Reisverhaal «Inderdaad, to be continued...!»
Himalaya en verder
|
België
|
0 Reacties
20 April 2019
-
Laatste Aanpassing 22 Augustus 2019
Bijna 8 jaar nadat we thuis kwamen van Zuid-Amerika, vertrekken we terug op een lange reis. Eigenlijk is er ondertussen in wezen heel weinig veranderd; onze koffieverslaving, opgelopen tijdens onze reis door Zuid-Amerika en het twee keer verwisselen van onze thuis niet meegerekend dan.
Igor en ik zijn nog steeds het allerliefst actief buiten bezig. En nee, daar bedoel ik geen verbouwingswerken mee, wel kamperen, wandelen, fietsen, lopen, fotografie,... Onze bewondering voor de bergen is zeker ook nog niet geminderd. Wij kunnen ons heel moeilijk een korte vakantie zonder bergen voorstellen. Het is dus logisch dat deze reis zich deels zal afspelen in de hoogste bergketen op aarde.
Vorig jaar hebben we een trekking gemaakt in de Himalaya en dit smaakte naar meer... Voor Zuid-Amerika waren we in bloedvorm en stonden beklimmingen in de Andes centraal. Letterlijk hoogtepunt van die reis was de top van Sajama, de hoogste berg van Bolivië. Naar Azië vertrekken we minder fit, maar hebben we ook geen zware beklimmingen op het programma gezet. We starten met een trekking in Nepal naar de voet van de niet zo bekende Kanchenjunga, de derde hoogste berg op aarde. Als onze acclimatisatie goed verloopt en het weer het toelaat, krijgen we vanop uitzichtheuvel Drohmo Ri een weids uitzicht.
Daarna trekken we naar Tibet. We brengen een bezoek aan Lhasa, kloosters, heilige meren en het Guge-koninkrijk. Ook een trekking rond de Mount Kailash gaan we niet aan ons laten voorbijgaan. Deze berg is de heiligste plaats op aarde voor boeddhisten, hindoes, Jains en Bonpos. Elk jaar beginnen duizenden pelgrims aan een tocht (kora) rond deze berg, met of tegen wijzerzin hangt af van je religie. Na Tibet worden we afgezet aan de grens met Nepal. Onze recupdagen in Kathmandu gaan we gebruiken om eventueel de Annapurna trekking georganiseerd te krijgen en onze visa en permits voor de rest van de reis in orde te krijgen.
Vanaf dan staat het fietsen door het moeilijker te bereizen Myanmar op het programma. We laten de bergen achter ons en duiken het tropische Zuidoost Azie in. We zijn ons volop aan het inlezen over de verschillende religies, plaatselijke gebruiken, tempels, onbekendere culturen en tropische ziektes :).
Dit is alleszins plan A. Wetende dat er ook nog een plan B en C in ons achterhoofd borrelt, gaan we alles wat op ons af laten komen. Nee, de terugvlucht is nog niet geboekt, want we weten nog niet waar we zullen eindigen. Let's go!
Fotoalbums van locatie «»