Reisverhaal «Kunst»

Peru | 1 Reacties 22 Mei 2010 - Laatste Aanpassing 22 Mei 2010

In Arequipa zoeken we vruchteloos naar de vele indrukken die we stilaan gewoon waren. We zijn de Altiplano uitgereden en hebben de kleuren van de campesino's achter ons gelaten. Wat overblijft is een stad vol majestueuze kerken, kathedralen en kloosters. De Spanjaarden hebben hier Andalucia gekopieerd. De Calles Cordoba, Sevilla en andere straten zijn niet alleen wit van de huizen, maar ook door de mestiezen dier er rondlopen. Arequipa was geen kopie van Andalucia, dit was Sapnje, met alleen maar katholieke Europese immigranten. Waardoor de kosmopolitische stad me ook nu nog het gevoel bezorgt dat ik al in Europa ben.

In Nazca betaal ik 55 dollar om een half uur steeds misselijker te worden en het cessnavliegtuigje net niet onder te kotsen. Maar ook om de Nazca Lines vanuit de lucht te kunnen aanschouwen. Iets waar ze tijdens het maken van de lijnen, zo'n drieduizend jaar geleden, zelfs niet toe in staat waren. Dat gegeven maakt de fijntjes afgewerkte tekeningen in de steenwoestijn nog indrukwekkender. Iedereen heeft een eigen theorie om de onverklaarbare lijnen te verklaren. Dat de rechte lijnen diepe waterlopen aangeven en samen met de grote driehoeken iets met de zonnewende te maken hebben is zo goed als zeker. Maar waarom er een aap, condor of boom op de grond getekend is blijft tot op vandaag een raadsel. Ik hoef me bij geen enekele verklaring aan te sluiten om moeiteloos gefascineerd te zijn door deze magnifieke oeroude creatie van de nazcabeschaving.

Waar we in Nazca betalen om luchtziek te worden, wordt er rond de Islas Ballestas op onze kop gekakt. Door de massa vogels die op hun eilanden de koning te rijk zijn. De ruwe rotsformaties zijn abstracte beeldhouwwerken waar zeeleeuwen, de Humboldt pinguin en de Peruviaanse pelikaan het voor het zeggen hebben. Boven deze exclusieve wereld voor waterratten lijkt er onder de verschillende soorten zeevogels een olympisch kampioenschap synchroon vliegen aan de gang. De Ballestas eilanden zijn een ongerept stukje natuur die naar kak, maar bovenal naar kunst ruikt.

 

 

 

 

Fotoalbums van Peru

General (9)

22 Mei 2010 | Peru | Laatste Aanpassing 03 December 2010

  • Arequipa
  • Machu Picchu
  • Arequipa
  • Surfin' zutje

 

Plaats een Reactie

Tante Gil

Eerst een gelukkige verjaardag voor valery. We kijken altijd nieuwsgierig uit naar julie verhalen.niet te doen wat je daar allemaal meemaakt. weer voer voor een dik boek.dikke knuffel Tante Gil en Nonkel Willy

Geplaatst op 23 Mei 2010

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking