Reisverhaal «Cañon del Colca»

Zuid-Amerika | Peru | 1 Reacties 19 Juli 2011 - Laatste Aanpassing 19 Juli 2011

Ola iedereen

De laatste week hebben we doorgebracht in Arequipa en omgeving.  De tweede grootste stad van Peru wordt ook wel eens De Witte Stad genoemd door het typische gesteente gebruikt in de bouw.  Arequipa zelf is weeral ontzettend druk, maar heel charmant: mooie gebouwen, gezellige pleinen met galerijen, een eeuwenoud klooster, schitterende vergezichten op de vulkaan Misti en lekker eten.
We hebben hier ook een bezoekje kunnen brengen aan Juanita.  Dit is een incaprinses die op 13jarige leeftijd geofferd werd op de vulkaan Ampato.  Haar lichaam werd enorm goed bewaard door de ijzige temperaturen op de hoge berg.  Ze is ondertussen 500 jaar oud en werd pas in 1995 ontdekt tijdens een expeditie.  Ze is prachtig geconserveerd: haar haar, huid, nagels, kledij, ...
Na de stadsverkenning stond er een trekking op het programma.  Hier moesten we wel weer een 6 uur durende busreis voor ondergaan.  Om de kosten te drukken kozen we voor openbaar vervoer.  De bus was niet in de beste staat en de lokale bevolking is altijd rumoerig onderweg.  De bus was overvol en er werd geregeld gestopt om nog anderen op te pikken.  Op het einde stonden er meer mensen recht in het gangpad dan dat er stoelen waren.
Bij aankomst in Cabanaconde bleek er een groot religieus festival aan de gang.  Bij het naderen van het centrum zagen we een bontgekleurde menigte en een reusachtig aangeklede pop (La Virgin del Carmen) onze richting opwaggelen.  De stoet werd begeleid door een wel erg enthousiaste fanfare.
Na wat genieten van dit spektakel doken we de Cañon del Colca in.  Deze kloof is 1 van de diepsten ter wereld en is een prima gebied om condors te spotten.  De afdaling was lang, steil en stofferig, maar we hadden het geluk een condor vanop slechts een paar meter te kunnen bewonderen.  Na 4 uur kwamen we aan bij Oasis, onze bivakplaats.  Dit blijkt een megatoeristische plek te zijn: een aangelegd zwembad, hutjes en er is zelfs een drankbar.  Tot diep in de nacht werden we wakker gehouden door andere luidruchtige georganiseerde groepen.
De volgende dag staken we de Colca over en volgden we een pad naar 2 authentieke dorpjes.  Ze liggen zo ver afgelegen dat ze nog maar sinds 15 jaar het betaalmiddel geld kennen.  Het pad was niet altijd even vanzelfsprekend, maar met de hulp van enkele lokale mensen wisten we de weg terug te vinden naar Cabanaconde.  De klim uit de canon was zwaar, droog en erg heet, maar ondertussen kregen we wel spectaculaire vergezichten voorgeschoteld.  Boven aangekomen hoorden we de trompetten en trommels van ver uit Cabanaconde spelen.  De festiviteiten waren nog lang niet afgelopen.
's Avonds konden we genieten van een dansende en drinkende kleurrijke menigte.  Die Peruanen kunnen er wat van!  We spendeerden nog een voormiddag in Cabanaconde.  De parade ging heel de dag door: fanfare, schitterende goudkleurige gewaden, stierengevechten en vooral veel bier.
De reis terug verliep vlot en in de vroege avond zagen we de vele lichtjes van Arequipa schitteren.

Vanavond nemen we een nachtbus naar Cuzco.  Wat we daar precies gaan doen, moet nog uitgedokterd worden.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Cabanaconde»

Cabanaconde - Cañon del Colca (15)

19 Juli 2011 | Zuid-Amerika | Peru | Laatste Aanpassing 19 Juli 2011

  • Het religieuze festival duurt 4 dagen en gaat dag

 

Plaats een Reactie

vake, moeke en rik Amai, dat is daar precies wel de moeite waard, voor ons de prachtige foto`s en voor jullie de belevenis. We kijken weerom reikhalzend uit naar jullie volgende avonturen. Hou het veilig en geniet ten volle. Geplaatst op 19 Juli 2011

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking