Reisverhaal «Grensovergang Japan - Zuid-Korea»

Azië - deel 3 | Zuid Korea | 0 Reacties 05 Juli 2014 - Laatste Aanpassing 09 Oktober 2014

We reizen vanuit Osaka in Japan naar Busan in Zuid Korea.

Peach is een moderne Japanse luchtvaartmaatschappij. Het inchecken moet men zelf doen, door de barcode van het ticket en de paspoorten (enkel voor internationale vluchten) in te scannen. Er wordt een instapkaart geprint. Hiermee kan men de bagage inchecken.

Klein probleempje. Het paspoort van Herlinde wordt niet aanvaard. Haar familienaam is correct gespeld bij de boeking via het internet, zoals steeds moest deze zonder spaties worden ingevuld. Doch, de scancomputer kan een familienaam in 3 delen niet verwerken (twee delen zou geen probleem zijn). Men kent zulke namen in meerdere delen niet in Japan, het programma is er niet op voorzien. Daarom moeten we toch aan een loket gaan inchecken. Een klein oponthoud. Maar het voordeel is dat we nu wel plaatsen aan een raam krijgen, zonder hiervoor bij te betalen J.

Verder verloopt alles zeer vlot, het is een korte en comfortabele vlucht. De temperaturen op beide locaties zijn vergelijkbaar, dus een grote aanpassing vraagt dit niet. Er is geen tijdsverschil tussen beide landen.

Zoals bij elke grensovergang, merken we onmiddellijk na aankomst de zo verschillende sfeer van dit nieuwe land ... En het voelt opnieuw zeer goed.

ERNAARTOE
Airport limousine bus Osaka Fuse station – Kansai Airport, 1.600 JPY pp., 1 u onderweg
Vlucht Kansai Airport, Osaka, Japan – Gimhae International Airport, Busan, Zuid Korea, 8.650 JPY pp., 1 ¼ u onderweg, met Peach, zeer vriendelijk personeel, nieuw vliegtuig, veel beenruimte (we zitten aan de nooduitgang).
Airport bus Busan, Gimhae International Airport – Lotte Hotel, 6.000 KRW pp., 30 min., bus met bestemming Busan station, vertrekt aan het bordje met n° 2, eerste halte.
Metro Busan Lotte Hotel – Munhyeon n° 216, 1.300 KRW pp., 10 min.

GRENSFORMALITEITEN
Bij aankomst op de luchthaven Gimhae International Airport, te Busan, verloopt alles zeer vlot. Er zijn geen lange wachtrijen.

Een aangiftedocumentje wordt aangenomen door iemand van de douane. Wie niets aan te geven heeft, mag zonder probleem verder, men bekijkt het briefje niet eens.

Bij de migratiedienst geven we het tweede ingevulde documentje af. Er wordt een foto genomen, de wijsvingers worden gescand. Zonder verdere vragen, krijgen we een stempel voor 30 dagen in onze paspoorten.

VISUM
Een visum voor Zuid Korea hoeft men niet op voorhand aan te vragen. Bij aankomst in het land, krijgt men een stempel in het paspoort, goed voor 3 maanden verblijf.

VALUTA
1.000 KRW (South Korean Won) = 0,728830 EUR (dd. 05/07/2014)

1 EUR = 1.372,06 KRW (dd. 05/07/2014)

Men kan met de Maestro card en kredietkaarten geldopnames doen uit de automaten waarop vermeld staat ‘GLOBAL’.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Busan»

Busan (101)

05 Juli 2014 | Azië - deel 3 | Zuid Korea | Laatste Aanpassing 10 Oktober 2014

  • Gyeongju regio - Bulguksa tempel
  • Busan, Gamcheon Dong cultuurdorp
  • Busan, Gamcheon Dong cultuurdorp
  • Busan, Gamcheon Dong cultuurdorp
  • Busan, Lotte Department store, daktuin

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking