Reisverhaal «HOI AN : "My Tailor is rich"»

Vietnam | 0 Reacties 01 Augustus 2008 - Laatste Aanpassing 01 Augustus 2008

Hier zijn we weer vanuit het pitoreske,warrige Hoi An. Unesco erfgoed ( de oude stad) en shoppingpardijs. Ooit een bloeiende havenstad in de 15 tot 17 eeuw vandaar de aanwezigheid van vele verschillende cultuurinvloeden : chinees, Jappans, Portugees< Door de verzanding een slaperig stadje aan de rivier geworden en wonder boven wonder gespaard gebleven van de Amerikaanse bombardememten. Hoewel Danang (Grote Amerikaanse luchtmachtbasis tijdens de Vietnam oorlog) hier slechts op 30 km vandaan ligt.

Vietnam kruipt langzaam onder mijn huid. De eerste dagen van de reis vroeg ik me steeds af waarom iedereen zie dat Vietnam 1 van de mooiste landen was. Nu begin ik het langzaam te begrijpen> Elk deel van dit land straalt een compleet andere sfeer. Het Noorden met Hanoi : koloniaal en afstandelijk. De invloed van het communisme is daar duidelijk merkbaar.  Hue met zijn brede lanen en grote parken omringt door prachtige groene heuvels straalt nog steeds die keizerlijke ingetogen sfeer uit. De mensen zijn hier ook heel erg vriendelijk en behulpzaam en toch zeer ingetogen. Hoi An daar integen is warm, chinees warrig en bedrijvig. Het gonst hier van de activiteit. De bevolking is hier uitermate charmant en vriendelijk. Dat maakt vietnam zo  mooi, die verscheidenheid.

Gisteren hebben we de oude stad bezocht met zijn stadige handelshuizen : prachtige ebbehouten huizen vol antieke meubels ingelegd met parelmoer. Een lust voor het oog. De mooiste huizen worden door de families opengesteld voor bezoek. Bedrijvig als ze zijn hebben ze er allerlei lokale handarbeiders tewerk gesteld en verkopen ze ; geborduurde tafellakens, lampionnetjes en meer van dat fraais.

Daarna sloegen bij het vrouwelijk gezelschap de stoppen door 'SHOPPEN'.  Wij (de 5 madammen en Jorien) hadden stiekem het pad al voorbereid. Direct bij aankomst hadden we de kids inhet zwembad gedumpd onder het wakende oog van de papa's en wij weg richting Yali, de oudste en meest gerenomeerde kledingzaak (Kleding op maat) van de stad. Een orgastische ervaring!!! Ieder van ons kreeg een pesoonlijke assistente toegewezen die ons door een paradijs van prachtige luxueuse zijden stoffen loodste en ons hielp modellen uit te kiezen. Professionele madammen die je met raad en daad bijstonden en de mooiste belijning voor je figuur hielpen uitzoeken (Pocoline waardig).Daarna werden de maten opgenomen en een afspraak gemaakt voor de eerste doorpas devolgende dag. Er werd nog even een digitale foto van je lijf gemaakt.

Grappig zo zes westerse madammen die helemaal uit de bol gaan, elkaar advizieren met kleuren en aanzetten tot kopen. Het waren opwindende 2 uren. Daarna met z n allen naar een restaurantje in een of andere zijstraat waar we afgesproken hadden met de rest van de groep. Onze gids Hoc was bang dat we het nooit zouden vinden, maar dan onderschatte hij die Westerse vrouwen wel. wij waren er zelfs eerst (en het was echt wel echt goed verstopt in een duister straatje) en zaten al lang ons shoppingavontuur te vieren met een fris pintje Tigerbier toen het mannelijk gezelschap kwam aansloffen> Het werd een gezellige en vooral overheerlijke maaltijd. Barbecue op zijn Vietnamees> Tussen de Vietnamezen gezeten op van die superkleine kabouterkrukjes.

Luitjes, tijd voor ontbijt en voor nog een leuke vrije dag Hoi An met shopping en een namiddag onder de wuivende palmbomen aan de chinese zee. Vanavond meer met ondermeer het culinaire avontuur met de crab van Iben en Jorien

tot blogs, dikke knuffel en laat van julle horen>

De Nederlanders hier willen trouwens weten of belgie nog bestaat en wanneer ze Vlaanderen mogen anexeren

bibi

pascale

 

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking