Reisverhaal «Trekking HUAYHUASH»

Zuid-Amerika | Peru | 1 Reacties 05 Juli 2011 - Laatste Aanpassing 05 Juli 2011

Gisteren werden we wakker in het bergdorpje Pocpa.  Het leek of we waren terug geflitst naar de Middeleeuwen.  We sliepen in een stal maar waren dolgelukkig dat er een bed in stond,  Voor we de slaap konden vatten, werden we nog wakker gehouden door het verbranden van afval op straat,  We kwamen net terug van een heel zware trekking en dus stikkapot.  Tijdens de Huayhuash-trekking hebben we 10 dagen door 1 van de mooiste natuurgebieden op aarde getrokken (?). 

Bergwanden van 1000den meters hoog kregen voor onze ogen toppen, die onbereikbaar lijken voo de mensheid.  Slapen gebeurde boven de 4000m, al snakkend naar adem.  De dagen waren aangenaam warm, maar eenmaal de zon wegdook en de duisternis inviel, daalde de temperatuur snel onder het vriespunt.  De trekking op zich was lastig, zeer lastig: elke dag was een inspanning, maar wat een schoonheid!
Soms dachten we de hemel te hebben gezien, zoals aan het meer Laguna Yahuacocha of tijdens de alternatieve route naar Laguna Carnicero.  Bij deze laatste soms ook letterlijk door de gevaarlijke paden.  De sidetrip van Q. Guanacpatay naar Huayllapa was ook onvergetelijk.  Hier hebben we een pas van boven de 5000m overgestoken.  1 ding is zeker: het was schitterend, maar lichamelijk o zo hard.  De hoogte, de steile lange paden omhoog en de eindeloze afdalingen hebben ons afgepeigerd.

Elke dag hebben we ons wel eens afgevraagd:  "Wil ik dit nog wel?  Is dit nog wel leuk?"  De Huayhuah heeft ons elke dag versteld doen staan door telkens een nieuw stukje van haar schoonheid te tonen.  Ze heeft ons laten genieten van zwevende condors en piepende rondspringende chinchillas.  Ze heeft ons 's nachts wakker gehouden met haar door merg en been snijdende wind (met kleren aan slapen omdat je bang bent dat je tent elk moment kan gaan vliegen), haar luidruchtige lawines en naar beneden donderende seracs.  Je hebt ons ziek gemaakt met je lage temperaturen en je hoge bivakplaatsen.  Maar vol respect hebben we je statige torens en burchten van sneeuw en ijs bewonderd.
Bedankt Huayhuash voor dit onvergetelijke avontuur!  Het was kei hard, maar elke stap was meer dan de moeite waard.  Het ga je goed.  Je te deseo mucha suerte!

Hierbij willen we ook nog volgende personen bedanken:
Edwardo van Edward's Inn, voor het mee helpen organiseren van de trekking - toch niet voor de hand liggend als we dachten.
Tonio, onze arriero met zijn 2 ezeltjes, die ons eten de hele tijd hebben meegezeuld.
Vielen Dank Mathias und Anja.  Es war sehr gemutlich Ihnen zu kennen lernen.
Bedankt Lina, de gids van Mathias en Anja.  Dankzij haar hebben we een onbeschreven dagtraject kunnen doen, die niet terug te vinden was op onze kaart en ons nogmaals over een pas van boven de 5000m bracht.  Ook bedankt voor de leuke gesprekken en alle andere info.
Bedankt Solio voor de 2 heerlijke warme maaltijden in een uit de kluiten gewassen tent.
Gracias!

We willen ook nog even kwijt dat de Huayhuash jammer genoeg op sterven na dood is.  De mijnindustrie eist elk jaar meer en meer gebied op en dan nog de opwarming van de aarde die de gletsjers opvreet.  Ook het opkomende toerisme in deze regio laat zijn duidelijke sporen na:  overal vind je wel petflessen en ander afval.
We zijn er van overtuigd dat reizen een meerwaarde kan betekenen tot je leven, maar doe dit alstublieft steeds met respect voor natuur en lokale bevolking!

Heel veel groetjes uit het prachtige Peru!  Hasta la vista! 

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Trekking Huayhuash»

Trekking Huayhuash (28)

05 Juli 2011 | Zuid-Amerika | Peru | Laatste Aanpassing 09 Juli 2011

  • eerste bivakplaats, Laguna Yahuacocha
  • iemand nood aan wat rust?
  • de eerste kwaaltjes

 

Plaats een Reactie

ludwig amai wel indrukwekkend wat je daar allemaal vertelt. suggestie : je kan misschien op rug condor kruipen. Prachtig uitzicht! en niet zo vermoeiend. geniet van jullie reis!!! Ludwig Geplaatst op 06 Juli 2011

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking