Reisverhaal «HUE - verhaal 2»

Vietnam | 0 Reacties 29 Juli 2008 - Laatste Aanpassing 29 Juli 2008

" GOODMORNING VIETNAM"  : 06h10 lokale tijd>

Kan een mens eens uitslapen wordt je wakker om 6 uur. Macht der gewoonte zeker. Heerlijk zo een nacht luxe hotel op zachte bedden, hightech douche met alle mogelijke flesjes en zalfsjes. Nu straks een heerlijk ontbijt.

Hoewel ik al aardig aan het lokale ontbijt begon te wennen : Pho (soort kippensoep met veel groenten en noedels) terwijl de kids de bananenpannekoeken (Diane, geen nood Iben vind de jouwe toch nog beter) met veel smaak verorberen. En het eten met stokjes lukt ons alledrie al heel erg aardig. We worden echt specialisten

Gisteren was het weer lachen. ik kreeg hier een veto tegen heerlijk Vietnamees gaan eten. Dus even kijken in de Trotter en een "chique" Westers getint restaurant op gesnord> Het dakterras van het 5 sterrenhotel Huang Long. Iedereen netjes gewassen, Jorien haar mooiste kleren aan in haar hoge hakken en wijle weg. Als echte koloniale met de fietstaxi natuurlijk. Zwaar onderhandeld over de prijs en uiteindelijk de mannen laten fietsen voor 15.000 VTD (Vietnamese Dong : amper 50 cent)> Uitbuiting hoor ik Diane al roepen die mensen moeten dringend een vakbond hebben. Neen zou Bruno zeggen, dat is de marktprijs.

Enfin chique Frans (uitziend) resto met kristallen wijnglazen en linnen servetten. Tafeltje aan het raam met zicht over de Parfum-river. Dikke menukaarten en een batterij obers in deftig zwartpak. Jorien gaat direct voor de tomatensoep en spagetti bolonaise zonder kaas. Iben voor crabsla en kip met frietjes, ik laat me adviseren over lokale specialiteiten. Coctails vooraf : witte martini, singapore sling en voor Iben een sprite. Het Engels van de obers was verstaanbaar, het Frans onbestaande. De servietjes werden op onze schoot gelegd en daar gingen we. Hilariteit alom. Mijn "fresh springrolls en Hue pancake" werden geacht door de kinderen ook gegeten te worden. Ze waren over heerlijk.

En daarna ging het helemaal de mist in. Op zijn Vietnamees : alles te samen crabsla, de kip en de spagetti. Geweldig : de fritten waren half rauw (maar dat vind Iben lekker), de spagetti aan de ene kant van het bord en een licht rode tomatensaus aan de andere kant. En de tomatensoep ?? Die kwam naar goede Vietnamese gewoonte NA de maaltijd en die bleek dan weer helemaal niet naar tomatensoep te smaken. Het was lekker hoewel de kip volgens Iben in biefstuksaus was klaar gemaakt. We hebben een vreselijk grappige avond gehad (en heel erg chique) en toch al bij al lekker gegeten.  De rekening vroeg je ? Tja ...... 600.000 VTD (24 euro, zo ongeveer), daar leven we hier anders met z'n drietjes wel enkele dagen van. Maar dan wordt de serviette wel niet op je kieen gelegd .

Diane (Bila), hartelijk proficiat met het omaschap, dat gaan we vieren als ik terug ben. Als ik na ons bezoek aan de Citadel (oude keizerlijke stad) nog fut heb , krijgen jullie een verslag over onze avonturen in Noord-Vietnam.

Weersvoorspellingen voor vandaag : 40 graden met kans op wat wolkjes en misschien een onweer. De moesonperiode valt tot nu toe enorm mee. Nog maar twee keer een stevige regenbui gehad en verder heeft het een paar keer flink geregend tijdens de nacht. Houden zo, hoewel die 40 graden toch wel warm is, we drinken hier wel enkele liters mineraal water per dag. Bruno een ideetje voor jou zelfstandig ondernemersschap : 2 literflessen water die koel blijven bij 40 graden. Met ons drietjes slagen we er in tussen de 3 en de 5 liter water te drinken per dag, pus de thee cola's seven-ups en de pintjes.....

Beste bloggers, ik ga de kids uit hun bed halen voor nieuwe avonturen. Enkel deze voormiddag want in de namiddag platte rust aan het zwembad.

Geen nood Yoland, Jorien moet verplicht met hoofdje boven water zwemmen. De oorontsteking is onder controle en de eerste antibiotica is al genomen, Ze heeft geen koorts en ze loopt er nog steeds opgewekt bij.

Paul, vandaag dachten we fietsen te huren met jou in gedachten maar bij 40 graden vonden de kids het een veel leuker idee om ons te laten rondrijden in de fietstaxies

Tot blogs

Pascale

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking