Reisverhaal «Utah – Coyote Butte – The Wave »

Noord Amerika 2 | Verenigde Staten | 0 Reacties 29 December 2016 - Laatste Aanpassing 27 Februari 2017

29 – 30 december 2016     

Traject: Page – Kanab     

Op goed geluk … naar de loterij !     
’s Ochtends om 8 u staan we reeds op de parking van het BLM Visitor Center. Bureau of Land Management is een officiële instantie die alle openbare terreinen doorheen de US beheert. Hier heeft dagelijks om 9 u een loterij plaats, om 10 mensen de toegang te verlenen tot The Wave in het Coyote Butte gebied. Een zeer populaire wandeling, aan het einde komt men bij een bijzondere rode rotsformatie die een golfbeweging maakt. Deze wordt extra benadrukt door een lijnenspel in vele okertinten.

De moed zakt ons al vlug in de schoenen, de parking staat overvol voertuigen … Eigenlijk wisten we op voorhand dat dit een uiterst druk vakantiemoment is. Doch omdat we in de buurt zijn, kunnen we even goed deelnemen aan deze loterij en onze kans wagen.

Eenmaal binnen, mogen we een aanvraagformulier invullen, daarna is het wachten. Het zaaltje zit propvol, we wanen ons eerder in Azië … Uiteindelijk worden er 75 formulieren ingediend, voor in totaal 249 deelnemers. Door het lange Nieuwjaarsweekend wordt er vandaag geloot voor 4 dagen. Men benadrukt dat de weg ernaartoe momenteel enkel te rijden is met een 4x4 voertuig, door een dikke modderbrij. Wat de kansen iets groter maakt. Al hoewel …

Zoals verwacht, we zijn niet bij de gelukkigen. Geen probleem, we keren binnenkort terug en proberen het op een rustig moment opnieuw. Het is goed om reeds te weten hoe het systeem werkt en wat we mogen verwachten van de wandeling. Hiervoor blijven we nog even ter plaatse, terwijl de ranger zijn instructies geeft aan de winnaars van de loterij.

Op zoek naar alternatieven
Na de loting informeren we ons over andere wandelmogelijkheden in de regio. We krijgen een mooie kaart, waarop we alle paden terugvinden. Echter, de meeste wandelingen zijn slechts bereikbaar via onverharde wegen. Deze liggen er momenteel allemaal zeer slecht bij, de meeste worden ten zeerste afgeraden door moddergladheid, voor alle voertuigen.

De ranger vertelt ons over Dry Fork Slots, een canyon die sterk gelijkt op Antelope Canyon, die we in de omgeving van Page hebben overgelaten. Deze is vrij toegankelijk, maar weinig bezocht, omdat de onverharde weg ernaartoe zeer lang is. Hij is gelegen aan de andere kant van dit immense gebied. We noteren het voor later, wanneer we opnieuw in deze regio zullen passeren.

Over naar plan B
Het is nu vrijdag, pas dinsdag wordt hier een nieuwe loting gedaan voor The Wave. Hierop gaan we niet wachten, we keren later wel terug. De komende dagen wordt slecht weer verwacht, met sneeuw. Een ranger raadt ons aan om vandaag naar Bryce Canyon NP te rijden, dan zijn we daar weg voor het slechte weer er aankomt. Lijkt ons een goed idee !


OVERNACHTINGEN:
KANAB – PARKING
Coördinaten: 37.154823 – 112.573962
Gelegen vooraan langs smalle zijweg van US89.
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 4/5
COMMENTAAR:
Groot, rustig zandplein, waar omheen enkele picknicktafels en –banken staan. Geen toiletten.
Minpunten: Vrij modderig terrein, min of meer zichtbaar van de weg.

GEREDEN TRAJECT:

Page – Lake Shore Drive – Kanab,152 km.
Highway US 89 – Lake Shore Drive – Highway US89
Mooie rit door een glooiend woestijnlandschap. De wegen liggen redelijk goed.

EXCURSIES:
COYOTE BUTTE – THE WAVE
Prachtig gebied met een wandeling van 10 km (retour), dagelijks worden hier max. 20 mensen toegelaten. Het wandelpad eindigt bij een prachtig schouwspel van rotsen, die een golfbeweging vormen, The Wave. Dit wordt extra benadrukt door een prachtig kleur- en lijnenspel.
Coördinaten: 36.995961 – 112.006330
SCORE: 5/5
INKOM: 7 USD pp.
AANVRAAG:
Internet: aanvraag in te dienen 4 maanden op voorhand.
Ter plaatse: deelname aan de loterij in het Grand Staircase – Escalante NM Visitor Center (coördinaten: 37.042467 – 112.512166). Hiervoor moet men voor 9 u ’s ochtends aanwezig zijn en een aanvraag indienen. Stipt om 9 u wordt er een soort loterij gehouden, wie wint mag de volgende dag gaan wandelen. Tijdens de winterperiode wordt op vrijdag de selectie gedaan voor zaterdag, zondag en maandag.
PARKING:
Aan het begin van de wandeling. Om deze te bereiken dient men gedurende 17 km (enkel) de onverharde House Rock Valley Road te volgen. Deze weg kan zeer moeilijk te rijden zijn, wanneer hij nat ligt ontstaat er een dikke modderbrij, dan is 4x4 noodzakelijk. Wanneer het te erg wordt, sluit men de weg en kan het wandelgebied niet bereikt worden.
Coördinaten: 37.019104 – 112.025152

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Page (1)»

Utah – Coyote Butte – The Wave (3)

29 December 2016 | Noord Amerika 2 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 25 Januari 2017

  • Kanab, Coyote Butte - The Wave lotery
  • Kanab, Coyote Butte - The Wave, uitleg over de weg
  • Kanab, Coyote Butte - The Wave loterij

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking