Reisverhaal «Hanoi (2)»

Azië - deel 2 | Vietnam | 0 Reacties 25 November 2011 - Laatste Aanpassing 01 Januari 2012

Na onze boottocht in Halong Bay worden we opnieuw geconfronteerd met de enorme drukte van Hanoi, we komen aan tijdens de avondspits wat het nog erger maakt. Het is vrijdagavond en lijkt zo mogelijk nog veel drukker dan onze eerste avond hier op woensdag ... niet uit te houden. We eten vlug iets kleins en zijn blij onze kamer te kunnen opzoeken.
 
De volgende dag maken we een wandeling in de koloniale buurt van de stad. Hier is het al wat rustiger, alhoewel we het eerder ‘normaal’ zouden noemen.
 
Bij ons bezoek aan de tempel Van Mieu, de tempel van de literatuur, worden we omringd door groepjes jonge meisjes, uitgedost in kleurrijke en elegante traditionele kledij. Ze vragen ons of we wat foto’s van hen willen nemen, daarna willen ze samen met ons op de foto. Het blijken pas afgestudeerde universiteitsstudentes die dit komen vieren. Verderop zien we de jongens op hen wachten, die allemaal een wit hemd onder een zwart pak dragen. Dit maakte het tempelbezoek voor ons speciaal.
 
We zijn te laat om het mausoleum van Ho Chi Minh te bezoeken (enkel ’s ochtends open tot 11 uur), maar bewonderen het zwaar bewaakte strakke gebouw. De pagode op 1 pilaar aan de achterkant, stelt niet veel voor.
 
Ernaast bevindt zich het park met het paleis en de vroegere woning van Ho Chi Minh. Het is druk in het park, waar zich langs de rand van een meertje het gebouw bevindt waarin de voormalige heerser werkte. Het is indrukwekkend om zien hoe hij tijdens de Vietnam oorlog in een zeer bescheiden maar luchtige donkergekleurde palenwoning woonde, uit angst voor bombardementen van de grotere gebouwen. Dit terwijl wat verderop in het park een prachtig paleis ter beschikking was.
 
Op terugweg naar ons hotel wandelen we doorheen de mooie oude Citadel, een rustige omgeving met veel groen. Ook hier komen we opnieuw de universiteitsstudenten tegen.
 
De brede voetpaden in deze buurt worden nuttig gebruikt … voor het spelen van badminton. We kunnen het niet laten eventjes te blijven kijken.
 

Ernaartoe:
het transport naar ons hotel vanuit Halong city maakt deel uit van de tour naar Halong Bay

Overnachting:
Vega hotel: 20 USD voor een nette kleine 2 persoonskamer zonder raam, met sanitair (warm water), inclusief westers ontbijt, TV, airco, koelkast, waterkoker, lift, gratis WIFI in de kamer, gratis internet aan de receptie, zeer vriendelijk en behulpzaam, bieden hun eigen tours aan naar Halong Bay en Sapa, tel. (84-4) 39 23 33 66, 75 Hang Dieu street, sales@vegahotel.vn, www.vegahotel.vn, beoordeling: 3/5   

Excursies:
tempel Van Mieu: 5.000 VND pp
 
presidential palace van Ho Chi Minh: 25.000 VND pp
 

Citadel: gratis 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Hanoi (2)»

Hanoi (2) (5)

25 November 2011 | Azië - deel 2 | Vietnam | Laatste Aanpassing 01 Januari 2012

  • het paleis van Ho Chi Minh
  • discrete paalwoning van Ho Chi Minh
  • mausoleum Ho Chi Minh
  • trein rijdt tussen de huizen door in de stad
  • badmintonnen op het voetpad in de stad

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking