Reisverhaal «Texas, Presidio»

Noord Amerika 4 | Verenigde Staten | 0 Reacties 13 Februari 2019 - Laatste Aanpassing 16 Maart 2019

13 – 17 februari 2019     

Traject: Indian Head – Big Bend Ranch State Park – Presidio     

Big Bend Ranch SP     
Onze laatste etappe vooraleer de USA te verlaten, volgt een schitterende weg langs de Rio Grande, met voortdurend zicht op Mexico aan de overkant. Op een aantal vlakkere plaatsen lijkt het al wat gemakkelijker om illegaal het land in te komen … een heet onderwerp in de USA!

Eenmaal voorbij het dorp Lajitas, komen we in het Big Bend Ranch State Park terecht. Vanaf hier kronkelt de weg het gebergte in, gaat tot 15% steil op en neer. Echt leuk om rijden, vaak zien we niet wat achter een helling komt. De uitzichten zijn adembenemend mooi, op de rivier, omringd door kleurrijke rotsbergen.

Presidio
Deze rit eindigt in het grensstadje Presidio, eerder een stoffig en ingeslapen dorp, helemaal niet toeristisch. Onze zoektocht naar winkels is vlug ten einde, een kleine buurtsupermarkt, een benzinestation, 2 auto toebehoren winkels, een postkantoor, een bank, een Mexicaans bakkertje en dito restaurant, 2 wasserettes, … maar wél 3 ‘dollar’ winkels!

Overal wordt Spaans gesproken, we wanen ons al in Mexico. In het gemeentehuis vragen we naar de bibliotheek, voor het internet. Deze bevindt zich aan de rand van het dorp, we blijven overnachten op de grote parking, die gedeeld wordt met een sportcomplex. We voelen ons super veilig in dit grensplaatsje.

Hier ronden we onze voorbereidingen af om Mexico in te reizen, t.t.z. we regelen een verzekering voor onze truckcamper en verzamelen de nodige documenten voor de grensovergang. De overige tijd gebruiken we om te werken aan de update van onze blog en doen wat onderhoudsklusjes, zoals het ontkalken van onze warmwatertank, … Voor dit laatste hebben we volop water nodig, we doen dat op een camping, waar we eveneens onze vuilwatertanks kunnen dumpen.

OVERNACHTINGEN:
PRESIDIO –PARKING BIBLIOTHEEK
Coördinaten: 29.559834 – 104.351839
PRIJS:N.v.t.
SCORE:3/5
COMMENTAAR:
Groot asfaltplein, parking voor de bibliotheek en het sportcentrum. Vrij veel beweging ’s avonds. ’s Nachts rustig.
Minpunten: Vrij goed zichtbaar in de open omgeving, doch dankzij de vele bezoekers aan de bibliotheek en het sportcentrum, valt het minder op dat we hier met een ander doel staan.

DASP (DESERT AND SPRINGS PARK) – CAMPGROUND
Coördinaten: 29.585027 – 104.370898
PRIJS:
Full hookup: 24 USD per nacht, incl. elektriciteit, water en sanidump op de kampeerplek.
Dry camping (geen elektriciteit): 10 USD (ervaringsinfo van het internet), incl. water en sanidump.
Wanneer we zeggen geen elektriciteit nodig te hebben, enkel water en een dumpmogelijkheid (dus dry camping), mogen we gratis kamperen op een vrije plaats naar keuze.
SCORE:4/5
COMMENTAAR:
Camping buiten het dorp, op een kiezelterrein. De meeste plaatsen zijn vrij ruim, doch ongezellig. Overal is elektriciteit, drinkwater en een sanidump opening voorzien. Aan het begin van de camping staat een klein gebouwtje, niet meer dan een ‘badkamer’ met WC, lavabo en douche. Zeer proper. We maken hier gebruik van, maar de 2depersoon krijgt op het einde enkel nog koud water.
Minpunten: Geen picknicktafels of -banken voorzien op de camping.

SANI DUMP:
DASP campground – Presidio: zie hoger.

GEREDEN TRAJECT:
Indian Head Road – Study Butte – Lajitas – Big Bend Ranch SP – Presidio, 117 km
Schitterende weg doorheen het gebergte, langs de Rio Grande.
In het State Park vrij bochtig, soms korte steile hellingen tot 15%.

Uiterst rustig!

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Study Butte»

Texas, Presidio (9)

13 Februari 2019 | Noord Amerika 4 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 16 Maart 2019

  • Big Bend Ranch State Park
  • Big Bend Ranch State Park
  • Presidio - op een winkelparking
  • Big Bend Ranch State Park
  • Big Bend Ranch State Park

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking