Reisverhaal «Utah – Park City»

Noord Amerika 2 | Verenigde Staten | 0 Reacties 01 April 2017 - Laatste Aanpassing 28 Juni 2017

1 – 6 april 2017      

Traject: Cedar City – Heber City – Park City – Ogden – Brigham City – staatsgrens Utah / Idaho     

Bryce NP ondergesneeuwd     
Omdat de weerberichten slecht blijven de volgende dagen en de parkweg in Bryce NP nog steeds gesloten is door de sneeuw, beslissen we het park over te laten. Jammer, maar hier wachten op beter weer, zou het skiën rond Salt Lake City kunnen in het gedrang brengen. Momenteel is de sneeuwkwaliteit er nog steeds perfect dankzij de grote hoogte.

Een rijdag brengt ons naar Heber City, nabij Park City, waar enkele beloftevolle skioorden zich bevinden. Staatshoofdstad Salt Lake City, centrum van de Mormonen, hebben we reeds in december bezocht, die laten we links liggen.

Skiën in Park City
Tijd voor onze grote passie, skiën!
Daarvoor rijden we naar het skioord Park City. Dit is de derde plaats in de US waar we deze winter skiën, we hopen dat het skigebied iets uitgestrekter is dan de vorige twee, maar verwachten niet al te veel. Wat de sneeuwkwaliteit betreft, ook dat is afwachten zo op het einde van het seizoen. Het is immers al april, we bevinden ons een stuk zuidelijker dan de Europese Alpen, ter hoogte van Madrid.

Vroeg ’s ochtends vertrekken we, om al bij opening op de lift te kunnen stappen. De parking aan de voet van de skipistes, ligt er nog verlaten bij. Ter plaatse kopen we vlug een dagticket. Als de kwaliteit evenredig is met de prijs, moet dit een pareltje van een skioord zijn.

Dit skioord blijkt voldoende uitgestrekt, we zullen ons zeker kunnen amuseren. Meerdere valleien kunnen worden bereikt met moderne liften, het biedt een grote afwisseling. Brede steile pistes, smalle paadjes door naald- en berkenbos, langs enorme grote skichalets, … Er zijn 41 liften en meer dan 330 pistes. Het totale hoogteverschil van bijna 1.000 meter kan op meerdere plaatsen in één keer worden afgeskied.

Vandaag beleven we één van onze leukste ski ervaringen sinds jaren, de sneeuw ligt perfect. Op geen enkele piste komen we stenen, grassprietjes of ijsplekken tegen. En dit slechts één week voor sluiting van het domein. We verkennen het gebied over zijn ganse breedte, tot op de hoogste top. Nergens moeten we wachten, het is ongelooflijk rustig, we hebben de pistes bijna voor ons alleen.

’s Middags eten we vlug een muësli reep, op een bankje langs de piste. In totaal nemen we 24 liften. Jammer genoeg is het afgelopen om 16 u, we hadden nog een poosje langer willen blijven. Met de laatste lift gaan we nog naar één van de hoogste punten, om rustig tot gans beneden te skiën. Dat is pas genieten!

Terugweg naar Kelowna
Na deze leuke afsluiter in het zuiden, vangen we de terugweg naar Kelowna in Canada aan. De plaats waar alles is gestart … We zullen het rustig aan doen, het rijden afwisselen met enkele bezoeken onderweg.

Onze eerste stop is Brigham City, waar we ook op heenreis hebben overnacht op de Walmart parking. Al vlug begint het hard te waaien, de aangekondigde storm is gearriveerd. We worden danig heen en weer gewiegd, soms met harde windstoten. Dit gaat zo de ganse nacht door.

’s Ochtends slapen we uit. Naar gewoonte volgt een pannenkoekenbrunch. Zo moeten we ’s middags niet stoppen voor de lunch. We vervolgen onze weg, nog steeds begeleid door hevige wind. Dit maakt het rijden onaangenaam, maar we willen toch een eindje opschuiven naar het noorden.

OVERNACHTINGEN:
HEBER CITY – WALMART PARKING
Coördinaten: 40.492147 – 111.417388
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Vrij rustige winkelparking. Toiletten in de winkel, 24 u open. WIFI op de parking.
Minpunten: Geluiden van de parking.

BRIGHAM CITY – WALMART PARKING
Coördinaten: 41.485558 – 112.030986
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Vrij rustige winkelparking. Toiletten in de winkel, 24 u open. Geen WIFI.
Minpunten: Geluiden van de parking.

SANI DUMP:
Brigham City – City dump: Verzorgd dumpstation, er is echter geen drinkwater.
Prijs: Gratis.
Coördinaten: 41.522460 – 112.043740

GEREDEN TRAJECT:
Cedar City – Provo – Heber City, 386 km
Providence Center Drive – Cross Hollow Road – I15 – UT189
Autosnelweg en andere hoofdbaan, zeer goede wegen. De UT189 gaat langs Provo Canyon, bochtig.

Heber City – Park City – Heber City, 60 km
UT189 – UT248, Kearns Boulevard – Parc Avenue
Brede bergweg in goede staat, soms vrij steil.

Heber City – Ogden – Brigham City, 166 km
UT189 – I84 – West 1100 South – South Commerce Way
Brede hoofdwegen door het gebergte, soms vrij steil, af en toe in minder goede staat, met diepe putten.

Brigham City – staatsgrens Utah / Idaho, 81 km
South Commerce Way – Medical Drive – Georgia Drive – South 800 West – West Forest Street – American Way – North 900 West – West 600 North – Watery Lane – Promontory Road – I84 – UT30 – I15
De dorpsstraten zijn vrij goed. De autoweg heeft stukken die echt niet zo goed liggen, met putten en oneffenheden.

EXCURSIES:
PARK CITY – SKIGEBIED
Mooi skigebied, gespreid over meerdere valleien. Niet vergelijkbaar met de grote gebieden in de Europese Alpen, maar voldoende om zich enkele dagen te amuseren. Variatie in soorten pistes, breed, steil, smalle bospaden met naald- en berkenbomen, grote chalets in het bos, … Moderne liften, vaak vrij groot hoogteverschil. Uitzicht in vergelijking met de Alpen is niet bijzonder: niet omringd door mooie spitse bergen, hier is het uitzicht op de omringende vlakte. De sneeuw is van perfecte kwaliteit, in april is er nog geen plekje ijs te bespeuren, geen steentje, sprietje gras te bespeuren op de pistes.
Aan het einde van de skidag, worden de pistes afgesloten met rode touwen, zodat men niet kan skiën naar plaatsen waarvan geen lift meer vertrekt of men niet tot beneden geraakt.
De classificatie van de pistes verschilt van deze in Europa. Men kent groene, blauwe en zwarte pistes. Rood ontbreekt.
Zwarte pistes: deze zijn echt zwart, zelden worden ze platgewalst. Ze worden onderverdeeld in ‘most difficult’ en ‘expert only’, aangeduid met 1 of 2 zwarte ruitjes.
Blauwe pistes: vergelijkbaar met de moeilijkste blauwe pistes in de Alpen, tot de gemakkelijkste zwarte pistes, vooral door hun zeer steile helling. Aangeduid met 1 blauw vierkantje ‘more difficult’ tot 2 blauwe vierkantjes ‘advanced’.
Groene pistes: aangeduid met groene bol, we hebben er geen geskied.
SCORE: 5/5 Aanrader!
INKOM: 134 USD pp. voor een dagpas. Te koop in een gebouw langs de parking.
In verhouding zou een seizoenpas goedkoop zijn, te checken.
INFORMATIE:
Website: www.parkcitymountain.com
Tel.: 435.658.9457
PARKING:
Gratis parking in het skidorp, aan de bodem van de skipistes / skiliften.
Coördinaten: 40.653669 – 111.508434

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Cedar City (2)»

Utah – Park City (8)

01 April 2017 | Noord Amerika 2 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 05 Juni 2017

  • Park City, een dag skiën
  • Park City, een dag skiën
  • Park City, een dag skiën
  • Park City, een dag skiën
  • Park City, een dag skiën

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking