Reisverhaal «Nha Trang»

Azië - deel 2 | Vietnam | 0 Reacties 15 November 2011 - Laatste Aanpassing 30 December 2011

Nha Trang, bijgenaamd de ‘strandhoofdstad van Vietnam’, is een kuststadje met 520.000 inwoners. Deze dichtbebouwde stad wordt omringd door een groene bergomgeving en het turkoois water van de Zuid Chinese zee, met daarin vele kleine eilandjes. Het is één van de betere plaatsen in Vietnam om te snorkelen en te duiken.
 
Omdat de afstand tot onze volgende locatie te lang is, lassen we een stop in en bezoeken Nha Trang. Dit is een levendig stadje dat helemaal niet als strandlocatie aanvoelt … zolang we niet over de strandboulevard wandelen. Tussen de vele toeristen van overal ter wereld, zijn weerom de Russen goed vertegenwoordigd.  Aan de rand van enkele rotseilandjes voor de kust bevinden zich de kleine houten paalwoningen van vissers, het is een toeristische attractie deze met een bootje te gaan bezoeken.
 
Po Nagar is een hindoeïstisch tempelcomplex, gebouwd op een kleine heuvel. Het dateert uit de periode dat de Cham bevolking in centraal Vietnam heerste. Deze gemengd Hindoeïstisch – Boeddhistische bevolking, afkomstig uit Indonesië, kwam zich hier vestigen in het jaar 200 en bleef de streek overheersen tot de 10de eeuw.
We bezoeken de mooie site met zijn 4 overgebleven torens, voorheen waren het er 7. De sporen van vernieling tijdens de Vietnamese oorlog zijn nog duidelijk zichtbaar, al is de restauratie mooi uitgevoerd.
 
Tijdens onze wandeling terug naar het centrum, passeren we langs de goed bewaarde oude kathedraal van Nha Trang. Hier ontmoeten we een Vietnamees die na de oorlog, waarin hij werkte als piloot voor het Amerikaanse leger, uitweek naar Amerika. Hij durfde pas na meer dan 10 jaren terug te keren naar zijn geboortestad.
 

Ernaartoe:
bus Dalat – Nha Trang: 126.000 VND pp, 3 ½ uren onderweg, verplaatsingen per minibus van hotel Dalat naar busterminal, alsook van busterminal Nha Trang naar keuzehotel, zijn inbegrepen

Overnachtingen:
Diva hotel, 300.000 VND per nacht voor een ruime 2 persoonskamer met sanitair (warm water), nieuw hotel, groot terras, in een zeer rustige zijstraat gelegen, TV, koelkast, airco, WIFI, vriendelijk en behulpzaam, tel. (058) 352 31 15, 24/12A Hong Vuang, divahotel@vnn.vn, beoordeling: 5/5.

Excursies:
Po Nagar Cham torens:  16.000 VND pp
ernaartoe: taxi centrum – Po Nagar Cham torens, 50.000 VND, 15 min. onderweg
Kathedraal van Nha Trang, gratis 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Nha Trang»

Nha Trang (3)

15 November 2011 | Azië - deel 2 | Vietnam | Laatste Aanpassing 30 December 2011

  • Po Nagar Cham torens
  • vissersbootjesaan de riviermonding
  • kathedraal van Nha Trang

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking