Reisverhaal «UFO's in Chili»

Chili | 2 Reacties 02 April 2010 - Laatste Aanpassing 16 Juni 2010

De duim doen levert niet alleen leuke ontmoetingen op. In een beestenbak snuiven we de buitenlucht op en genieten we des te meer van de omgeving of we belanden op plaatsen waar we anders nooit zouden komen. En als we in een file terecht komen ervaren we nog een voordeel van het liften. De hevige rook even verderop wordt niet door een accident maar door de brandende banden van de betogers veroorzaakt. De werklozen hebben een brug afgesloten om hun eis voor een uitkering kracht bij te zetten. "Ze zouden beter werken voor hun geld in plaats van ons hier te laten wachten", vinden de boeren die ons opgepikt hebben. Maar Argentinië is een democratie en ze respecteren de blokkade. "Als we dit bij ons ook hebben?", zijn de flikken geïnteresseerd als ik bij hen informeer hoe lang de bezetting nog zal duren. "Definitivo" en we halen de bagage uit de camion en wandelen de file en de betogers voorbij. Over de brug kunnen we verder mee met een dame die ongeduldig rechtsomkeer gemaakt heeft. En zo brengt de ene na de andere lift ons verder naar het Noorden.

We nemen definitief afscheid van Chili met een vader en zijn twee zonen die op weg zijn naar familie in Argentinië. Eerst twijfelen ze even maar uiteindelijk kunnen we toch mee de Cordillera en de grens over. Wat voor het gezin sowieso al een groot avontuur was (voor de twee jongens zijn het hun eerste stappen in Argentinië) wordt nu nog spannender. Na elke bocht bevredigen ze hun verwondering met de camera. "Hebben wij geen fototoestel misschien?", vraagt Romero, de jongste van de twee, zich af. Die hebben wij zeker maar we zijn hier al zo vaak zo veel verwonderd. Was het niet door de vele Argentijnse lagos, het was door de Chileense vulkanen.
En ook de vele ontmoetingen tijdens het liften waren een foto waard. Argentijnen en zeker Chilenen zijn babbelaars. Als je bij hen in de auto belandt begint de ondervraging. Van waar we komen, waar we nog naartoe gaan, of we getrouwd zijn (ja, ondertussen al negen maanden gelukkig) en als we kinderen hebben (nee, gelukkig nog niet) zijn klassiekers. In een tweede ronde komen ze graag te weten wat alles in Europa kost. Of reizen er voor hen betaalbaar zou zijn? En waarom zouden ze überhaupt tot bij ons moeten komen? Zij hebben de natuur, maar wij schitterende steden "en meer dan driehonderd soorten cervezas", voegt Valery er in behaard Spaans er altijd aan toe. Daarmee scoort ze bij de mannelijke chauffeurs. Dat doen we ook als we over het voetbal beginnen. Als we hen moeten geloven hebben de Chilenen een goede ploeg, de Argentijnen alleen goede spelers. In Chileense wagens gaat het ook vaak over de terremoto en hoe Piñera, hun kersverse president, de puin zal moeten ruimen. En wie is onze president? Ief who? En juist ja, Europa, daar hebben ze nog koningen en koninginnen, lachen ze vaak met ons.
Ik lach met Ricardo als hij in de wagen vraagt of wij in België al UFO's gezien hebben. "Moet je niet geloven jongen, die waarnemingen waren allemaal flauwekul", zeg ik overtuigd. Flauwekul? Niet als het aan Ricardo ligt want hij is al twee maal met ruimteschepen geconfronteerd geweest. "Si!?", fake ik mijn verwondering. Ik leun op de achterbank achterover en bijt mijn tong stuk om niet te moeten schaterlachen.

 

 

 

 

Fotoalbums van Chili

General (19)

10 April 2010 | Chili | Laatste Aanpassing 03 December 2010

  • Glaciar Perito Moreno
  • la Carretera Austral
  • Volcán Lonquimay
  • Torres del Paine

 

Plaats een Reactie

Arne

Mooi verhaal!

Tot snel lieve vrienden.

x

Geplaatst op 25 April 2010
jeroen M

Valerie en Christophe

zwaai es vanavond, ik neem straks men UFO en zal waarschijnlijk over Chile vliegen ! :)

Vergeet geen fotos te nemen é ! we wachten erop !

groeten

 

Geplaatst op 08 April 2010

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking