Reisverhaal «Washington State doorkruisen»

Noord Amerika 1 | Verenigde Staten | 0 Reacties 05 November 2015 - Laatste Aanpassing 15 December 2015

Traject: 5 – 7 november 2015     

Grensovergang Canada-US – Bellingham – Seattle – Chehalis – Claquato – Woodland –Richfield National Wildlife Refuge – Vancouver     

Eenmaal de US grens gepasseerd, komen we door een landelijke omgeving. Weerom valt ons op hoe anders een streek is aan de overkant van de grenslijn. Hier is het eveneens wat rustiger om rijden. We stoppen in het grensplaatsje Bellingham,om er te overnachten.

De volgende dag wordt er eentje op de autosnelweg, in zuidelijke richting. We zijn de grijze en regendagen beu, gaan op zoek naar zonnige oorden. Rond Seattle is het een drukte van jewelste, baanvakken komen bij en verdwijnen, zowel links als rechts. We tellen op bepaalde momenten 6 baanvakken per rijrichting. Midden op de dag is het enorm druk en gaat het verkeer zeer traag vooruit, maar echt stilstaan in file moeten we gelukkig niet. In Chehalis vinden we opnieuw een slaapplaats op de parking van een Walmart supermarkt.

Na een droge bewolkte dag, dachten we stilaan de regen achter ons te laten, maar niets is minder waar. We voelen ons achtervolgd door storm en regen. Toch wordt het tijd eens te stoppen onderweg, Clauquato bezoeken we dan maar in de regen. Het is een historisch houthakkers stadje, waar nog enkele oude gebouwtjes te bewonderen zijn. Een mooie groene omgeving, met de gele herfstbladeren nog aan de bomen. Het wit geschilderde houten kerkje, anno 1852, is het oudste gebouw van de staat Washington. In Woodland geven we het op voor vandaag, het is echt onaangenaam rijden door het bar slechte weer.

Een toerismekantoor langs de snelweg, voorziet ons van interessante documentatie over de provincies Washington en Oregon. Op de nabij gelegen vulkanische berg Mount St. Helens ligt al sneeuw, de webcam ter plaatse toont ons op het computerscherm enkel wolken. Vandaag dus niet interessant om te bezoeken. Het is momenteel stormseizoen in de tropen, een aantal uitlopers ervan landen hier aan de westkust van de US. Niet het ideale seizoen om te reizen.

We maken dan maar een mooie wandeling in het Richfield natuurgebied. Een paradijs voor de vogelliefhebber, met zijn ontelbare soorten, waaronder de Canadese gans, blauwe gans, witkop zeearend, toendra zwaan, ijsvogel, uil, Canadese kraanvogel, … maar er zijn ook otters, wasbeertje, vossen, schildpadden, slangen, … te spotten. In het juiste seizoen.
De bossen zijn prachtig, de bomen bekleed met mos door het vochtige klimaat. Op de meertjes zwemmen vele witte watervogels. Voor we er dichterbij komen, begint het te regenen … te stortregenen. Dan maar terugkeren, helaas.

OVERNACHTINGEN:
BELLINGHAM - WALMART
Coördinaten: 48.801455 – 122.484941
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Ruime Walmart parking, campers staan aan het einde, dichtbij de weg. Toiletten tijdens de openingsuren van de winkel. WIFI in de winkel (Mc Donalds).
Minpunten: Geluiden van de doorgaande weg.

CHEHALIS - WALMART
Coördinaten: 46.678918 – 122.976631
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Grote parking aan een recente winkel, met een zeer groot assortiment. Toiletten in de winkel.
Minpunten: Geen WIFI, zeer lawaaierig door de snelweg vlakbij.

WOODLAND - WALMART
Coördinaten: 45.927375 – 122.761804
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Ruime parking, waar borden hangen ‘no overnight parking’. We vragen in de winkel of we kunnen overnachten, Walmarkt moedigt het aan, doch de locale overheid verbiedt het. En het is hun parking. Doch, men controleert dit niet, de winkel sluit enkel tussen 1 – 5 u ’s nachts. We overnachten hier niet alleen. Toiletten in de winkel, tijdens de openingsuren.
Minpunten: Lawaaierige generatoren van vrachtwagens en campers. Goederentreinen passeren vlakbij, het zijn er veel. Geen WIFI.

GEREDEN TRAJECT:
Grensovergang Canada-US – Bellingham, 23 km.
Guide Meridian Road
Minder drukke route, door een landelijke omgeving.

Bellingham – Seattle – Chehalis, 290 km.
Interstate highway I 5
Zeer drukke snelweg, vooral rond Seattle.

Chehalis – Claquato – Woodland, 105 km.
Interstate highway I 5
Zeer drukke snelweg, weinig te zien rondom.

Woodland – Richfield National Wildlife Refuge – Vancouver, 61 km.
Interstate highway I 5
Zeer drukke snelweg, groene vlakke omgeving, weinig te zien rondom. Aan Vancouver wordt het druk, stadsverkeer met vele op- en afritten.

EXCURSIES:
CLAQUATO
Historische plaats, doch er is weinig bijzonders te zien. Groene omgeving, met enkele oude, geschilderde houten huizen en een kerkje.
SCORE: 2/5
INKOM: N.v.t.
PARKING:
Langs de straatkant.
Kerkje is gelegen aan de Water street.
Coördinaten: 46.643192 – 123.021921
LOCATIE:
4 km ten westen van de I5 autosnelweg, ter hoogte van Chehalis.

RICHFIELD NATIONAL WILDLIFE REFUGE
Mooie natuurgebied, met wandelpaden en een autoloop. Prachtige bossen en meren, veel vogels. We wandelen de Oaks to Wetlands trail, die vertrekt aan het visitor center.
SCORE: 4/5
INKOM: 3 USD of federale jaarpas (we vermoeden dat het om de nationale parkenpas gaat).
Te betalen per voertuig, met max. 4 personen.
Visitor Center gesloten op zaterdag en zondag.
Eén van de wandelpaden, de Kiwa trail, is enkel toegankelijk van 1 mei tot 30 september.
PARKING:
Aan het visitor center.
Coördinaten: 45.829196 – 122.747763
LOCATIE:
4 km ten westen van de I5.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Bellingham»

Washington State doorkruisen (5)

05 November 2015 | Noord Amerika 1 | Verenigde Staten | Laatste Aanpassing 10 Januari 2016

  • nummerplaat Washington State
  • Richfield National Wildlife Refuge
  • Richfield National Wildlife Refuge
  • Claquato - oud houthakkersdorpje
  • kerkje van Claquato - oud houthakkersdorpje

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking