Reisverhaal «Utah – rondom Moab»

Noord Amerika 2 | Verenigde Staten | 0 Reacties 06 December 2016 - Laatste Aanpassing 27 Februari 2017

6 – 10 december 2016     

Traject: Willow Springs – Moab – Fisher Towers – Courthouse Wash – Willow Springs     

Moab     
Moab is een klein plaatsje, waar alles in het teken staat van de omringende natuur. In het dorp zelf is niet veel te zien, doch men vindt er alle mogelijke voorzieningen en accommodatie. Er is tevens een groot toeristisch aanbod, gaande van verhuur van jeeps, mountainbikes, kajaks, ... tot alle mogelijke begeleide tochten. Het Visitor Center biedt veel informatie over de regio. Hier bevindt zich eveneens het locale hoofdkantoor van de Nationale Parken rondom.

We zullen hier eventjes blijven om onze etensvoorraden weer aan te vullen, de afvalwaters te dumpen en de drinkwatertank op te vullen, we maken gebruik van de wasserette en het internet in de bibliotheek.

Fisher Towers
Minder bekend, maar niet minder mooi, zijn de Fisher Towers. Vanuit Moab volgen we de mooie diepgroene Colorado rivier, door een diepe kloof met loodrechte rode rotswanden. De rit op zich is al bijzonder.

Een prachtige wandeling leidt naar de Fisher Towers, een aantal bijzonder mooi gevormde immense rode rotstorens. Ze staan rondom een grote kom, als een auditorium. De loodrechte wanden lijken op fijn beeldhouwwerk, afgewisseld met hoge rechte zuilen die als orgelpijpen naast elkaar staan.

Het pad eindigt voorbij dit spektakel, bovenop een kam, van waar we een schitterend uitzicht hebben op de torens en omgeving.

Op terugweg blijven we nog even staan bij een aantal rotswanden, bovenop lijken figuurtjes te zijn gevormd. Een groepje klimmers zijn allerlei attributen met touwen naar boven aan het trekken. Het is ons niet duidelijk wat de bedoeling is, immers op de top is amper plaats.

Courthouse Wash Rock Art Panel
Een korte wandeling brengt ons hoog langs de rotswand, waarop oude rotstekeningen te zien zijn uit twee periodes, met totaal verschillende figuren. Er is geen echt pad omhoog, stenenmannetjes wijzen ons de weg over de rotsen.

OVERNACHTINGEN:
WILLOW SPRINGS – BLM TERREIN
Coördinaten: 38.695758 – 109.690188
PRIJS: Gratis.
SCORE: 5/5
COMMENTAAR:
Kampeerplekjes verspreid in de vlakte, langs een onverharde weg. Deze 4x4 weg leidt naar een achteringang van het Arches NP. Kamperen mag op de plaatsen waar stenen vuurringen zijn aangelegd, de meeste plaatsen zijn zeer ruim. Schitterende locatie, met prachtige uitzichten. Zeer rustig, tussen de plaatsjes is telkens een ruime afstand bewaard. Wanneer wij hier zijn is het winter, er staan slechts enkele kampeerders, ver van ons verwijderd. Lang niet alle kampeerplekjes zijn vlak, doch er is voldoende keuze om iets goeds te vinden. Geen voorzieningen.
We gebruiken deze plaats als uitvalsbasis om de regio van Moab te bezoeken.
Minpunten: /

SANI DUMP:
Moab – Maverick: verzorgd dumpstation, aan de zijkant van de parking van het benzinestation, met drinkwatervoorziening aan de gevel van het gebouw.
Prijs: Gratis.
Ligging: In Moab, langs de doorgaande weg, US191.
Coördinaten: 38.558537 – 109.543296

GEREDEN TRAJECT:
Willow Springs – Moab – Willow Springs, 50 km.
US191, Arches Entrance Road
Mooie route, omringd door de woestijnomgeving met rotsformaties. Prima weg.

Willow Springs – Fisher Towers – Willow Springs, 110 km.
US191, Arches Entrance Road – UT128, Colorado Riverway – Fisher Towers Road – US191, Arches Entrance Road
Zeer mooie rustige route langs de Colorado Rivier, die hier door een diepe canyon stroomt. Weg UT128 ligt goed, met hier en daar wat beschadiging. De Fisher Towers Road is een brede onverharde weg, met hier en daar washboard.

EXCURSIES:
FISHER TOWERS – WANDELING
Mooie wandeling van 7 km, met 200 meter hoogteverschil. Het pad loopt vaak over rotsen, maar is nergens moeilijk. Een keer moet een laddertje worden afgedaald, om een smalle kloof over te steken. Men komt aan de immense hoge Fisher Towers terecht, die in een soort natuurlijk auditorium staan. De wandeling gaat verder rondom de Titan, de hoogste toren, klimt dan op een kam naar een prachtig uitzicht bij het bordje ‘end of trail’.
Aan het begin van de wandeling is een zijpad voor rotsklimmers.
SCORE: 5/5
INKOM: Gratis.
PARKING:
Aan het begin van de wandeling. Droge toilet voorzien. Naast de parking bevindt zich een kleine basis camping.
Coördinaten: 38.724886 – 109.308814
LOCATIE:
Aan het einde van de Fisher Towers Road, een zijweg van de UT128.

MOAB – ARCHES NP – COURTHOUSE WASH ROCK ART PANEL
Korte wandeling, klimt tegen de rotswand op tot bij een stuk met oude rotstekeningen. Mooi, doch niet meer zeer helder. Deze plaats bevindt zich eigenlijk net binnen de Arches parkgrens, maar is enkel te bereiken via de weg.
SCORE: 3/5
INKOM: Gratis.
PARKING:
Aan het begin van de wandeling.
Coördinaten: 38.606866 – 109.587576
LOCATIE:
Langs de US191, tussen Moab en Arches NP, net buiten Moab.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Willow Springs (3)»

Utah – rondom Moab (14)

06 December 2016 | Noord Amerika 2 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 28 December 2016

  • groot gezelschap op de parking aan Wilson Arch
  • Fisher Towers trail
  • Fisher Towers trail
  • gezien in Moab
  • Fisher Towers trail

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking