Reisverhaal «Utah – Zion NP »

Noord Amerika 2 | Verenigde Staten | 0 Reacties 24 Maart 2017 - Laatste Aanpassing 28 Juni 2017

24 maart – 1 april 2017      

Traject: Kanab – Fredonia – Colorado – Hurricane – Zion NP, Zion Canyon – Virgin – Zion NP, Kolob Terrace Road – Zion NP, Kolob Canyon – Cedar City     

Op weg naar Zion NP      
Vanuit Kanab rijden we richting Zion NP. We kiezen voor het traject via Arizona, omdat we anders door een krappe tunnel moeten. De enige informatie die we hierover hebben is dat alle voertuigen vanaf 11 ft. 4 inch hoog, worden begeleid door een pilootwagen. Dit gebeurt apart per rijrichting, de tunnel wordt daarvoor afgesloten. Manga is 11 ft. 3 inch hoog, een twijfelgeval. We hebben hierover niet veel informatie, vragen ons af of reserveren nodig is. Ook zullen er ongetwijfeld wachttijden zijn. Het prijskaartje hiervoor bedraagt 15 USD.

De kost van de omweg die we maken, wordt door de tunnelprijs gecompenseerd. We zullen ons in het Visitor Center van Zion National Park informeren, mochten we op terugweg toch de tunnel willen nemen. Daar komen we te weten, dat onze Manga sowieso te breed is, om zonder pilootwagen door de tunnel te mogen. De tickets voor deze tunnel moeten op voorhand gekocht worden bij de parkingang.

Zion NP
Een van de meest bezochte Nationale Parken in Utah, is Zion NP. Dit is een natuurpark met drie ingangen, aan afzonderlijke delen die niet met elkaar verbonden zijn. Rivieren doorsnijden het gebied, bekend om zijn diepe kloven, tussen torenhoge loodrechte rode rotswanden.

Zion NP, Zion Canyon
Het meest bekende en toeristische deel van het park is Zion Canyon. Door deze kloof loopt de Scenic Drive, te bezoeken met shuttlebussen, omdat parkeermogelijkheden beperkt zijn.

Voor we aan de parkingang komen, staan we in een lange dubbele rij aan te schuiven. Tussen de baanvakken staat een bord: Parking full!

Inderdaad, overal langs de wegkant staan voertuigen geparkeerd, ook op alle parkings die we tegenkwamen. Men wandelt naar de voetgangersingang, vlakbij het Visitor Center en de shuttlebus haltes. Niet goed wetende of de parkings echt vol zullen zijn, beslissen we toch het park in te rijden. We herinneren ons dat in Grand Canyon ook zo ’n bord stond, terwijl er nog alle plaats was om te parkeren.

Maar, vlak voor de loketten, zien we een kleine parking aan de wegkant. Hier zijn alle autoplaatsen ingenomen, doch van de 4 camperplaatsen, zijn er nog 3 vrij. We parkeren onmiddellijk onze Manga en gaan naar het Visitor Center om ons te informeren.

Blijkt dat we toevallig een parking hebben gevonden die gratis is, omdat ze bij het park hoort. De meeste parkeerplaatsen buiten het park zijn betalend … 20 USD!

Zion NP, Zion Canyon: Temple of Shinawava
Vandaag doen we het rustig aan, Herlinde heeft haar rug bezeerd bij een verkeerde beweging en heeft teveel last. We nemen de parkbus en rijden tot op het einde van de Scenic Road, op terugweg zullen we meermaals uitstappen.

Temple of Shinawava is een indrukwekkende plaats, een kom van enorme hoge verticale rotswanden, waardoorheen de Virgin River loopt. Hier stopt de weg. We maken er een gemakkelijke wandeling, langs de Virgin River. Dat deze eerder smalle, pittoreske rivier zo ’n indrukwekkend diepe kloof heeft uitgesleten is ongelooflijk …

Aan het einde van het pad komen we bij The Narrows. Hier is de kloof niet meer breder dan de rivier zelf en vormt een prachtige ‘slot canyon’. Er is verder geen wandelpad, men moet door Virgin River waden. Momenteel is dit echter onmogelijk, omdat het water te hoog staat en te snel stroomt. De ‘wandeling’ is aldus gesloten.

Omdat we dachten op het einde van de River trail een stukje van The Narrows te kunnen zien, maakten we deze wandeling. Doch tot onze teleurstelling versmalt de rivier pas een eindje verderop, zodat we niet echt de kloof kunnen inkijken. Jammer.

Zion NP, Zion Canyon: Weeping Rock
Bij Big Bend stappen we even van de bus om rond te kijken op deze mooie plaats, omringd door hoge rotswanden.

Onze volgende halte, Weeping Rock, is de startplaats van enkele mooie wandelingen, naar uitzichten hoog op de rotswand. Doch dit is niet voor vandaag, we zouden het rustig aan doen … En nemen aldus het kortere Weeping Rock pad omhoog. Dit eindigt in een horizontale rotsspleet, waar water overheen spat. Hier hebben we een mooi uitzicht op Angels Landing, waar één van de meest spectaculaire wandelingen in het park naartoe gaat. Leuk om zien, het lijkt akelig om zo bovenop die enorme hoge rotswand te wandelen … maar dit is voor later.

Zion NP, Zion Canyon: The Grotto
Ook aan The Grotto stappen we even uit de bus, maar de wandelingen die hier starten zijn te ambitieus voor vandaag. Hier start onder andere de wandeling naar Angels Landing …

We hebben nog maar een eerste indruk van het park, maar de dag is voorbij gevlogen. Vooral het wachten kostte ons enorm veel tijd. Eerst aan de parkingang, voor we onze parkeerplaats vonden. Daarna in het Visitor Center, bij de informatiebalie. En ook aan de bushalte bij het Visitor Center, voor we de eerste keer konden opstappen … de rij was enorm, we moesten eindeloos zigzaggen tussen kettingen. Tientallen bussen vertrokken, voor wij aan de beurt kwamen.

Onze eerste indruk van het park is zeker beïnvloed door de massa toeristen. Hier vinden we dit veel meer storend dan bijvoorbeeld in Grand Canyon NP. Misschien omdat men er hier minder op ingesteld is … kleinere bussen, kleinere parkings, smallere wandelpaden, … nergens is het rustig!

Ook hadden we meer verwacht van de natuur. De kloof is echt wel indrukwekkend, de loodrechte torenhoge rotswanden immens, … maar fotogeniek vinden we het niet echt. Hopelijk is deze indruk voorbarig en wordt deze tijdens de volgende dagen herzien.

Zion NP, Kolob Terrace
Een tweede deel van Zion NP is te bezoeken door de Kolop Terrace Road te rijden. Omdat slecht weer is aangekondigd na de middag, beslissen we vandaag deze weg te rijden. Die bevindt zich vlakbij onze slaapplaats, anders moeten we eerst een heel eind rijden en opnieuw aanschuiven bij de parkingang. Daarmee zouden we teveel tijd verliezen.

De Kolob Terrace Road ligt grotendeels in Zion NP, maar is voor een gedeelte omringd door privé terreinen met hier en daar een huis en weilanden. Het is een mooie route die de bergen in gaat, met uitzichten op hoge rotskliffen, boven komen we in een naaldbos. Helemaal kunnen we deze weg niet rijden, want het hoogste deel wordt niet onderhouden tijdens de wintermaanden. Op een bepaald moment staan we voor een hek ‘closed’.

Graag hadden we een wandeling gemaakt, Subway Trail. Deze volgt de Left Fork North Creek door een smalle kloof, tot waar het riviertje in een rotstunnel duikt, de Subway. Doch wanneer we op de parking aankomen, zien we dat een Wildernis Permit vereist is voor deze wandeling. Zo ‘n permit is enkel te verkrijgen bij het Visitor Center … kilometers ver hier vandaan.

Jammer dat deze informatie nergens is terug te vinden in het Zion NP krantje. Noch heeft de ranger ons hierover ingelicht, toen we vroegen naar de mogelijkheden langs deze weg. Ze vermelde enkel dat hij niet volledig open is tijdens de wintermaanden, omdat de sneeuw niet wordt geruimd. Eigenlijk wordt nergens informatie gegeven over de wandelingen hier, die naar ons gevoel de moeite waard zijn, en vooral aangenaam rustig.

Vandaag vinden we een zonnig slaapplaatsje op de oever van het stroompje North Creek. ’s Avonds horen we het klaterende water, dat wordt overstemd door stormwind en regen, ons gisteren reeds aangekondigd in het Visitor Center. Daarbij is voor vannacht ook sneeuw beloofd …

Zion NP, Zion Canyon: Angels Landing
Zowat de meest spectaculaire en ambitieuze wandeling in het park, is Angels Landing. Een vrij steil pad brengt ons al vlug omhoog langs de verticale rotswand, waarna we door een kloof gaan. Na een poosje komen we aan 21 zeer korte haarspeldbochten, die ons snel langs een loodrechte wand tot op het zadel brengen, bij het uitzicht Scout Lookout. We hebben nu zo ‘n 100 meter geklommen.

Hier begint de pret pas echt … er volgt nog zo’n 350 meter hoogte te overbruggen, rots klauteren over een smalle kam, tot op de top van Angels Landing. Gelukkig zijn er overal kettingen voorzien, zodat we ons kunnen vasthouden, wat echt geen overbodige luxe is.

Marc die hoogtevrees heeft, maar deze tijdens onze reizen steeds meer overwint, verrast Herlinde. Hij klimt zonder probleem, voor hem echt een overwinning!

Tijdens deze wandeling is het zeer jammer dat er zoveel volk in het park is. Dit maakt het klauteren soms gevaarlijk, men kan elkaar amper passeren. Toch zijn er steeds mensen die niet willen wachten op moeilijke passages.

Zion NP, Zion Canyon: Zion Human History Museum
Op terugweg uit het park, gaan we nog het Zion Human History Museum binnen. Wat ons vooral interesseert is de parkfilm, deze zijn soms schitterend. Het museum stelt weinig voor, de film … boeit ons evenmin.

Zion NP, Zion Canyon: fietsen in het park
Met de shuttlebus nemen we onze fietsjes mee tot aan Temple of Shinawava, het eindpunt van de busroute. Vanaf hier keren we terug al fietsend. Dit geeft ons de mogelijkheid om overal te stoppen waar mooie uitzichten zijn, wat met de bus niet kan. Bovendien is het de ganse tijd bergaf, met uitzondering van één enkele klim.

We zijn blij dat we dit kunnen doen, op de weg rijden enkel de shuttlebussen, het is dus uiterst rustig. Nu kunnen we pas echt genieten van de grootsheid van het park en zijn natuur. De massa mensen concentreert zich rond de bushaltes en op de wandelpaden. Die plaatsen hebben we al gezien, dus stoppen we er niet opnieuw.

Winterstorm
Een winterstorm is aangekondigd in de namiddag, deze zou enkele dagen duren. Na onze fietstocht zoeken we vlug een geschikt plaatsje uit om te overnachten in de natuur. Al vlug begint het zeer hard te waaien. We worden gewiegd in onze Manga, die we met de neus in de wind hebben geplaatst. Zo hebben we er het minste last van. Het onweert en stortregent … dit gaat zo de ganse tijd door. Het wordt dus een dagje pauze, bij zulk slecht weer is er niets aan om een natuurgebied te bezoeken.

Zion NP, Kolob Canyon
Twee dagen nadien valt de wind stil, opnieuw zien we de zon tussen de wolken door schijnen. De weersvoorspellingen blijken te kloppen. Tijd om het laatste deel van Zion NP te bezoeken, Kolob Canyon.

Dit is het minst uitgestrekte parkdeel, dat bestaat uit een mooie weg die klimt doorheen het park. We rijden naar het einde van de route, stoppen onderweg bij enkele uitzichten. Hier vertrekt een kort wandelpad, Timber Creek Overlook Trail. Het pad ligt er zeer modderig bij na het noodweer van de laatste dagen. Aan het einde ervan klimmen we op een rotsheuvel, om te genieten van een uitzicht rondom. Van hieruit zouden we het Grand Canyon gebied moeten kunnen zien, doch er zijn nog teveel wolken en het uitzicht is niet helder.

Op terugweg stoppen we aan de wandeling langs Tailor Creek, met op het einde een rotsboog. We lunchen op de parking. Ook dit pad ligt zeer modderig en trekt ons niet aan, we beslissen het over te laten.

Bryce NP: herkansing
Onze volgende bestemming is Bryce NP. Dit park hebben we reeds bezocht eind 2016, doch toen begaf ons fototoestel. Het park was zo mooi, met sneeuw op de rode rotspieken, dat we beslisten nog eens terug te keren in de winter. Ook om alsnog foto’s te kunnen nemen …

De weersvoorspellingen blijven in deze regio echter zeer onstabiel, winterstormen afgewisseld met zonnige dagen. Morgen zou mooi moeten worden, daarna volgt opnieuw slecht weer.

Doch er is een andere spelbreker. Wanneer we ons informeren, blijkt de weg doorheen het park nog gesloten na de voorbije sneeuwstorm. Bryce NP ligt op grote hoogte, wij hadden regen aan Zion NP, daar sneeuwde het … en dat was niet weinig.

Om Bryce NP te bereiken van hieruit, moeten we nog een bergketen over. Ook die weg zou wel eens gesloten kunnen zijn na de sneeuwval, hierover vinden we nergens zekerheid.

We rijden naar Cedar City en zullen daar afwachten of de berichten morgen positiever zijn. Hier overnachten we op een zeer rustige Home Depot parking, waar we ook op heenweg sliepen. Doch ’s nachts omstreeks 2 uur worden we gewekt door een auto die met gierende banden rondjes rijdt op de grotendeels verlaten parking. Hij amuseert zich hiermee een hele tijd.

Dit is het nadeel van grote parkings zonder afscheidingen tussen de parkeerlijnen. Deze nodigen uit tot crossen … Angstig kijkt Herlinde toe, terwijl hij rakelings langs Manga en de mobilhomebus naast ons scheert.

OVERNACHTINGEN:
HURRICANE – WALMART PARKING
Coördinaten: 37.170995 – 113.363946
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Ruime winkelparking. Toiletten in de winkel, 24 u open. Geen WIFI.
Minpunten: Geluiden van de parking en de vrij drukke weg vlakbij.

VIRGIN – KAMPEERPLEK 1 AAN ONVERHARDE SHEEP BRIDGE ROAD
Coördinaten: 37.195334 – 113.218422
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 5/5
COMMENTAAR:
Mooie kampeerplek langs een zandweg, midden in een open vlakte, omringd door prachtige rotsformaties. Hier zijn meerdere mooie plekjes, waar ook campers staan. De privacy wordt gerespecteerd, er zijn voldoende mogelijkheden om de plekjes niet te hoeven delen. Geen voorzieningen.
Minpunten: /

VIRGIN – KAMPEERPLEK 2 AAN ONVERHARDE SHEEP BRIDGE ROAD
Coördinaten: 37.186430 – 113.222736
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 5/5
COMMENTAAR:
Mooie kampeerplek langs een zandweg, midden in een open vlakte, omringd door prachtige rotsformaties. Hier zijn meerdere mooie plekjes, waar ook campers staan. De privacy wordt gerespecteerd, er zijn voldoende mogelijkheden om ver uit elkaar te parkeren. Ditmaal vinden we een plaatsje aan een zijweggetje op een groot plateau boven een hoge klif, verderop staan een groepje caravans. We zien diepe opgedroogde sporen in het kleizand hier en daar, een teken dat het hier zeer modderig kan zijn bij regen. Geen voorzieningen.
Minpunten: /

VIRGIN – KAMPEERPLEK AAN KOLOB TERRACE ROAD
Coördinaten: 37.220523 – 113.161349
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 5/5
COMMENTAAR:
Mooie kampeerplek langs het stroompje North Creek, met wat bomen eromheen. Hier zijn meerdere mooie plekjes, vooral voor tentjes. We hebben geluk, want veel geschikte plaatsen voor campers zijn er niet. Er staan twee vaste caravans, die zelfs een toiletje hebben gehuurd (voor het gebruik vragen ze aan de kampeerders een donatie van 1 USD pp.).
Minpunten: Het zandweggetje over het terrein kan zeer modderig zijn bij regen. Vrij druk, het terrein is niet groot genoeg voor de vele kampeerders die er een plaatsje komen zoeken.

CEDAR CITY – HOME DEPOT PARKING
Coördinaten: 37.651623 – 113.086198
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Rustige winkelparking, we sliepen hier reeds eind december op heenweg naar het zuiden. Deze is gelegen naast de vrij drukke Walmart parking. Toiletten en WIFI in de Walmart winkel vlakbij.
Minpunten: ’s Nachts komt een auto een poosje ralley rijden op de vrij open parking, die er vrij verlaten bij ligt.

SANI DUMP:
Zion NP, Zion Canyon – Watchman Campground: Verzorgd dumpstation met drinkbaar water, vooraan op de camping. We zeggen aan de ranger bij de ingang van de camping dat we op zoek zijn naar een dumpstation, we weten dat de camping volzet is. Hij zegt dat we hier mogen dumpen, normaal gezien is het enkel voor klanten, maar hij maakt hiervan geen probleem.
Prijs: Gratis.
Coördinaten: 37.195834 – 112.987813

GEREDEN TRAJECT:
Kanab – staatsgrens Utah / Arizona – Fredonia – Colorado City – staatsgrens Arizona / Utah – Hurricane, 153 km
US89 – US89A – AZ389 – UT59 – West State Street / UT9
Vrij rustige en goede wegen.

Hurricane – Zion NP, Zion Canyon – Virgin 1, 72 km
West State Street / UT9 – UT9 – Sheep Bridge Road
Vrij rustige en goede wegen, dichterbij het park wordt het drukker. De onverharde Sheep Bridge Road ligt zeer goed, het eerste deel is gravel, daarna wordt het rode klei (kan glad zijn bij regen).

Virgin1 – Zion NP, Kolob Terrace – Virgin 2, 54 km
Sheep Bridge Road – UT9 – Picketville Road – Kolob Terrace Road
Zeer rustige en vrij goede wegen.

Virgin 2 – Zion NP, Zion Canyon – Virgin 3, 55 km
Kolob Terrace Road – UT9 – Sheep Bridge Road
Vrij rustige en goede wegen, dichterbij het park wordt het drukker. De onverharde Sheep Bridge Road ligt zeer goed, het eerste deel is gravel, daarna wordt het rode klei (kan glad zijn bij regen).

Virgin 3 – Zion NP, Kolob Canyon – Cedar City, 87 km
Sheep Bridge Road – UT9 – UT17 – I15 – Kolob Canyons Road – I15 – Cross Hollow Road – Providence Center Drive
Vrij rustige en goede wegen. De onverharde Sheep Bridge Road ligt zeer goed, ondanks de regen van de voorbije dagen. De rode kleigrond was glad en modderig, maar is reeds opgedroogd in enkele uren tijd.

EXCURSIES:
ZION NP
Prachtig natuurpark met diepe kloven, heldere rivieren, hoge rotskliffen. Hier zijn mooie wandelingen te maken, sommige spectaculair. Het park bestaat uit 3 delen, waarvan Zion Canyon het meest bekende en toeristische is, ook het meest biedende. Een mooie doorgaande weg, de UT9, gaat verder aan Zion Canyon en verbindt oost met west (zie verplaatsingen).
Zion NP, Zion Canyon: Diepe brede kloof, waardoor de Virgin River loopt. Deze eerder smalle rivier heeft de enorme canyon uitgesleten, die wordt omringd door immense rotswanden, vaak loodrecht. Hun kleur gaat van wit tot dieprood. De rode kleur overheerst door aanwezigheid van ijzer in de rotsen.
Langs de rivier loopt een weg, waarvan het grootste deel bijna gans het jaar is gesloten voor privé voertuigen. Bussen verzorgen er het vervoer. Overal wordt gestopt bij mooie plaatsen, voor uitzichten of aan wandelpaden.
Het is een indrukwekkend mooi natuurgebied, doch enorm druk. Misschien is dat de reden dat we aanvankelijk niet echt worden gecharmeerd door dit Nationale Park.
Zion NP, Kolob Terrace Road: Mooie 38 km lange weg die de bergen ingaat, met uitzichten op de hoge rotsformaties rondom. Aan het einde is een meer, niet te bereiken in de winter, omdat de weg net voorbij Wildcat Canyon Trailhead is gesloten (voor ongeveer 1/3 van de weg). We vinden deze route mooi, doch geen must see. Er zijn enkele wandelingen voorzien, deze die we zouden maken vereist een Wildernis Permit, te kopen in een Visitor Center … informatie die nergens wordt gegeven.
Zion NP, Kolob Canyon: Mooie 8,5 km lange weg die de bergen in gaat, met uitzichten en enkele wandelmogelijkheden.
SCORE: 4/5
INKOM:
30 USD per voertuig incl. passagiers / 15 USD pp. voor voetgangers of fietsers, 7 dagen geldig. Gratis voor wie een jaarpas heeft voor de nationale parken ‘Amerika the beautifull’ (80 USD per jaar).
De inkom voor het parkdeel ‘Kolob Terrace Road’ is gratis. (enkele wandelingen vereisen een permit).
Wilderness Permits zijn nodig voor een aantal wandelingen (vb. The Subway, The Narrows, …) in het park: 15 USD voor 1-2 personen, 7 dagen geldig, te koop in één van de Zion Visitor Centers.
INFORMATIE:
Er zijn 2 informatiekantoren in het park, het Zion Canyon Visitor Center en Kolob Canyons Visitor Center. Bijkomend is er het Human History Museum, waar ook informatie kan gevonden worden, tevens wordt hier een 22 min. durende film gespeeld over het park.
We krijgen een mooie brochure over het park met een overzichtkaart en een krantje met meer uitleg over de campings, de wegen, de wandelingen en shuttlebussen.
Coördinaten Zion Canyon Visitor Center: 37.200152 – 112.987026
Coördinaten Human History Museum: 37.208855 – 112.980148
Coördinaten Kolob Canyons Visitor Center: 37.453657 – 113.225966
Website: www.nps.gov/zion
Tel.: 435-772-3256
WIFI:
Gratis WIFI in het Zion Canyon Visitor Center.
VERPLAATSINGEN IN HET PARK:
Shuttle bussen: In het Zion Canyon gebied rijden gratis bussen. Het Scenic road gedeelte van dit parkdeel is gesloten voor privé voertuigen, behalve tijdens een korte periode in de winter, wanneer de bussen niet rijden.
Men kan fietsen meenemen op een rek vooraan de bus, waarin 3 fietsen passen. Naast de Scenic road (te delen met de parkbussen) is gedeeltelijk een fietspad voorzien, Pa’rus Trail, tussen Zion Canyon Visitor Center en Temple of Sinawava. Fietsen huren is mogelijk net voor de parkingang. Elektrische fietsen mogen niet mee op de shuttlebussen. Onze plooifietsjes passen niet op het fietsrek vooraan de bus, we vouwen ze op, de chauffeur maakt eentje vast met elastieken op het rek, het tweede mogen we in de bus meenemen.
Er zijn twee lijnen, bussen rijden continue, van 7 u (’s zomers 6 u) tot 19 u (21.15u ’s zomers).
Publieke wegen:
De Kolob Terrace Road kan men vrij rijden, er wordt geen inkom gerekend. Doch tijdens de wintermaanden is het laatste deel, iets voorbij Wildcat Canyon Trailhead, gesloten. De sneeuw wordt daar niet geruimd. Voor wandelmogelijkheden langs deze weg, best eerst in een Zion Visitor Center informeren, want Wildernis Permits zijn hier vereist (15 USD voor 1-2 personen), we weten niet of dit geldt voor alle wandelingen in het gebied, zeker voor de Subway Trail.
De doorgaande weg UT9 loopt dwars door het park aan Zion Canyon. Wanneer men deze schitterende route volgt richting Kanab, rijdt men door het gebergte. Hierbij moet men rekening houden met een tunnel, die smal en bochtig is.
Voertuigen met breedte vanaf 2,4 meter (incl. spiegels), of hoogte vanaf 3,40 meter, of lengte vanaf 15,2 meter, kunnen niet vrij doorheen de tunnel rijden, vanwege zijn beperkte afmetingen. Ze worden begeleid door een pilootwagen, op deze momenten wordt de tunnel gesloten, zodat men er apart per rijrichting doorheen kan. Op voorhand moet hiervoor een permit worden aangekocht bij een parkingang. Deze kost 15 USD, hiermee mag men tweemaal doorheen de tunnel rijden, geldig gedurende een periode van 7 dagen.
De Kolob Canyon Road dient men zelf te rijden. Het is een goede bochtige weg door de kloof die opklimt tot een uitzicht.
ACCOMMODATIE:
Er zijn meerdere hotels en campings in en rond het park. Een hotel en meerdere campings zijn aanwezig in het Zion Canyon gebied. Een basis camping is gelegen in het Kolob Terrace gebied (niet bereikbaar in de winter).
Dit is één van de meest bezochte Nationale Parken in de USA, campings en hotels zijn volgeboekt, lange tijd op voorhand. Reserveren is noodzakelijk!
PARKING:
Parkings zijn een beetje overal te vinden (in en rond het park), langs de wegkant, aan de Visitor Centers, in het parkdorp, aan lodges, bij uitzichtpunten en aan het begin van korte wandelingen langs de parkweg. Doch de parkeerplaatsen zijn jammer genoeg veel te beperkt voor de massa toeristen die het park bezoeken.

ZION NP, ZION CANYON – RIVERSIDE WALK
Mooie wandeling over een vlak pad, dat de Virgin River volgt. Eindigt waar de kloof slechts de breedte van de rivier overhoudt. Jammer van de grote drukte.
Hier begint de wandeling The Narrows, waarbij men de ganse tijd door het water moet waden. Tijdens de winter gesloten, wegens te diep en teveel stroming.
SCORE: 4/5
INKOM: Inbegrepen in de inkom van Zion NP.
PARKING:
Aan de parkingang, we nemen de Shuttlebus, stop n° 9, Temple of Sinawava.

ZION NP, ZION CANYON – WEEPING ROCK
Kort pad dat steil opklimt naar een overhangende rots, waar druppels water overheen vallen. Mooi uitzicht.
SCORE: 3/5
INKOM: Inbegrepen in de inkom van Zion NP.
PARKING:
Aan de parkingang, we nemen de Shuttlebus, stop n° 7, Weeping Rock.

ZION NP, ZION CANYON – ANGELS LANDING
Prachtige wandeling naar de top van een hoge rotskam.
Eerst volgt men het pad ‘West Rim Trail’, dat klimt de ganse tijd, soms vrij steil. Op het einde komt men aan 21 korte en zeer steile haarspeldbochten, tussen muurtjes. Het is grotendeels geasfalteerd, tot men aan het punt komt waar de kam begint, Scouts Lookout (+/- 100 meter hoog).
Hier begint de ‘echte’ klim. Het wordt klauteren over de rotsen van de smalle kam tot op de top, 1765 m. Dit stuk is voorzien van kettingen, geen overbodige luxe.
Lengte wandeling: 8,7 km (retour), Hoogteverschil: 453 meter.
SCORE: 5/5
INKOM: Inbegrepen in de inkom van Zion NP.
PARKING:
Aan de parkingang, we nemen de Shuttlebus, stop n° 6, The Grotto.

ZION NP, ZION CANYON – ZION HUMAN HISTORY MUSEUM
Parkmuseum, we vinden er niet zoveel aan, het is meer een souvenirwinkel. De parkfilm die men er toont (elke 30 min., op het uur en het half uur) vinden we niet echt mooi, zowel van de inhoud als de beelden hadden we veel meer verwacht.
SCORE: 3/5
INKOM: Inbegrepen in de inkom van Zion NP.
PARKING:
Aan de parkingang, we nemen de Shuttlebus, stop n° 2, Museum.

ZION NP, ZION CANYON – FIETSTOCHT DOOR HET PARK
De laatste dag maken we een fietstocht, een combinatie van de Scenic road busroute en de Pa’rus trail. Pas dan voelen we de grootsheid van het park en genieten er optimaal van. Tussen de busstops is het uiterst rustig, hier komt de grote massa toeristen niet.
Fietsen kunnen meegenomen worden op de shuttlebussen. We rijden met de bus tot de eindhalte, van waar we met de fiets terugkeren. Op deze manier hebben we bijna de ganse tijd bergaf, op één stukje klimmen na.
SCORE: 5/5
INKOM: Inbegrepen in de inkom van Zion NP.
PARKING:
Aan de parkingang, we nemen de Shuttlebus, stop n° 9, Temple of Sinawava.

ZION NP, KOLOB CANYON – TIMBER CREEK OVERLOOK TRAIL
Korte wandeling aan het einde van de weg, 1,6 km (retour). Zandpaadje klimt naar een uitzicht op een rotsheuvel. We komen hier na een regendag, het pad ligt zeer modderig en glad.
SCORE: 4/5
INKOM: Inbegrepen in de inkom van Zion NP.
PARKING:
Aan het einde van de weg, bij het begin van de wandeling.

ZION NP, KOLOB CANYON – TAILOR CREEK TRAIL
Wandeling naar een dubbele rotsboog, pad daalt in een kloof en volgt de ganse tijd een kreek, 8 km (retour). Onderweg passeert men bij oude houten huisjes. We komen hier na een regendag, het pad ligt zeer modderig en glad. Dit trekt ons niet aan, we maken de wandeling niet. Aangeraden in het Visitor Center.
SCORE: ?/5
INKOM: Inbegrepen in de inkom van Zion NP.
PARKING:
Aan het begin van de wandeling.
Coördinaten: 37.461899 – 113.199764

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Kanab (2)»

Utah – Zion NP (21)

24 Maart 2017 | Noord Amerika 2 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 04 Juni 2017

  • Zion NP, Kolob Terrace Road
  • Zion NP, Zion Canyon - fietstocht
  • Zion NP, Zion Canyon - fietstocht
  • Zion NP, Zion Canyon - fietstocht
  • Zion NP, Zion Canyon - fietstocht

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking