Reisverhaal «Een warme wind»

Chili | 3 Reacties 23 Februari 2010 - Laatste Aanpassing 16 Juni 2010

In 48 uur laten we met drie bussen Buenos Aires steeds verder en melancholischer achter ons. We rijden 2500 kilometer terug in de tijd, naar een winterse zomer in Punta Arenas. Bij aankomst in de meest zuidelijk Chileense stad blijven we nog even hangen in de ontkenningsfase: we weigeren te geloven dat het hier twintig graden kouder is. In onze short en op teenslippers trekken we ons niks aan van de vele verbaasde blikken van de in North Face en Gore Tex verpakte toeristen en we slaan sinds lang nog eens ons tentje op in de tuin van Hostal Independencia. Tot de koude nacht ons totnogtoe zwoele dromen onmogelijk maakt. Voor ons al maanden ongekende wintertemperaturen jagen ons onder dikke dekens en doen ons de charme van een hete douche of een verwarmde kamer herontdekken. En de warme Chilenen maken samen met de felle zon de koude best draaglijk.

Punta Arenas, ooit een florerende haven langs de mythische Straat van Magellaan is de plek waar voor sommigen de trip vanuit Santiago na drie maanden of zelfs vanuit Alaska na twintig maanden eindigt. Met bewondering luisteren we naar hun inspirerende avonturen. Even tot de verbeelding sprekende verhalen blijkt de wind in de straten van Punta Arenas ons te vertellen. Een heerlijke wind die ons mag meevoeren naar het Noorden.

"Om ze hier misschien nog te kunnen verkopen", verklaart de Nieuw-Zeelander die, voor hij straks naar huis vliegt, zijn fietsen aan het opblinken is. "Hoeveel zou hij vragen? Alles overkopen? En zo naar boven fietsen?", dromen we samen weg. We zien onszelf al op de Carretera Austral en de Ruta 40 dartel ronddraaien. Maar we hebben de centen niet en ontwaken uit onze droom als we op gehuurde mountainbikes van in Punta Arenas naar het enkele honderden meters hoger gelegen Parque Nacional de Magellanes fietsen. Met de wind bruusk op kop en op een hobbelige gravelroad bergen we bij elke beklimming onze Chileense en Argentijnse fietsplannen verder op. In het park zelf worden we op een mooi steppelandschap en mijnrestanten getrakteerd en tijdens het afdalen ervaren we de zaligheid van rugwind. Terug in de hostal dromen we dan maar opnieuw weg bij de reisverhalen van twee gepensioneerde Zwitsers die al drie jaar de wereld aan het rondfietsen zijn. Dromen van reizen zoals deze reis ooit een droom was. En is.

 

 

 

 

Fotoalbums van Chili

General (19)

10 April 2010 | Chili | Laatste Aanpassing 03 December 2010

  • San Martín de los Andes
  • Torres del Paine
  • No limit
  • Río Peulo

 

Plaats een Reactie

Heidi

Prachtige foto's en prachtige verhalen!!

Geniet er nog van!!

Groetjes,

Heidi

Geplaatst op 04 Maart 2010
Caroline

Ik ben zoooooooooooooooooooooooooo jaloers!!!

Geplaatst op 01 Maart 2010
Tim Van Schoors

Zalig wegdromen bij jullie verslagen. Deze doet mij terugdenken aan de fietstocht in de Languedoc die ik een paar jaar geleden ondernam met Stijn. Pas terug en nu al de Travellers' Blues. I Envy you guys!

Groeten uit Ronse

Tim

Geplaatst op 24 Februari 2010

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking