Reisverhaal «HUE - verhaal 4»

Vietnam | 0 Reacties 30 Juli 2008 - Laatste Aanpassing 30 Juli 2008

Wat een moeder lijden kan.

De ene z'n oorontsteking is nog niet helemaal genezen of de andere komt oververmoeid na een veldslag waterpolo uit het zwembad, kotst het kamerbreed viersterren tapijt onder en krijgt een aanval van de Vietnamese tourista. Zeker teveel zwembadwater gedronken. Geen nood roomservice gebeld en die zijn met z'n drietjes en een hele indrukwekkende tapijtkuismachine het tapijt komen schoonmaken.  Een avontuur op zich. De reisapotheek open en het grove geschut eruit. Imodium en een Motilium en hup om 19h30 het bed in met Iben. Kwartiertje later sliep hij als een roos en nu is hij weer springlevend en klaar voor nieuwe avonturen.  Klus geklaard.

Na een heerlijke namiddag en een gedwongen maar heel gezellige en uitermate lekker etentje met Jorien in ons hotel (way over budget maar het was het waard) zijn we klaar voor onze volgende etappe

Hoi An, een prachtige havenstad gekend om zijn oude beschermde stad (weerom werelderfgoed Unesco) en zijn prachtige stranden. We reizen hier werkelijk van het ene Unesco werelderfgoed naar het andere.

Een busrit van om en bij de 3 uur langs de Marble mountains (5 bergen die vroeger eilanden water maar door het aanslibben van zand nu deel uit maken van het land) , daarna gaat het over de wolkenpas (klimatologische grens tussen Noord en Zuid, maar ben vergeten over welke klimaat zones het gaat ) en we brengen nog een bezoek aan het Champa (dynastie uit de 16 eeuw) museum. Dus ik denk dat we zeker meer dan een dag zoet zijn vandaag.

Zo nu gaan we ontbijten, de volgende blog zal misschien wat op zich laten wachten. We hebben niet altijd de luxe van 8 computers he 

Tot blogs

Pascale

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking