk dat er veel ongevallen gebeuren. Onderweg komen we aan een opstopping, voor een kruispunt met 4 STOPborden. De verkeerswet in de USA en Canada zegt, dat wie eerst stilstaat ook eerst mag vertrekken. Dat zorgt hier voor files van 4 kanten. Doch iedereen respecteert mooi het reglement, het is grappig om zien hoe vlot dat gaat.

In Fort Stocktonbereiken we de US10 autoweg, naar San Antonio. Een lang vlot traject, nog steeds tussen veel vrachtverkeer. De hevige wind vraagt voortdurende aandacht, want windstoten duwen de camper regelmatig opzij, ook vrachtwagens zien we vaak heen en weer slingeren … Dit maakt de rit wat minder eentonig. We stoppen nog in Kerrvillevoor een boodschap. In San Antonioblijven we een poosje, doen wat aankopen en bezoeken een bibliotheek voor stabiel internet.

Daarna rijden we richting kust. Onderweg stoppen we bij een camperdealer voor wat advies. We willen een aantal zaken laten controleren en enkele aanpassingen doen aan de truckcamper ter voorbereiding van ons Zuid Amerika avontuur volgend jaar. Afspraak na de eindejaarsperiode.

Eindejaarsperiode op Padre Island
Voor de Texaanse kust aan de Golf van Mexico, ligt een lang smal zandeiland, waarop zich Padre Island NS bevindt. Hier mag vrij op het strand worden gekampeerd. Perfect voor ons, om in alle rust de eindejaarsperiode door te brengen. Tenminste dat hopen we, geen idee of dit een drukke periode is door de eindejaarsvakantie. Voor we het eiland oprijden, doen we boodschappen in Corpus Christi, een zeer drukke kuststad.

Vandaag is de overheid van de USA in shut downmodus gegaan. Dit omdat men geen akkoord bereikt over de begroting. Klinkt bekend in onze Belgische oren. Hier heeft dat als gevolg dat een groot aantal overheidsdiensten niet werken. Personeel is tijdelijk zonder job, lees: inkomen. Cruciale functies, zoals grensbeambten moeten blijven werken, maar worden hiervoor niet betaald. Zij kunnen alleen maar hopen hun loon later nog te ontvangen, wanneer er een begroting is goedgekeurd.
Voor ons heeft dit als gevolg dat een aantal natuurgebieden onder nationaal beheer zullen gesloten zijn. Op het internet vinden we hierover informatie. De parken die wij nog willen bezoeken blijven open, doch er zal geen personeel aanwezig zijn. Concreet betekent dit, dat Visitor Centers en parkcampings gesloten zijn, ranger programma’s niet doorgaan, vuilnisbakken niet worden geledigd, toiletten niet gepoetst, ...

Via een lange brug bereiken we het eiland. Een toeristisch dorpje is het eerste wat we tegenkomen. Maar al vlug rijden we het Padre Island National Seashorepark in, langs het verlaten parkloket. Een korte asfaltweg leidt tot bij het Visitor Center. Eerst komen we de camping tegen, die is gesloten. Probleempje… we dachten hier onze vuile watertanks te dumpen, vooraleer het strand op te rijden. Zo zouden we goed zijn tijdens ons ganse verblijf. Wanneer we zuinig met ons water omspringen, kunnen we gelukkig nog een poosje verder.

In het Visitor Center is alles donker, de deuren zijn gesloten, zoals verwacht. Op de parking staan enkele campers, die gisteren werden verzocht de camping te verlaten. We praten met een park vrijwilligster, zij geeft ons wat uitleg over het park en verontschuldigt zich voor de ongemakken.

Dit strand is te berijden over een afstand van 96,5 km, waarvan enkel de eerste 9 km geschikt zijn voor alle voertuigen. Verder heeft men 4x4 nodig, omwille van de zachte natte ondergrond, en een dikke laag los zand. Achter het strand liggen duinen, waarin men niet kan of mag rijden.

Bijzonder op dit strand zijn de zeeschildpadden die er in de zomer hun eieren komen leggen. Ook leven er veel vogels, waaronder de witte pelikaan. Behalve voor het afrijden van het strand, komt men hier om te vissen, windsurfen, wandelen, zonnebaden en zwemmen.

Vlug rijden we verder, om een mooi plaatsje uit te kiezen op het strand. Enkele campers staan helemaal in het begin op het strand, wij rijden een eindje verder. Het strand ligt er onmiddellijk rustig en verlaten bij. Een ruime inham tussen de duinen wordt ons plaatsje. Hier zijn we wat beschut voor de wind wanneer we buiten zitten. Het is een mooie dag, we starten onze ‘vakantie op reis’ met een aperitiefje op het strand, terwijl we de pelikanen bewonderen die overvliegen en vooraan in zee duiken, op zoek naar een prooi. In de vroege namiddag komen wolken opzetten, de wind zorgt voor een koel gevoel. Dit blijft jammer genoeg zo gedurende de volgende dagen, we vieren Kerstmis dus maar in de camper.

’s Avonds op 2deKerstdag zien we het vloedwater dichter en dichter naderen. Voorbij ons staat nog 1 kampeerder, met een aanhangwagen en grote tent. De andere 2 die er nog waren, keerden in de namiddag terug. We houden het water in ’t oog, het komt zeer dicht, maar we hebben het gevoel dat het tij keert. Het wordt donker, vanuit het raam is niets meer te zien.
Echter, wanneer we opnieuw naar buiten gaan rond 23 u, zien we dat het water al onder de camper is gestroomd. Terugkeren is niet meer mogelijk, want de droge strook voor de duinen ligt nu volledig onder water. We verplaatsen aldus onze Manga zo diep mogelijk in de inham, hopende dat het hier droog blijft. Rond middernacht gaat Marc een kijkje nemen buiten, het water is nu echt aan het terugtrekken, tot een 20-tal meters van ons af. Maar wat we pas ’s ochtends zien, Manga heeft wel degelijk opnieuw in het water gestaan, enkel de voorwielen bleven droog op ons nieuwe plaatsje.

Om 6.45 u gaan we buiten de situatie bekijken. Hoogtij komt opnieuw snel op, het water is al weer genaderd tot bij de plaats waar we tot gisteren stonden. Het is overduidelijk, we moeten hier snel weg, al is het nog donker. Vanaf morgen wordt regen voorspeld, het strand zal enkel nog zachter worden, moeilijker te rijden. Terwijl we ons vlug klaarmaken, is de smalle droge strook al opnieuw ondergelopen, we moeten dus door het water rijden. Onderweg passeren we nog een caravan, die ietsje hoger staat. Of deze droog zal blijven ...

Wanneer we op het asfalt aankomen, staat daar een auto met caravan. Hij heeft duidelijk ook in het water gestaan. De man moest de druk in zijn banden verminderen om niet vast te rijden. Al kwamen we van verder, 4x4 volstond voor onze Manga.

Eenmaal op de parking, praten we een poosje met de tentkampeerders, zij waren onze dichtste buren. De tent werd gisteren door de felle wind vernield, gelukkig kunnen ze in hun kar slapen. Zij vertrokken al toen ze gisterenavond zagen dat het tij bleef opkomen. Tijdens hun verblijf van 11 dagen, zagen ze nooit zo ’n hoge tij.
We vragen ons af waarom de rangers, die gisteren 2 maal over en weer passeerden op patrouille, de kampeerders niet hebben verwittigd voor de zeer hoge tij, een soort springtij. Zo eindigt onze ‘strandvakantie’ zeer vlug. Terugkeren naar het strand zullen we niet, want vanaf overmorgen wordt veel regen verwacht.

Manga zit onder een dikke laag zout, we zien amper nog door de ramen. Marc maakt gebruik van het water op de parking, om dat er al een beetje af te spoelen. Op terugweg zullen we een self-carwash opzoeken voor een grondige wasbeurt, inclusief de onderkant afspuiten. Regelmatig komt iemand even babbelen, meer hebben de mensen niet te doen, het strand zit nog enkele dagen onder water. Uiteindelijk tellen we niet veel meer dan 1 uur zon, tijdens onze Kerstvakantie op reis!

Shoppen in San Marcos
We keren terug naar San Antonio. Het bezoek aan de camperdealer blijkt nutteloos. Zoals eerder bij dergelijke camperzaken in Noord Amerika, ervaren we hier grote onbekwaamheid bij het uitvoeren van kleine herstellingen. De bestelde stukken passen bovendien niet op onze camper.
Conclusie: in de toekomst trachten we zoveel mogelijk zelf te doen, het kan echt niet minder professioneel …

Teleurgesteld rijden we verder en maken een omweg via San Marcos. Daar bezoeken we een enorm groot outlet complex, met aantrekkelijke fabriekswinkels. In deze zaken zijn vaak interessante kortingen te verkrijgen, op artikelen die horen bij de nieuwste collecties.
Maar ook hier is de soldenperiode aangebroken, sommige winkels zijn daardoor overdruk, hun waren eerder restjes … Om daartussen te zoeken naar koopjes, hebben wij niet voldoende interesse.

Perikelen in San Antonio
In San Antoniowerken we verder aan onze lange to-do lijst met zaken die we nog willen aankopen en regelen voor we de USA verlaten, inclusief controles en wat preventief onderhoud aan truck en camper. Jammer genoeg vlot niet alles naar wens … waardoor we langer in de stad blijven dan voorzien.

Een enorme zoektocht brengt ons in deze uitgestrekte, drukke stad naar een aantal Ford garages. We willen vooral de remmen grondig laten nakijken. De garages in deze omgeving hebben allen teveel werk en maken geen afspraken. Voertuigen moeten worden achtergelaten en worden in een rij geplaatst. We zouden onze Manga moeten missen voor 2 tot 5 dagen, op voorhand niet wetende wanneer deze klaar zal zijn. Men raadt aan om een taxi te nemen naar een hotel en daar te gaan wachten. Ondertussen wordt het ook nog weekend. Dat willen we niet …

Uiteindelijk vinden we een garage die ons wil verder helpen, we mogen de volgende dag om 7.30 u komen. Manga wordt als 2dein de rij geplaatst. Na uren wachten, brengt men advies uit over de toestand van de remmen, met een prijsofferte waarin meerdere mogelijkheden worden aangeboden. Nadien wordt pas aan het werk begonnen.
Rond 18 u is Manga eindelijk klaar. Maar dan …

Wanneer we de factuur willen betalen, blijken onze kredietkaarten geen van allen te werken. Dat is onmogelijk ... Na telefonisch contact met de bank, blijkt hun betaalterminal geen buitenlandse kredietkaarten te aanvaarden. Dit hebben we tijdens onze vele jaren reizen nog nooit ervaren!

Er wordt hopeloos gezocht naar oplossingen, wat niet evident blijkt, het is vrijdagavond. Ondertussen worden onze kaarten telkens weer ingelezen, op meerdere manieren. Men geeft de nummers manueel in op de 2 betaalterminals en via een computer programma, ook telefonisch worden ze doorgegeven aan een bank (?). Niets werkt. We vragen hen hiermee te stoppen, vrezen dat onze kaarten zullen geblokkeerd worden, door veelvuldig proberen.

Doodleuk wordt ons gezegd dat we Manga moeten achterlaten, zelf mogen we hier niet overnachten in de camper. Ze stellen voor dat we op hotel gaan, we mogen een taxi bellen. Dat aanvaarden we niet. Het is immers niet ons probleem, dat zij onze kaarten niet kunnen aanvaarden.
We voelen ons behandeld als misdadigers, enkel omdat HUN systeem niet werkt …

Uiteindelijk brengt men ons naar een Walmart supermarkt, waar we ‘prepaid’ American Express kaarten kopen, voor het bedrag van de factuur. Enkele pogingen met onze kredietkaarten lukken niet. Een manager wordt erbij geroepen, hij weet dat deze ‘prepaid’ kredietkaarten enkel kunnen betaald worden met debetkaarten. Dat werkt gelukkig onmiddellijk.
Deze ‘Amerikaanse’ kredietkaarten worden vlotjes ter betaling aanvaard door de betaalterminal in de garage. Zo geraakt het betaalprobleem na 2 u 15 min. eindelijk opgelost.

Om 20.15 u verlaten we de garage, na een zeer lange dag!
Toch hebben we een goed gevoel, de truck werd grondig nagezien en in orde gebracht. Klaar voor vertrek naar Mexico en later Zuid Amerika.

’s Avonds doen we vlug enkele kleine aankopen bij Walmart … zoals gevreesd, geen van de gebruikte credit kaarten werkt nog. Eentje hadden we gelukkig achtergehouden, dat volstaat tot na het weekend. Pas dan kunnen we de andere kaarten telefonisch laten deblokkeren.

Stadscentrum San Antonio
In het stadscentrum van San Antonio is het aangenaam wandelen over een schaduwrijk plankenpad langs de kronkelende rivier. Overal bevinden zich gezellige restaurantjes, cafeetjes en winkeltjes.

Omdat we moeilijk een geschikte parking kunnen vinden, rijden eerst doorheen het centrum, om te zien of het ons aantrekt. We komen langs de kathedraal in zuiderse stijl en het oude stadhuis in de stellingen. Hiermee houden we het voor bekeken, het is druk en we zouden een heel eind moeten wandelen, te ver voor wat er te bieden is.

Herinneringen aan San Antonio
Na een lang verblijf in één van de grootste en superdrukke steden in Texas, rijden we opgelucht verder. Gedaan met dagelijks meermaals de brandweer te zien uitrukken, vergezeld door politie en ziekenwagen. We veronderstellen dat bij elke oproep deze voltallige equipe opdaagt. Dit is de regio in de USA waar we de meeste ongevallen hebben gezien, dagelijks toch minstens eentje, gelukkig bijna steeds beperkt tot blikschade.

Het wegennet in en rondom de stad is onbeschrijfelijk. Op een plattegrond ziet het eruit als een spinnenweb. Meerdere stadsringen liggen rondom de stad, ze kruisen autowegen die dwars door de stad gaan. Vooral de kruisingen van deze hoofdwegen zijn opmerkelijk. Ze vormen een wirwar van wegen, op- en afritten, met bruggen op meerdere niveaus. Steeds opletten, want op een kaart quasi onmogelijk te volgen.

Onze volgende bestemming is een kleinere stad, Del Rio. Daar zullen we de laatste voorbereidingen voor ons vertrek uit de USA afwerken. Het voelt goed om in een rustigere buurt te vertoeven. Nog steeds hopen we dat de US Government Shutdown vlug zal beëindigd worden, zodat we hierna Big Bend NP uitgebreid kunnen bezoeken.

OVERNACHTINGEN:
FORT STOCKTON – WALMART PARKING
Coördinaten: 30.895174 – 102.907824
PRIJS:N.v.t.
SCORE:2/5
COMMENTAAR:
Drukke, niet al te grote winkelparking, met een groot zandterrein ernaast. Hier wordt massaal overnacht door campers en vrachtwagens. Toiletten in de winkel. Wifi op de parking.
Minpunten: Vrij veel lawaai van de parking en andere slapers.

KERRVILLE – WALMART PARKING
Coördinaten: 30.061440 – 99.167328
PRIJS:N.v.t.
SCORE:2/5
COMMENTAAR:
Grote winkelparking, geen storende drukte. Toiletten in de winkel. Wifi op de parking.
Minpunten: /

SAN ANTONIO – WALMART PARKING (1)
Coördinaten: 29.565337 – 98.594931
PRIJS:N.v.t.
SCORE:2/5
COMMENTAAR:
Grote winkelparking, vrij druk, maar aan de rand voldoende rustig. Toiletten in de winkel. Zwakke Wifi op de parking.
Minpunten: /

SAN ANTONIO – WALMART PARKING (2)
Coördinaten: 29.549028 – 98.309829
PRIJS:N.v.t.
SCORE:2/5
COMMENTAAR:
Grote, rustige winkelparking bij een zeer recente winkel. Toiletten in de winkel.
Minpunten: /

SAN ANTONIO – WALMART PARKING (3)
Coördinaten: 29.360289 – 98.634378
PRIJS:N.v.t.
SCORE:2/5
COMMENTAAR:
Grote, rustige winkelparking bij een zeer recente winkel. Toiletten en WIFI in de winkel.
Minpunten: /

FLORESVILLE – WALMART PARKING
Coördinaten: 29.161526 – 98.179531
PRIJS:N.v.t.
SCORE:3/5
COMMENTAAR:
Grote, rustige winkelparking. We parkeren op de parking links naast de winkel. Toiletten in de winkel. Zwakke Wifi op de parking.
Minpunten: /

CORPUS CHRISTI – WALMART PARKING
Coördinaten: 27.673190 – 97.299329
PRIJS:N.v.t.
SCORE:2/5
COMMENTAAR:
Grote winkelparking in een drukke omgeving. We parkeren aan een uithoek van de parking, vlakbij het benzinestation. Dit is de meest rustige plaats. Toiletten in de winkel. Wifi op de parking.
Minpunten: Geluiden van de omringende straten, het benzinestation en de parking.

PADRE ISLAND – NATIONAL SEASHORE
Coördinaten: 27.402768 – 97.306568
PRIJS:
Parkingang: 10 USD per voertuig, per dag / 20 USD per voertuig voor 7 dagen.
Gratis met Nationale Parken jaarpas.
Kamperen op het strand is gratis, registreren wordt gevraagd.
SCORE:5/5
COMMENTAAR:
Vrij kamperen langs een smal lang zandstrand. Overal mag worden gekampeerd, gedurende max. 14 dagen per keer. Zeer rustig, af en toe passeert een voertuig (mogelijks drukker in de zomer). Geen voorzieningen.
Minpunten: In de zomer zouden hier veel muggen zitten.

PADRE ISLAND – NATIONAL SEASHORE
Coördinaten: 27.425341 – 97.299044
PRIJS:
Parkingang: 10 USD per voertuig, per dag / 20 USD per voertuig voor 7 dagen.
Gratis met Nationale Parken jaarpas.
Kamperen op het strand is gratis, registreren wordt gevraagd.
SCORE:5/5
COMMENTAAR:
Om de hoge vloed op het strand te vermijden, verhuizen we naar de parking aan het Visitor Center. Hier mogen we vrij kamperen, we zijn niet zeker of dat altijd mag of enkel nu de camping is gesloten door de US Governement Shut Down. Het is rustig, mogelijks door het slechte weer en de sluiting van het Visitor Center. Enkel de droge toiletten en koude openluchtdouches aan de parking zijn momenteel open.
Minpunten: /

SEGUIN – WALMART PARKING
Coördinaten: 29.566360 – 97.942969
PRIJS:N.v.t.
SCORE:2/5
COMMENTAAR:
Vrij lawaaierige, grote winkelparking. Toiletten in de winkel. Wifi op de parking.
Minpunten: Geluiden van de omringende straten en de parking.

SAN MARCOS – LOWE’S PARKING
Coördinaten: 29.854857 – 97.952678
PRIJS:N.v.t.
SCORE:2/5
COMMENTAAR:
Vrij rustige winkelparking. Toiletten in de winkel. Wifi op de parking.
Minpunten: /

UVALDE – WALMART PARKING
Coördinaten: 29.234393 – 99.755578
PRIJS:N.v.t.
SCORE:2/5
COMMENTAAR:
Grote, vrij rustige winkelparking, moderne winkel. Toiletten in de winkel. Wifi op de parking.
Minpunten: Zware vrachtwagens en camper generatoren de ganse nacht, wanneer wij hier zijn.

DEL RIO – WALMART PARKING
Coördinaten: 29.394610 – 100.901198
PRIJS:N.v.t.
SCORE:2/5
COMMENTAAR:
Grote winkelparking, met naast de winkel speciaal voorziene, zeer ruime stroken voor kampeervoertuigen. Toiletten in de winkel. Wifi op de parking.
We blijven hier meerdere nachten, telkens een andere ervaring. De ene keer is het super rustig, de andere keer is de RV parking gevuld met campers, ook vrachtwagens zijn een keer onze buren. De nachtrust hangt af of men zijn generator aanzet …
Minpunten: Geluiden van anderen die er overnachten.

DEL RIO – HOME DEPOT PARKING
Coördinaten: 29.396156 – 100.906555
PRIJS:N.v.t.
SCORE:3/5
COMMENTAAR:
Grote, uiterst rustige winkelparking. Toiletten in de winkel. Wifi op de parking.
We komen hier overnachten, als het te lawaaierig wordt op de Walmart parking. Hier staan we alleen, in alle rust en stilte …
Minpunten: /

SANI DUMP:
Junction – Flying J Travel Plaza, truckstop:Drinkwaterkraantjes tussen de diesel pompen voor vrachtwagens. Geen sanidump. We moeten aanschuiven tussen de vrachtwagens, het is er zeer druk.
Prijs: Gratis.
Coördinaten: 30.505456 – 99.777909

San Antonio – Pilot Travel Center:Drinkwaterkraantje tussen dieselpompen 4 en 5 voor vrachtwagens. Geen sanidump. Gelegen langs I35 autoweg.
Prijs: Gratis.
Coördinaten: 29.280110 – 98.666874

Natalia – North Rest Area langs I35 autoweg:Sanidump, waar de parking breder wordt, voorbij de gebouwtjes. Drinkwater aanwezig, al hoewel we dit liever vermijden, zo dicht bij de dump.
Op de Rest Area aan de overkant bevindt zich eveneens een dumpstation.
Prijs: Gratis.
Coördinaten: 29.198580 – 98.825330

GEREDEN TRAJECT:
Whites City – Loving – staatsgrens New Mexico / Texas – Fort Stockton, 235 km
(vervolg van laatste rit vorig verhaal)
Bijzonder drukke Route n° 285 van New Mexico naar Texas, de ganse tijd door olievelden, met zeer veel vrachtverkeer en pick-up trucks, slechts een enkel ander voertuig. Wordt ook genoemd: Deadly-Oil-Field-Traffic. Al bij al valt het mee, de weg ligt niet overal goed, veel wegenwerken op dit traject.

Fort Stockton – Ozona – Sonora – Kerrville, 405 km
Redelijk drukke, doch vlot te rijden autoweg US10, met veel vrachtverkeer.

Kerrville – San Antonio, 103 km
Vrij drukke autoweg, vooral dichterbij de stad, waar het vrachtverkeer vermindert. De ringweg omheen de stad heeft vrij complexe op- en afritten.

San Antonio – La Vernia – Floresville, 100 km
Zeer drukke autowegen doorheen de stad, met ingewikkelde knooppunten.
Nadien rustige secundaire wegen.

Floresville – Kenedy – Corpus Christi, 212 km
Secundaire wegen, drukker naarmate we de stad naderen. Zeer drukke autowegen en straten doorheen de stad.

Corpus Christi – Padre Isalnd National Seashore, 39 km
Drukke weg de stad uit, wordt rustiger verderop. Lange brug naar het eiland.

San Antonio – Natalia – Devine – Hondo – Uvalde, 141 km
Vrij rustige tot rustige wegen, naarmate we verder de grote stad achter ons laten.

Uvalde – Del Rio, 122 km
Vrij rustige wegen.
Del Rio is een kleine rustige stad.

EXCURSIES:
PADRE ISLAND – NATIONAL SEASHORE
Natuurpark op een lang smal eiland voor de kust van Texas, aan de Golf van Mexico. Mooi smal zandstrand, met daarachter duinen. Veel vogels, vooral pelikanen. Paradijs voor zonnebaders, vissers, kampeerders, … Wanneer wij hier zijn is het zeer rustig, ondanks de eindejaarsperiode.
SCORE:5/5
INKOM:10 USD per voertuig, per dag, 20 USD voor 7 dagen.
Gratis voor wie over een Interagency Annual Passbeschikt, deze kost 80 USD en is geldig voor bijna alle Nationaal uitgebate sites.
INFORMATIE:
Visitor Center: mooie parkbrochure, informatie over het park en de getijden.
Rangers geven informatie over de mogelijkheden in het park.
We hebben dit niet kunnen bezoeken, geen rangers gesproken, het park was gesloten omwille van een US Government Shut Down.
Coördinaten: 27.424377 – 97.299914
Website: www.nps.gov/pais
Tel.: (361) 949-8068
VERPLAATSINGEN IN HET PARK:
Parkweg:korte asfaltweg tot een klein stukje voorbij de Malaquite Beach camping en het Visitor Center. Aan het einde ervan is toegang tot het strand.
Strand:96,5 km, waarvan enkel de eerste 9 km geschikt zijn voor alle voertuigen. Verder heeft men 4x4 nodig. Het strand is smal, soms komt extra hoog tij op. Informatie hierover zou te verkrijgen zijn bij de rangers. Doch tijdens ons verblijf rijden die enkel ter permanentie af en toe het strand af, er is geen informatie beschikbaar.
OVERNACHTEN:
Strand:primitief kamperen mag gratis op het strand, waar men maar wil. Let op voor extra hoogtij!
Bird Island Basin:primitief kamperen, gelegen aan de landzijde van het eiland, vooraan in het park.
Malaquite Beach Camping:georganiseerde camping met 50 plaatsjes, toiletten en drinkwatervoorziening. Gelegen in het park, tussen de parkingang en het Visitor Center. Hiervoor moet men een jaarpas kopen, 20 USD. Reserveren niet mogelijk. Dump gratis voor iedereen.
PARKING:
Parking aan het Visitor Center en overal op het strand.

SAN MARCOS – OUTLET COMPLEX
2 immense complexen naast elkaar, met een groot aantal merkenwinkels. De winkels liggen rondom grote parkings. Tanger Outlet is een outlet keten met winkels verspreid in de USA. Deze bezochten we al eerder op verschillende plaatsen, steeds met verzorgde winkels, die nieuwe collecties aanbieden aan sterk gereduceerde prijzen. Ernaast ligt een ander complex, met een zeer uiteenlopend aanbod. Hier zijn niet alle zaken even aantrekkelijk, sommige verkopen duidelijk enkel einde reeksen. Enkele merkenwinkels vinden we in beide complexen terug, opmerkelijk verzorgder bij Tanger.
SCORE:3/5
INKOM:Gratis.
PARKING:
Tussen de winkels.
Coördinaten: 29.824593 – 97.986564

SAN ANTONIO – RIVER WALK
Gezellig wandelen over een plankenpad aan de rand van een rivier die doorheen het stadscentrum kronkelt. Langs restaurantjes, cafeetjes en winkeltjes.
Verder heeft het stadscentrum ons niet veel unieks te bieden.
SCORE:?/5
INKOM:Gratis.
PARKING:
Er zijn veel betalende parkings in de stad, we zien er vanaf 5 USD per 24 u.
Veel parkings zijn overdekt, onmogelijk te gebruiken met grotere voertuigen.

Op de buitenparkings worden grotere voertuigen vaak niet toegelaten, ze zijn meestal klein, men wil er zoveel mogelijk uit halen en maakt de plaatsen klein en de bewegingsruimte krap.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Whites City»

Texas, jaarwisseling (5)

12 December 2018 | Noord Amerika 4 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 16 Maart 2019

  • Padre Island National Seashore, na dagen springtij
  • Padre Island National Seashore, kamperen op het st
  • onderweg in Texas
  • Del Rio, vervangen luchtfilter
  • Padre Island National Seashore, eindelijk terug wa

New Mexico, Carlsbad Caverns NP (19)

11 December 2018 | Noord Amerika 4 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 16 Februari 2019

  • Carlsbad Caverns NP
  • Carlsbad Caverns NP
  • Carlsbad Caverns NP
  • Carlsbad Caverns NP
  • onderweg in New Mexico

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking