Reisverhaal «Utah – Wahweap Hoodoos »

Noord Amerika 2 | Verenigde Staten | 0 Reacties 20 Maart 2017 - Laatste Aanpassing 04 Juni 2017

20 maart 2017     

Traject: Kaibab NF, Fredonia – Kanab – Big Water – Wahweap Hoodoos – Page     

Kanab      
Vandaag keren we terug naar Kanab, met het idee om onze kansen nog eens te wagen in de loterij, voor een permit om The Wave te mogen wandelen. We probeerden het al een keertje, toen we hier passeerden op heenweg naar het zuiden. Toen waren de kansen zo goed als nihil, het was Nieuwjaarsvakantie, te druk. Omdat slecht weer en sneeuwstormen waren voorspeld, hielden we het bij die ene poging.

Mooi op tijd komen we aan bij het BLM Visitor Center, de loterij vindt plaats om 9 u. Vanaf 8.30 u, kunnen de nodige documenten worden ingevuld om mee te dingen. Tot onze verwondering zitten er slechts een tiental mensen in het zaaltje, ze krijgen instructies en moeten betalen voor hun permit. Dit klopt niet … Tot we vernemen dat in Utah het zomeruur al in voege is gegaan, Arizona doet niet mee aan ‘daylight saving time’. We zijn dus 15 minuten te laat, in plaats van 45 minuten te vroeg …

Van de ranger aan de receptie horen we dat maart al een hele drukke maand is geweest. Men heeft dagelijks tussen 54 en 301 kandidaten gehad tot nu toe, slechts 10 personen hiervan krijgen een permit voor de volgende dag. Dit is niet zo ’n positief nieuws, toch zullen we deelnemen, al rest ons nog weinig hoop om de mooie wandeling te mogen maken.

Wanneer we de weersvoorspellingen voor de komende dagen bekijken, beloven ook deze niet veel goeds. Morgen zou een zonnige dag worden, doch daarna volgen twee dagen met onweer en regen. Dat is niet het moment om te gaan wandelen.

Dus informeren we ons over alternatieve wandelingen, die we vandaag en morgen kunnen maken. De daaropvolgende dagen met slecht weer, zullen we besteden aan administratie, poetsen, wassen, ... Daarna wagen we nog een kansje, misschien wel twee …

Wahweap Hoodoos
En zo komen we in Big Water bij het Visitor Center terecht, waar we eerst een wandelkaartje en informatie over de Wahweap Hoodoos gaan vragen. Deze horen bij een ander BLM (Bureau of Land Management) gebied, Grand Staircase – Escalante National Monument. De vriendelijke ranger legt uit hoe we moeten rijden. Hij vraagt welk voertuig we hebben en raadt ons aan de laatste parking te nemen, dat maakt de wandeling 1,8 km korter. Daarvoor moeten we een stroompje kruisen en door een dikke laag los woestijnzand, met Manga mag dat geen probleem zijn.

Zo gezegd zo gedaan. Vol goede moed beginnen we aan de wandeling, een dikke laag woestijnzand maakt het zwaar stappen. Er is geen pad, we zoeken onze weg door de brede, grotendeels droge rivierbedding. Regelmatig moeten we het stroompje kruisen.

De omgeving is schitterend. Wahweap Creek maakt brede bochten tussen de hoge rotskliffen. Op meerdere plaatsen ziet de bedding wit van het zout. Aan het einde komen we bij de Hoodoos, een aantal hoge witte rotspieken, op hun top prijkt een donkere steen, het lijkt een hoed. Gewoonweg prachtig!

Op terugweg voelen we de eerste druppels … tot het hard begint te waaien en het zout en zand om onze oren vliegt. We stappen een beetje sneller … een donderslag, harde regendruppels. Gelukkig duurt het onweer niet al te lang. Wanneer we bij Manga aankomen, zijn onze T-shirts bijna droog.

Page
Na de wandeling rijden we opnieuw Arizona binnen, naar het stadje Page vlakbij de staatsgrens. Hier zullen we boodschappen doen, grote supermarkten zullen we een poosje niet tegenkomen. Op heenreis bezochten we reeds dit plaatsje aan het mooie Lake Powell.

Ditmaal doen we hier onze boodschappen, we dineren in het Mexicaanse restaurant El Tapatio. Tijdens het verorberen van de heerlijke gerechten, voelen we de zo typische Latijns-Amerikaanse sfeer. Daar hebben we altijd enorm van genoten, het doet ons verlangen om er opnieuw te gaan reizen.

OVERNACHTINGEN:
PAGE – WALMART PARKING
Coördinaten: 36.903692 – 111.486210
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Winkelparking waar RV’s zeer welkom zijn. Het lijkt wel een camping, vol grote campers. Vorige keer was het rustiger. Toiletten en WIFI in de winkel.
Minpunten: Geluiden van de parking en enkele grote voertuigen met generatoren.

GEREDEN TRAJECT:
Kaibab NF – Fredonia – Staatsgrens Arizona / Utah – Kanab – Big Water – Wahweap Hoodoos – Big Water – Staatsgrens Utah / Arizona – Page, 153 km
Zandweg – FR22 – US89A – East 300 South – US89 – Ethan Allen Drive – Fish Hatchery Road – Nipple Creek Road – Ethan Allen Drive – US89 – Haul Road
Vrij rustige en goede wegen, mooi traject. De 5 km onverharde Ethan Allen Drive / Fish Hatchery Road / Nipple Creek Road liggen zeer goed, tot voor de kruising met de Wahweap Creek. Vanaf daar (800 meter) bestaat het wegdek uit een dikke laag woestijnzand, de droge rivierbedding met een klein stroompje moeten worden gekruist. Voertuigen zonder 4x4 parkeren voor de kruising met de kreek.

EXCURSIES:
WAHWEAP HOODOOS
Schitterende, maar vermoeiende wandeling door een bijna droge rivierbedding. De dikke laag los zand, maakt het stappen zwaar. Op het eindpunt van deze wandeling zijn 3 verschillende groepen hoodoos te zien. De laatste is het mooiste!
Lengte: 13 km (retour), we wandelen hierover 4 uren (incl. fotostops en picknick).
Hoodoos groep 1, coördinaten: 37.157340 – 111.709265
Hoodoos groep 2, coördinaten: 37.160046 – 111.710950
Hoodoos groep 3, coördinaten: 37.162894 – 111.712028
SCORE: 5/5
INKOM: Gratis.
INFORMATIE:
Mooi Visitor Center aan de US89 te Big Water. Hier is een plannetje en wat uitleg over de te volgen weg en wandeltraject verkrijgbaar.
PARKING:
Parking aan Big Water Visitor Center, coördinaten: 37.076836 – 111.664373
Parking voor 2x2 voertuigen, coördinaten: 37.106162 – 111.687371
Parking voor 4x4 voertuigen, coördinaten: 37.111428 – 111.689470

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Page (2)»

Utah – Wahweap Hoodoos (30)

21 Maart 2017 | Noord Amerika 2 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 04 Juni 2017

  • Grand Staircase Escalante NM - Wahweap Hoodoos wan
  • Grand Staircase Escalante NM - Wahweap Hoodoos wan
  • Grand Staircase Escalante NM - Wahweap Hoodoos wan
  • Grand Staircase Escalante NM - Wahweap Hoodoos wan
  • Grand Staircase Escalante NM - Wahweap Hoodoos wan

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking