Reisverhaal «Nog 1 laatste keer : HOT NEWS»

Vietnam | 0 Reacties 11 Augustus 2008 - Laatste Aanpassing 11 Augustus 2008

Ik die dacht een rustige einde reis te hebben, dat was zonder de kinderen gerekend,. Zij hebben er met z n allen voor gezorgd dat we nog een boeiende en hele speciale laatste dagen hebben beleefd.

Het begon al op het strand. Weer terug naar saigon, dat zagen de kids echt niet zitten maar dat waterpark op de weg naar, dat leek toch wel erg interessant. Pascale als partner in crime richting volwassenen ingeschakeld en een echte "socialistisch waardige" volksvergadering belegd, waar de kids hun argumenten voor een bezoek aan het pretpark met verve verdedigden (met dank aan Jorien voor als woordvoerder te fungeren, wie zei dat Belgen niet spraakvaardig waren ?) Met 12 voor en 7 stemmen tegen wonnen ze het pleit> De ouders die het niet zagen zitten werden met een taxi verbannen naar het oord van Verderf "Saigon" en zij met 4 ouders en een hele nest kinderen het pretpark in. Een ware belevenis tussen waterspuwende draken, gouden boedha's, exotische fatfood stalletjes, schitterende kitcherige decors en vrolijk genietende Vietnamese families op een dagje uit.

Wij waren eveneens een attractie en mochten als "apies" mee op de foto's poseren. Nu voelen we ook eens hoe dat voelt als wij de Vietnamezen fotograferen. We hebben ik een schitterende achtbaan gezeten die rammelde langs alle kanten. Lachen was dat, ook  de lunch waar we uiteindelijk iets gegeten hebben wat we niet besteld hebben maar voor 1 euro per persoon, drankje inbegrepen moet je niet zeuren. Daarna de kids allemaal het zwembad in, waar de glijbanen in vorm van draken de wilde attractie vormden, schitterend hoe de kids uitgespugd werden door de draken.

S avonds met 9 vrouwen naar de massage> Heerlijk heerlijk, voor dat alleen al zou je terug naar Vietnam komen en de mannen naar een hippe tent gaan poolen (biljarden voor de Belgen)>

Deze ochtend, je geloofd het nooit> Snel nog shoppen natuurlijk van Yvonne een mega adres gekregen voor dvd s aan 1 euro per stuk> Wij met de familie Versluys er naar toe. Net Alice in wonderland > Als kleine kinderen grabbelen in alle mogelijke DVD en serieboxen (Jos jonge, dit is jou ultime natte droom)> Ik laat je raden : in plaats van de laatste dongs op de doen zijn we gewoon maar weer een miljoentje gaan bij "pinnen" (zoals de Nederlanders zeggen)> Hopelijk belt mijn bankdirecteur dinsdag niet. Zoals ik al zei ; Vietnam is een groot Ikea, kost allemaal niets tot je aan de kassa passeert> Enfin wij hebben alvast DVD's voor meer dan 2 jaar kijkplezier. Iben loopt op wolkjes ; De volledige reeksen van de Simsons, Southpark en Bones. Ach het is good voor zijn Engels, dus eigenlijk zoals Leonore zo lief zei "We hebben geen Dvd s gekocht maar deducatief materiaal'' Zij kan het weten want ze is leerkracht.

Nog 5 minuten en de bus pikt ons op voor onze lange tocht richting Europa> Tot kijk en diane als je dit leest> We houden je eraan dat we dinsdag bij jou komen eten, mag onze oma meekomen , want die heeft ons erg gemist denk ik>

Dikke knuffel allemaal

Pascale

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking